BRD mi-a blocat cardul copilului pe care primea pensia alimentara. E legal?

Fata mea are un card la BRD pe care primeste pensia alimentara pentru nepoata, dar i s-a pus poprire pe el si nu mai poate scoate banii. E legal. De la banca i-a spus ca numai executorul poate debloca cardul, doamna executor nu vrea sa vorbeasca cu mine. Ce pot sa fac?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

brd-reclamatie-poprire-intretinere-copil-pensie-alimentara

brd-reclamatie-poprire-intretinere-copil-pensie-alimentara


Stimate domn,

Este ilegal sa se retina plensia alimentara a copilului, ceea ce inseamna ca atat executorul judecatoresc, cat si banca, comit un abuz prin retinerea acestei indemnizatii speciale.

Conform Codului de procedura civila, “alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.”

In mod normal, atat banca, cat si executorul judecatoresc, trebuie sa verifice inainte de a face o poprire si a bloca niste bani destinati intretinerii unui copil, insa ei fac exact invers. Mai intai blocheaza toate conturile si toate cardurile celui executat silit si abia cand oamenii se plang de aceste abuzuri catadicsesc sa indrepte lucrurile, cu intarziere.

Sfatul meu este sa faceti o reclamatie la Protectia Consumatorului (ANPC) la adresa BRD pentru ca v-a blocat cardul, precum si o plangere la Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ).

Date de contact UNEJ

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești
C.I.F.: 13794361
Cont bancar : RO63 BRDE 445SV 01283 174450
Adresa : Str. Cuza Vodă nr. 143, sector 4, București
Tel: 021.320.50.92, 021.320.50.50
Fax: 021.320.50.90
E-mail: uniune@executori.ro

De asemenea, mama copilului trebuie sa se adreseze bancii si executorului judecatoresc in vederea deblocarii cardului si eliberarii banilor destinati intretinerii copilului.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nelamuriri sau daca doriti sa va ajut sa va rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


7 × 7 =