Raiffeisen mi-a oprit tot salariul din cont pentru ca am restanta la credit. Are voie?

"Buna ziua! Am un credit la Raiffaisen unde nu am mai putut achita ratele. Luna aceasta banca mi-a oprit tot salariul din cont. Banca.are voie? Am 2 copii mici si datorii la alte credite. Ce pot face?"


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Am luat legatura cu Raiffeisen Bank pentru a vedea despre ce este vorba si cum se poate rezolva situatia dumneavoastra.

Reprezentantii bancii spun ca banca are dreptul prin contract sa ia dintr-un cont atat cat e necesar pana la stingerea datoriei. In principiu, daca nu aveti cont/card de salariu, banca nu stie care este valoarea salariului primit de dumneavoastra in cont, astfel incat sa tina cont de prevederea legala potrivit careia poate retine doar o treime din salariu in cazul popririi contului in urma executarii silite.

Dumneavoastra puteti incasa in contul bancar si alte sume de bani in afara salariului, sume ce trebuie retinute de banca pentru achitarea datoriei aferenta creditului.

De aceea, trebuie sa aduceti bancii dovada privind nivelul salariului virat de firma la care lucrati in contul Raiffeisen, astfel incat banca sa poata retine o treime din valoarea acestuia.

Pentru a evita aceasta situatie neplacuta, in care contul este poprit in urma executarii silite, banca va recomanda sa evitati sa mai acumulati datorii si sa mergeti la banca pentru a cere restructurarea creditului si a renegocia situatia datoriilor la credit, astfel inca sa va fie mai usor sa scapati de datorie.

In functie de volumul restantelor si de caracteristicile imprumutului, banca va poate acorda diverse facilitati de restructurare a creditului, in conditii mai avantajoase.

In speranta ca v-am ajutat sa va rezolvati problema, va rog sa reveniti daca aveti in continuare nevoie de ajutorul nostru sau de informatii utile.

Cu stima,
Vasile Coman

3 raspunsuri la “Raiffeisen mi-a oprit tot salariul din cont pentru ca am restanta la credit. Are voie?

Lasa un comentariu


× 3 = 18