Cum se face schimbul valutar cand retrag lei de pe cardul in lire Barclays?

Cum se face schimbul valutar cand retrag lei de pe cardul in lire Barclays? Cum pot evita sa nu fac schimbul la 4,7? Cum pot proceda sa mi scot banii de pe cardul englezesc?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

ddc-transaction-card

ddc-transaction-card


Schimbul valutar in cazul cardurilor Barclays este cel al procesatorului Visa. Puteti sa consultati acest curs pe site-ul Visa, la adresa: https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates

De exemplu, cursul Visa pentru astazi, 06.12.2017 este 5,233 lei pentru o lira, foarte apropiat de cursul BNR, care este 5,24 lei.

La banci, de exemplu la BCR, cursul este mai mic: 5,14 lei, asadar mai dezavantajos.

Pentru a evita sa faceti schimbul la un cursul mai dezavantajos al bancilor, atunci cand scoateti bani de la bancomat, evitati efectuarea tranzactiei in lire, caz in care se va aplica un curs al comerciantului, Dynamic Currency Conversion (DCC), mai dezavantajos, astfel ca trebuie sa alegeti efectuarea tranzactiei in moneda locala, adica lei, daca va aflati in Romania.

Trebuie sa tineti cont si de faptul ca Barclays aplica un comision de schimb valutar destul de ridicat: 2,75%. De exemplu, daca retrageti 100 de lei, costul va fi de 19,63 lire, fata de 19,11 lire fara comision, la cursul Visa. Cursul efectiv, cu tot cu comision, devine astfel 5,09 lei pentru o lira, fata de 5,24 lei fara comision sau 5,14 lei, cel aplicat de BCR.

Insa chiar si cu comisionul Barclays, cursul poate fi mai avantajos decat cel aplicat de comerciant, daca alegeti serviciul de conversie dinamica (DCC), care va ofera plata in lire.

In concluzie, alegeti sa efectuati tranzactia cu cardul Barclays (plata cu cardul/retragerea de bani de la bancomat) in lei, nu in lire, iar cursul valutar va fi cel al Visa, care este apropiat de cel al BNR, la care se adauga comisionul bancii Barclyas, de 2,75%.

Va rog sa reveniti la mine pentru alte detalii.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Lasa un comentariu


+ 4 = 8