Se poate face poprire pe alocatia de intretinere a copilului, dupa ce banca a vandut creditul unei firme de recuperare creante?

Buna ziua!Va rog frumos sa.mi spune.ti si mie: daca banca mi.a transferat datoria catre o firma de executari si eu nu am salariu, cresc un copil singura, daca si aceea firma trimite dosarul in instanta, se poate pune poprire pe alocatia de intretinere pe care o primeste copilul de la tatal sau ce poate sa se intample? Datoria este de 6.678 ron si am casa pe numele meu. Va multumesc anticipat!


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Conform legii (Codul de procedura civila), banca nu are voie sa puna poprire pe alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii (pensiile de intretinere sau pensiile alimentare).

Mai jos aveti extrasul din Codul Civil cu privire la procedura popririi.

ART. 728 din noul Cod de procedura civila
Limitele urmaririi veniturilor banesti

(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Vedeti aici mai multe detalii despre procedura popririi conturilor bancare

Va rog sa reveniti daca aveti probleme in legatura cu poprirea.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Lasa un comentariu


9 − 5 =