Pot sa reziliez contractul de credit cu Cetelem la Flanco?

Am achizitionat luni 20 Noiembrie de la magazinul Flanco Galati mai multe produse in valoare de 1.700 lei printr-un contract de credit Cetelem pe 2 ani.

Am fost mintita in privinta dobanzii percepute constatand ulterior ca rata lunara are o valoare de 120 lei si inmultind cu 24 luni (perioada contractului) rezulta ca voi achita la final suma de 2.800 lei, adica voi plati in doi ani 40 % dobanda si nu 7.9% DAE cum mi sa spus.

In plus, mi s-a facut o asigurarare de viata pe care eu nu am solicitat-o crescand si mai mult valoarea ratei lunare.

Produsele sunt sigilate si acum dupa 6 zile de la data achizitionarii doresc sa le restitui la magazinul Flanco si sa reziliez contractul de credit cu cei de la Cetelem.

Imi puteti spune daca am aceasta posibilitate ?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Reziliere contract credit Cetelem

Reziliere contract credit Cetelem


Stimata doamna,

Conform legii (OUG 50/2010), aveti dreptul sa reziliati creditul fara sa dati explicatii si fara costuri, intr-un termen de 14 zile, ceea ce implica si returnarea produselor.

Iar conform OUG 34/2014, aveti dreptul sa returnati produsele achizitionate online, fara credit, in acelasi termen de 14 zile, de asemenea fara explicatii. In cazul returnarii produsului, magazinul trebuie sa va ramburseze banii achitati pe produse in termen de 14 zile de la primirea acestora.

Iata prevederile din OUG 50/2010 privind Dreptul de retragere şi dreptul de rambursare anticipată:

Secţiunea 1
Dreptul de retragere

Art. 58. – (1) Consumatorul are la dispoziţie un termen de 14 zile calendaristice în care se poate retrage din contractul de credit fără a invoca motive.

(2) Termenul de retragere începe să curgă de la una din următoarele date:
a) data încheierii contractului de credit;
b) data la care consumatorului îi sunt aduse la cunoştinţă clauzele, condiţiile contractuale şi informaţiile potrivit prevederilor art. 33 – 49, în cazul în care ziua respectivă este ulterioară celei la care se face referire la lit. a).

Art. 59. – (1) În cazul în care consumatorul îşi exercită dreptul de retragere, acesta are următoarele obligaţii:
a) de a-l notifica pe creditor pe baza informaţiilor oferite de acesta potrivit prevederilor art. 46 alin. (1) lit. q), pentru ca exercitarea acestui drept să îşi producă efectele înainte de expirarea termenului de retragere;
b) de a-i plăti creditorului creditul sau partea de credit trasă şi dobânda aferentă de la data la care creditul sau partea respectivă din credit a fost trasă până la data la care creditul sau partea respectivă din credit a fost rambursată; dobânda se calculează pe baza ratei dobânzii convenite.

(2) Notificarea prevăzută la alin. (1) lit. a):
a) se face pe hârtie sau pe alt suport durabil aflat la îndemâna creditorului şi accesibil acestuia;
b) este transmisă prin mijloace admise legal, care asigură transmiterea textului actului şi confirmarea primirii acestuia;
c) este expediată înainte de expirarea termenului.

(3) Exercitarea dreptului de retragere îşi produce efectul de la data expedierii notificării de către consumator.

(4) Achitarea către creditor a creditului sau a părţii de credit trasă şi a dobânzii potrivit prevederilor alin. (1) lit. b) se efectuează fără nicio întârziere nejustificată şi nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la expedierea notificării de retragere către creditor.

Art. 60. – Creditorul nu este îndreptăţit la nicio altă compensaţie din partea consumatorului în cazul retragerii, cu excepţia compensaţiei pentru orice taxe nerambursabile plătite de către creditor administraţiei publice.

Art. 61. – În cazul în care creditorul sau un terţ, pe baza unui contract între terţ şi creditor, prestează un serviciu accesoriu aferent contractului de credit, iar consumatorul îşi exercită dreptul de retragere din contractul de credit potrivit prevederilor din prezenta secţiune, obligaţiile consumatorului ce decurg din serviciul
accesoriu respectiv încetează.

Art. 62. – În cazul în care consumatorul dispune de un drept de retragere potrivit prevederilor cuprinse la art. 58 – 61, se aplică prevederile prezentului act normativ, iar nu prevederile din:
a) art. 9 –13 din Ordonanţa Guvernului nr. 85/2004, republicată, cu modificările ulterioare;
b) art. 9 şi 10 din Ordonanţa Guvernului nr. 106/1999 privind contractele încheiate în afara spaţiilor comerciale, republicată.

Va rog sa reveniti la mine pentru alte informatii.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

2 raspunsuri la “Pot sa reziliez contractul de credit cu Cetelem la Flanco?

 1. Scurtu Daniela

  Bună seara.Am luat de la Flanco,un telefon mobil,în valoare de 1799,99 lei,cu cupon de pensie de invaliditate și mi-a făcut un contract prin Cetelem,de 28 rate egale,în valoare de 100,52 lei/lună.Am plătit 200 lei pt garanție all inclusiv, de 2 ani, pe data de 1 martie 2018.Eu am dorit să iau telefonul prin rate fără dobândă,prin Flanco și cu un card de cumpărături, Flanco.După câteva zile,am văzut o ofertă,pt același telefon mobil, la 1599 lei,cu avans 255 lei și rate,care atunci, când am făcut calculul,nu depășea suma de 1599 lei,pe când la Flanco, cele 28 de rate,fac,2814,56 lei.Vă rog frumos,să-mi spuneți dacă pot rezilia contractul Cetelem.Bineânțeles, că voi înapoia telefonul,cu tot ce era în cutia lui.Vă mulțumesc anticipat.Bună seara.

  Reply
  1. admin Post author

   Da, conform legii, puteti renunta la contractul de credit prin Cetelem, in termen de 14 zile, cu conditia sa rambursati telefonul.

   Art.58 alin.1 din OUG 50/2010 prevede urmatoarele:

   “Consumatorul are la dispoziție un termen de 14 zile calendaristice în care se poate retrage din contractul de credit fără a invoca motive.”

   Va rog sa reveniti la mine daca nu reusiti sa rezolvati problema.

   Vasile Coman
   0723292899

   Reply

Lasa un comentariu


4 + 4 =