Top Factoring ma streseaza cu executarea silita. Ce pot sa fac?

Buna ziua,
Am probleme cu Top Factoring in ceea ce priveste o datorie in jur de 3700 la BRD. Am ajuns in aceasta situatie deoarece de la firma unde lucram SC General Concept Calarasi, 8 luni nu am primit nici un salariu (2014) si am fost nevoita se recurg la o pensionare anticipata de 500 ron. Nu aveam din ce trai! Am trecut prin perioade foarte grele si m-am imbolnavit grav, am facut o depresie. Sunt singura, nu ma ajuta nimeni. Nu am nici locuinta. Cei de la Top Factoring ma streseaza mereu cu telefoane si mesaje ca voi fi executata silit. Nu pot sa ma angajez intr-o rezolvare amiabila deoarece nu am din ce plati. Aceasta situatie imi agraveaza si mai mult boala. Cum sa procedez? Ce ma sfatuiti? Daca imi ia si aceasta pensie inseamna ca trebuie se mor!


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Top Factoring

Top Factoring


Stimata doamna,

Nu trebuie sa va temeti ca ramaneti fara pensie, pentru ca legea nu permite acest lucru, iar amenintarile celor de la Top Factoring sunt nejustificate.

Codul de procedura civila interzice executarea silita in cazul persoanelor care au venituri mici.

Astfel, conform art.729 din Codul de procedura civala, “veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.”

Cum salariul minim net pe economie este in jur de 1.000 de lei (1.065 lei), poprirea se poate pune doar pe sumele de bani de peste 500 de lei.

Asadar, dumneavoastra nu vi se poate lua pensia.

Va rog sa reveniti la mine daca doriti informatii suplimentare sau aveti nevoie de ajutor in rezolvarea problemei dumneavoastra.

Cu stima,

Vasile Coman
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


5 × 2 =