BRD nu m-a anuntat timp de 6 ani de existenta unei limite de creditare pe card, iar acum aflu ca am o datorie de 400 de lei din comisioane

Va aduc la cunostiinta urmatoarea situatie:
Pana in anul 2009 am lucrat la o companie la care retributia era platita pe baza unui card personal ce avea o limita de creditare; In anul 2009, mi-am schimbat locul de munca, iar cardul a fost inchis; La sfarsitul anului 2014, am deschis un cont la BRD, moment in care mi s-a adus la cunostiinta ca am un debit de cca 400 lei, deoarece limita de creditare nu a fost inchisa si s-au adunat comisioanele; Am solicitat extrasul de cont din care reiesea ca in decurs de 6 ani, nu a fost folosita acea limita de creditare. In acesta perioada nu am fost instiintata despre existenta acestei limite de creditare, ceea ce consider eu ca este o eroare din partea bancii. Ca urmare a celor mentionate mai sus, va rog, sa ma sfatuiti, cui sa ma adresez.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Am rugat oficialii BRD sa va ajute sa rezolvati aceasta problema, raspunsul fiind urmatorul: “Sesizarea este in lucru, clienta va primi raspuns scris”.

In mod normal, banca ar fi trebuit sa va anunte despre existenta acelui descoperit de cont si faptul ca respectivul card nu a fost inchis, mai ales ca au trecut atatia ani.

Daca dumneavoastra ati cerut bancii inchiderea cardului iar banca nu l-a inchis, atunci este vina bancii, iar aceasta nu ar trebui sa va solicite plata unor comisioane din anii precedenti.

Oricum, din momentul in care v-ati schimbat serviciul, conventia incheiata de BRD cu fostul angajator nu a mai fost valabila, prin urmare banca ar fi trebuit sa suspende sau sa inchida respectivul card, chiar si fara o cerere de la client.

Pentru a clarifica aceasta problema, va rog sa consultati si contractul de credit si termenii si conditiile de utilizare a cardului.

Va rog sa reveniti cu amanunte pentru a va ajuta sa rezolvati aceasta problema, impreuna cu banca.

Cu stima,
Vasile Coman
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − = 5