Ultimo Portfolio are dreptul sa ma execute silit daca nu era inregistrata la ANPC?

Am avut un credit restant la Provident. Dosarul a fost preluat de Ultimo Portofolio în iunie 2017 și trimis pt executare.

Am un cont la BT pt plata prestări servicii pe care mi s-a pus poprire.

Dosarul a ieșit din instanta Gherla în 22.03.2018.Firma Ultimo Portofolio este înregistrată la ANPC din 29.03.2018.

Aveau dreptul legal sa îmi înainteze dosarul în instanta pt executare și sa pună poprire pe cont, având în vedere ca toate acestea au fost făcute înainte de înregistrare?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Ultimo Portfolio - Debt Collection Agency

Ultimo Portfolio – Debt Collection Agency


Stimata doamna,

Conform legii, incepand din 1 ianuarie 2017, firmele de recuperare creante sunt obligate sa se inregistreze la ANPC pentru a putea functiona.

Iata ce spune OUG 52 din 2016:

“Art. 128. — (1) începând cu data de 1 ianuarie 2017 vor putea să desfăşoare activitatea de recuperare creanţe, entităţile înregistrate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.”

Trebuie insa sa verificati daca intr-adevar Ultimo Portolio nu a fost inregistrata la ANPC la data la care v-a executat pe dumneavoastra.

Conform informatiilor noastre, Ultimo Portfolio era inregistrata la ANPC in 20 septembrie 2017. (vezi aici detalii)

Va rog sa reveniti la mine daca nu reusiti sa rezolvati problema.

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Un comentariu la “Ultimo Portfolio are dreptul sa ma execute silit daca nu era inregistrata la ANPC?

  1. stoicescu letitia

    am contractat un creditde la B.C.R.in vaolare 10100 pentru care am platit la zi 4 ani ratele. In urma taieri ba 25% di n salariul bugetarilor eu nu am mai facut fata sa platesc ratele deoarece ratele au crescut iar salaruil meu sa diminua,.din luna iunie 2010 si pana in anul 2016 nu am primit nici o insintare de la banca. in data de21 1o.2016 am primit o instintare ca trebuie sa achit suma 238.567 inclusiv dobanzi si penalitati pana la stingerea creantei.Oare nu cumva acest credit este prescis iar executorul imi solicita o asemenea suma pe o datorie prescisa. daca ma puteti ajuta cu o informatie va multumesc

    Reply

Lasa un comentariu


× 8 = 32