Sunt girantul unui credit ipotecar, dar titularul nu-l mai plateste. Pot obtine despagubiri pentru prejudiciile suferite?

Sant girant la un credit ipotecar in Spania. Titularul creditului nu mai plateste si se va intoarce in Romania iar eu voi fi principalul afectat, continuand sa locuiesc in Spania. Titularul nu are nimic in Romania (pe numele luí).

Pot obtine despagubiri pentru prejudiciile care
mi le va aduce?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

In cazul unui credit ipotecar, banca recupereaza creditul mai intai prin vanzarea imobilului ipotecat. In cazul in care suma obtinuta din vanzare nu acopera valoarea creditului, banca poate pune sechestru pe alte bunuri ale titularului creditului, inclusiv veniturile sale.

Aceasta procedura difera insa de la tara la tara. In cazul bancilor din Spania, nu cunoastem exact procedura de recuperare a datoriilor, trebuie sa va interesati direct la banca de acolo. Mai exact, cat timp este urmarit titularul pentru recuperarea datoriei, daca procedura de recuperare se extinde si in Romania.

Daca titularul creditului nu are bunuri pe numele sau, banca cere girantului sa plateasca in locul sau, cum este cazul dumneavoastra.

Fireste ca puteti cere despaguburi daca socotiti ca ati suferit prejudicii in acest caz, daca apreciati ca titularul creditului s-a sustras intentionat de la plata acestuia.

In acest caz, cred ca ar trebui sa recurgeti la un avocat specializat in aceste situatii.

Va rog sa reveniti daca doriti si alte informatii sau daca doriti sa va ajutam in recomandarea unui avocat si la rezolvarea in continuare  a problemei dumneavoastra.

Cu stima,

Vasile Coman

Lasa un comentariu


7 + = 16