Am trei credite pe care nu le mai pot plati, pentru ca am o problema familiala. Care sunt riscurile si ce pot sa fac?

Buna ziua! Am 3 credite de nevoi personale luate de la 3 banci diferite. Deocamdata sunt la zi cu ele, dar din motive personale nu voi mai plati in continuare pt ca va trebui sa acopar o interventie chirurgicala pt sora mea.

Mentionez ca nu am bunuri pe numele meu, iar salariul este virat in cont din strainatate si il voi trimite catre contul altei persoane.

Care sunt riscurile? Banii vor putea fi urmariti, nefiind virati pe numele meu? Pot sa opreasca cei 33% altcuiva, neaparand numele meu nicaieri?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Solutia la problema dumneavoastra nu este cea la care v-ati gandit, adica sa faceti in asa fel incat sa nu va fie urmariti banii. Asta pentru ca executarea silita se face nu doar pe conturi si bunuri, ci se trimite si la firma la care lucrati, care va poate retine pana la jumatate din salariu, daca aveti mai multe datorii.

Chiar daca salariul este virat intr-un cont din strainatate, se poate pune poprire si in strainatate, pe baza unui mandat de executare european, conform legilor din Uniunea Europeana, pe care si Romania le respecta.
De asemenea, executarea silita presupune costuri suplimentare care pot fi destul de ridicate, in special cele cu executorul judecatoresc.

De aceea, ceea ce trebuie sa faceti dumneavoastra este sa luati legatura cu bancile la care aveti creditele, sa le anuntati ca aveti o problema de familie neprevazuta si ca nu veti putea plati ratele o anumita perioada sau veti putea plati mai putin.

Fiecare dintre noi avem, la un moment dat, diverse probleme, si nu toti suntem suficient de prevazatori, intelepti si rigurosi pentru a ne forma o rezerva de bani pentru situatii neprevazute.

Motiv pentru care bancile sunt obligate de lege sa ofere clientilor care nu-si mai pot plati ratele, din diverse motive, precum cel in care va aflati dumneavoastra, solutii de depasire a acestei probleme, astfel incat sa se evite raportarea la Biroul de Credit si eventual executarea silita.

Solutiile pe care bancile sunt obligate sa vi le ofere sunt amanarea platii ratelor (perioada de gratie), reducerea valorii ratelor, restructurarea creditului.

In concluzie, sfatul meu este sa luati legatura cu bancile la care aveti creditele si sa le solicitati astfel de solutii, astfel incat sa depasiti perioada dificila cu bine, sa nu ramaneti cu datorii si sa evitati problema executarii silite.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutorul meu pentru rezolvarea problemei.

Cu stima,
Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 5 = 10