Cum fac o reclamatie la Vodafone?

Care este procedura de a face o reclamatie la Vodafone? M-au taxat exagerat pe factura pentru traficul de net si vreau sa le cer explicatii si despagubiri si sa mai plang si la protectia consumatorului.
Multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro
vodafone-reclamatie-abonament

vodafone-reclamatie-abonament

Pentru a face o reclamatie la Vodafone, trebuie sa le trimiteti un e-mail la persoane.fizice_ro@vodafone.com sau in scris, intr-un magazin Vodafone.

Reclamatiile se pot face si prin telefon, la numerele 0372.022.222 sau *222 (de pe telefonul mobil) sau printr-o scrisoare postala, la adresa: Bucuresti, strada Barbu Văcărescu nr. 201, sector 2, Globalworth Tower, 020276

Asteptati apoi raspunsul intr-un termen de 30 de zile, iar daca nu primiti raspuns sau daca acesta nu va multumeste, adresati-va la Protectia Consumatorilor (ANPC), pe site-ul ANPC.ro, la aceasta adresa: http://reclamatii.anpc.ro/

Sa-mi spuneti daca aveti nevoie de ajutor pe parcursul reclamatiei la Vodafone sau ANPC.

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Iata procedura de solutionare a reclamatiilor, publicata de Vodafone:

PROCEDURA DE SOLUȚIONARE A RECLAMAȚIILOR UTILIZATORILOR FINALI

Reclamațiile privind produsele și serviciile de comunicații electronice furnizate de către Vodafone România pot fi înaintate
de către utilizatorii finali – persoane fizice sau juridice – în oricare din următoarele moduri:

a. telefonic la numerele:

 0372.022.222
 *222 (de pe telefonul mobil)

b. prin fax, la numerele:

 0372.021.413 pentru clienții persoane fizice
 0372.021.475 pentru clienții persoane juridice

c. prin email și internet, la adresele:

 persoane.fizice_ro@vodafone.com
 persoane.juridice_ro@vodafone.com
 https://www.vodafone.ro/personal/asistenta/contact/index.htm

d. prin poștă, adresate către:

Globalworth Tower, strada Barbu Văcărescu nr. 201, sector 2, 020276

e. prin depunerea acestora în scris la magazinele Vodafone România, zilnic, în timpul orelor de
program ale fiecărei locații.

Reclamațiile trebuie să conțină numele și datele de contact ale clientului, inclusiv numărul de telefon, precum și descrierea
aspectelor reclamate.

Orice reclamație legată de serviciile și/sau produsele comercializate de către Vodafone România, adresată în scris sau verbal, va primi răspuns în termen de maxim 30 de zile lucrătoare de la data primirii acesteia de către Vodafone România, prin oricare din modurile de transmitere enumerate mai sus.

Programul de lucru pentru primirea reclamațiilor scrise este 9:00-18:00, de Luni până Vineri, cu excepția zilelor legale nelucrătoare.

Raspunsul la reclamațiile clienților se va transmite în scris sau verbal, în funcție de solicitarea acestora.

În cazul nerespectării termenului de soluţionare a reclamațiilor, taxa lunară de abonament va fi redusă proporţional cu numărul de zile cu care s-a depășit termenul asumat în contract.

Despăgubirile pot fi solicitate în termen de 30 de zile de la data soluţionării reclamaţiei şi vor fi evidenţiate în factura aferentă lunii următoare.

Orice contestație a clientului legată de factura telefonică trebuie adresată în scris, în maxim 30 de zile de la data emiterii facturii.

Fiecare contestație trebuie să cuprindă suma contestată și apelurile și/sau serviciile facturate/contestate.

Obligația clientului de a plăti suma în discuție este suspendată pe perioada soluționarii reclamației, clientul fiind obligat să achite diferența dintre suma facturată și suma contestată în termenul specificat pe factură.

În cazul în care contestația este respinsă, clientul are obligația de a plăti diferența neachitată în termen de 14 zile de la informarea clientului despre respingerea contestației.

Reclamațiile utilizatorilor finali ce au ca obiect deficiențele de funcționare ale echipamentelor terminale de telecomunicații/accesorii, în perioada garanție, vor fi soluționate în conformitate cu dispozițiile legislației în vigoare în materie și/sau dispozițiile certificatului de garanție, în termen de 15 zile de la data predării acestora în punctul de colectare Vodafone.

În anumite cazuri, în funcție de natura și complexitatea aspectelor sesizate, termenul de soluționare a reclamațiilor se poate prelungi, în mod excepțional, cu o nouă perioadă de 30 de zile lucrătoare, cu informarea prealabilă a clientului asupra acestei situații.

Remedierea deranjamentelor

Termenul de remediere a deranjamentelor pentru serviciile de date şi voce în spatiu deschis (outdoor) este de cel mult 24 de ore de la data primirii reclamației cu excepția situațiilor care nu sunt sub controlul Vodafone, definite în documentul TCG.

Despăgubirile acordate în cazul imposibilității de utilizare a serviciilor Vodafone, datorită unor defecțiuni în sistemul GSM/UMTS/LTE al Vodafone, se calculează proporţional cu taxa lunară de abonament şi perioada în care Clientul nu a beneficiat de servicii.

Despăgubirile pot fi solicitate în termen de 30 de zile de la data soluţionării deranjamentului şi vor fi evidenţiate în factura aferentă lunii următoare.

În cazul în care reclamația nu este soluționată pe cale amiabilă, clientul are posibilitatea de a se adresa în vederea soluționarii litigiului către autoritatea de reglementare (ANCOM), respectiv către instanța competentă, după caz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 + = 9