BCR mi-a pus poprire pe tot salariul de pe card. E legal?

Am si eu o poprire pe salariul meu de 150 lei ..la vodafone am o datorie de 675 lei..iacum in ziua cand mi a intrat salariu adica ieri, azi am vazut ca nu mai am nimik pe card..scria asa sold disponibil -525lei si sold blocat 675 lei ..nu inteleg de ce mi s.a pus oprire pe tot salariul meu atat de mic


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro
bcr-poprire-salariu-card

bcr-poprire-salariu-card

Stimata doamna,

In primul rand, conform legii, BCR nu poate sa va opreasca mai mult de o treime (33%) din salariu, deci in niciun caz intregul salariu.

In al doilea rand, tot legea spune ca nu se poate pune poprire pe salariile sau pensiile mai mici de 500 de lei, jumatate din salariul minim net pe economie.

Conform art.729 din Codul de procedura civila,

“veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.”

Cum salariul minim net pe economie este in jur de 1.000 de lei, poprirea se poate pune doar pe sumele de bani de peste 500 de lei.

Asadar, in cazul dumneavoastra, daca aveti salariul mai mic de 500 de lei, BCR nu are voie sa va retina niciun ban.

De aceea, sfatul meu e sa cereti la BCR sa va deblocheze toti banii de pe card. Daca nu reusiti, reveniti la mine sa va ajut eu.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 + 6 =