Unde pot schimba banii cu noile bancnote emise in 2018?

Daca locuiesc in Brasov, unde pot schimba banii cu noile bancnote emise in 2018 si care este maxim ce se pot schimba? Va multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

stema_oficiala_a_romaniei_din_2016_noua

stema_oficiala_a_romaniei_din_2016_noua


Stimate domn,

Noile bancnonte in lei lansate in circulatie de la inceputul anului 2018 vor avea o sigura modificare: va fi inlocuita vechea stema a Romaniei cu cea noua, care are coroana regala pe capul acvilei de aur. (vezi foto)

De asemenea, bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de “1 ianuarie 2018″.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a precizat ca “toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor și monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum și elementele de siguranță ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleași cu cele ale bancnotelor și monedelor aflate în circulație.

BNR a mai anuntat ca “bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat, în funcție de nevoile reale ale circulației monetare. Bancnotele și monedele cu noua stemă a țării vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulație.”

Asadar, vechile bancnote nu vor fi retrase din circulatie, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa le schimbati cu cele noi emise in 2018. Vechile bancnote vor fi inlocuite treptat cu cele noi.

Va rog sa reveniti la mine daca mai doriti ajutorul meu.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


+ 2 = 8