Un cont bancar BCR se poate inchide la orice unitate?

Buna ziua.
As dori sa stiu daca un cont bancar BCR se poate inchide in orice oras unde exista unitati BCR, chiar daca nu a fost deschis in orasul respectiv.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

bcr-cont-inchidere

bcr-cont-inchidere


Sigur ca se poate inchide un cont, la orice unitate BCR, indiferent de locul in care a fost deschis. Procedura de inchidere presupune o notificare (cerere) inregistrata la orice unitate BCR, cu 15 zile zile inainte de inchiderea contului.

Iata ce se prevede in Contractul cadru al BCR pentru servicii bancare pentru persoane fizice:

ÎNCHIDEREA CONTULUI BANCAR CURENT DIN INIŢIATIVA CLIENTULUI

69.1. Închiderea Contului Bancar Curent la solicitarea Clientului va fi efectuată printr-o Notificare scrisă, transmisă către BCR cu un preaviz de minim 15 zile, şi numai după achitarea de către Client a tuturor sumelor pe care le datorează BCR în legătură cu Contul Bancar Curent şi/sau orice alte Servicii Bancare ataşate acestuia.

69.2. La închiderea Contului Bancar Curent, Clientul va preda BCR formularele cu regim special, inclusiv carnetele de cecuri sau filele de cec, precum şi Cardurile ataşate acestuia. De la momentul închiderii Contului Bancar Curent, aceste documente îşi pierd caracterul valid, fiind considerate nule. BCR nu va putea fi obligată să onoreze cecuri, alte titluri şi/sau efecte de comerţ după data închiderii Contului Bancar Curent.

69.3. După închiderea Contului Bancar Curent, Cardurile ataşate Contului Bancar Curent închis nu mai pot fi utilizate, acestea fiind blocate de BCR.

69.4. Până la data închiderii efective a Contului Bancar Curent, Clientul va notifica BCR în legătură cu destinaţia sumelor aflate în respectivul Cont Bancar Curent. În cazul în care Clientul nu notifică BCR până la data închiderii efective a Contului Bancar Curent, atunci soldul Contului Bancar Curent respectiv se înregistrează în evidenţele BCR în conturi colective de creditori diverşi, distinct pe fiecare monedă, la care nu se va bonifica dobânda.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti probleme cu inchiderea contului la BCR.

Vasile Coman
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Un comentariu la “Un cont bancar BCR se poate inchide la orice unitate?

Lasa un comentariu


− 2 = 0