Se poate pune poprire pe pensia alimentara a copilului?

Se poate pune poprire pe pensia alimentara a copilului?
Specific urmatoarele: Am poprire pusa pe 1/3 din salariu, dar pana acum mi s-a oprit intreg salariul, ca asa a vrut Raiffsisen-ul iar acum BRD-ul a oprit pensia alimentara a copilului in intregime (cred ca era corect 1/3 nu toata suma!).
Cand am luat legatura cu executorul, mi-a spus ca nu il inteteseaza ce bani sunt, el pune poprire pe orice cont. Este corect?
De un an ma lupt cu cei de la Raiffaisen prin reclamatii contra ilegalitatilor ce le fac. Acum vad acelasi lucru si la cei de la BRD. Ce mai pot face? Sunt un om prea mic pentru a lupta cu doua banci mari si un executor plin de zel....
Va rog din suflet un sfat!!!


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro
reclamatie BRD

Reclamatie BRD

Stimate domn,
Conform Codului de procedura civila, “alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Am luat legatura cu reprezentantii BRD, pentru a ne lamuri cu privire la aceasta problema, iar raspunsul acestora este urmatorul:`

In mod uzual, banca nu executa sumele provenite din alocatii. Este insa posibil sa aiba credit, si prin contract sa fi mandatat banca unde are credit sa debiteze la scadenta contul pentru prelevarea ratei la credit (aici insa nu stim exact situatia creditului – e declarat neperformant, e in executare? de ce are poprire?). Daca in acelasi cont incaseaza si alocatia, si salariul, si primeste diverse alte incasari, la momentul prelevarii sumele se depersonalizeaza. Probabil aceeasi problema o are si la cealalta banca.

Asadar, raspunsul este clar: pensia alimentara a copilului nu poate fi poprita. Cu toate acestea, in cazul mentionat mai sus de banca, exista posibilitatea ca banii din pensia alimentara sa intre in contul dumneavoastra impreuna cu banii din alte surse, si astfel sa fie retinuti in contul datoriei.

De aceea, sfatul meu este sa duceti la banca o dovada ca banii popriti au fost din pensia alimentara si sa solicitati rambursarea acestora. De asemenea, notificati banca sa nu va mai retina sumele care vin din pensia alimentara pentru copil.

Daca aveti nevoie de ajutorul meu in continuare, va rog sa reveniti.

Vasile Coman
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


1 + = 4