BCR mi-a luat toti banii din salariu pentru o poprire aferenta unei datorii la Vodafone. Ce pot sa fac?

Buna ziua, am si eu o problema: in trecut am avut o datorie la Vodafone care din cateva sute de lei s-a transformat in 5600 lei dupa ce am terminat procesul. O firma de recuperi a primit dosarul meu si mi-au spus ca o sa mi se opreasca o treime din salariu in fiecare luna, eu avand cardu de salariu la BCR. Azi cand am primit salariul, ei mi-au luat toti banii, nu cum au zis o treime, ce pot sa fac?
Multumesc.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

In cazul popririi veniturilor din salariu, Codul de procedura civila interzice retinerea unei sume mai mari de o treime din valoarea salariului, asadar BCR nu trebuie sa va retina tot salariul.

Daca banca v-a luat tot salariul, atunci trebuie sa cereti BCR returnarea banilor pe care nu ar fi trebui sa-i retina.

Este posibil insa ca BCR sa nu fi retinut tot salariul, ci doar sa fi blocat cardul, aceasta fiind o procedura derulata de banci in cazul popririlor. Restul banilor din salariu, in afara celor popriti reprezentand o treime, puteti sa-i retrageti de la ghiseul BCR.

Bancile blocheaza cardurile de salariu in cazul popririlor pentru ca in contul respectiv pot intra si alti bani, nu doar cei din salariu, iar conform legii banca trebuie sa retina orice suma in vederea achitarii datoriilor pe care le aveti.

Va sfatuiesc sa mergeti la o unitate BCR si sa intrebati ce s-a intamplat. Reveniti ulterior daca nu reusiti a rezolvati problema sau daca aveti nevoie de ajutor.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

2 raspunsuri la “BCR mi-a luat toti banii din salariu pentru o poprire aferenta unei datorii la Vodafone. Ce pot sa fac?

 1. claudia alina

  buna ziua.la fel am si eu o poprire pe salariul meu de 150 lei ..la vodafone am o datorie de 675 lei..iacum in ziuaa cand mi a intrat salariu adica ieri .azi am vazut ca nu mai am nimik pe card..scria asa sold disponibil -525lei si sold blocat 675 lei ..nu inteleg de ce mi a pis oprire pe tor salariul meu atat de mic

  Reply
  1. admin Post author

   Stimata doamna,

   In primul rand, conform legii, BCR nu poate sa va opreasca mai mult de o treime (33%) din salariu, deci in niciun caz intregul salariu.

   In al doilea rand, tot legea spune ca nu se poate pune poprire pe salariile sau pensiile mai mici de 500 de lei, jumatate din salariul minim net pe economie.

   Conform art.729 din Codul de procedura civila,

   “veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.”

   Cum salariul minim net pe economie este in jur de 1.000 de lei, poprirea se poate pune doar pe sumele de bani de peste 500 de lei.

   Asadar, in cazul dumneavoastra, daca aveti salariul mai mic de 500 de lei, BCR nu are voie sa va retina niciun ban.

   De aceea, sfatul meu e sa cereti la BCR sa va deblocheze toti banii de pe card. Daca nu reusiti, reveniti la mine sa va ajut eu.

   Cu stima,

   Vasile Coman
   jurnalist
   Reclamatiibanci.ro
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 − = 1