33 raspunsuri la “Daca am un credit facut in Germania, si nu-l mai pot plati, ce se intampla?

 1. lazar radu

  Va salut!Am un credit in Romania pe care nu il mai pot plati.Nu am casa pe numele meu,nici masina,nimic pe numele meu.As vrea sa plec in Germania unde voi lucra “cu banii in mana”.Pot pune sechestru pe ceva al familiei in schimb?

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Nu se poate pune sechestru pe bunurile membrilor familiei, decat daca acestia sunt codebitori (giranti/garanti) in contractul de credit.

   Daca in contractul de credit figurati doar dumneavoastra, atunci recuperarea creditului si execitarea silita se poate face doar de la dumneavostra.

   Reply
 2. Dohotar

  Buna ziua am o rugăminte am luat un credit online în danemarca și nu îl mai pot plat ce se poate întâmpla este vorba de 20,000 de euro 160.000 de koroa e daneze

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Daca nu platiti creditul puteti fi executat silit, prin poprirea conturilor si sechestru pe bunurile mobile si imobile.

   De aceea, sfatul meu este sa luati legatura cu banca din Danemarca, pentru gasirea unei solutii de achitare a datoriei.

   Va rog sa reveniti cu raspunsul bamcii, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

   Reply
 3. Brasoveanu Alin Ionuț

  Bună ziua am și eu o banca făcută în Germania..pe o perioada de 7 ani ..24000€..din care am plătit o perioada de 1 an și 2 luni ..ramand fără munca ..am fost nevoit sa ma întorc în România. Când am ajuns în România am fost luat de radar cu viteza și am rămas și fără permis doar cu dovada de 15 zile ..între timp am găsit ceva de lucru în Germania și venind către Germania am fost oprit de politie la întrare în Germania cu Cehia ..specific ca eu aveam doar dovada de 15 zile care încă era valabilă. Cei de la politia mi-a spus ca nu se i-a în calcul dovada pe teritoriul Germaniei și ca îmi face dosar penal..as dori sa știu dacă ma pot întoarce înapoi în Germania și sa îmi pot achita creditul bancar …dar nu știu cum pot afla ce datorii am și ce repercusiuni am în legătură cu dovada de circulație???este posibil ca la un control de zoll sa am probleme mai mari?????
  Va rog sa ma îndrumați ce ar trebui sa fac sau unde sa apelez.

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Pentru datoria la banca nu vi se poate face dosar penal in nicio tara din Europa, ci doar puteti fi executat silit, prin poprirea conturilor si sechestru pe casa si masina.

   Deci la un control in Germania vi se poate retine masina, daca exista sechestru pe aceasta pus de banca la care aveti datorii.

   Sfatul meu este sa luati legatura cu banca, pentru a afla cum puteti achita datoria la credit.

   Reply
 4. Cornelia

  Bună dacă am credit în Germania și vreau sa ma întorc în România pot sa plătesc creditul lunar din țară dar cu suma mai putin decât în Germania.

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Puteti plati creditul si din Romania, dar nu mai putin decat in Germania.

   Trebuie sa vorbiti cu banca din Germania pentru modificarea valorii ratei lunare la credit.

   Reply
 5. Mihai

  Bună ziua. Am și eu o întrebare dacă am avut minus pe card de 1500 și nu lam mai plătit se poate întâmpla ceva eu sunt plecat de trei ani din Germania

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Ati putea fi executat silit pentru recuperarea datoriei la banca.

   Sfatul meu este sa luati legatura cu banca, pentru rezolvarea amiabila a problemei.

   Reply
 6. Mihai

  Buna seara! O cunoștință de-a mea a făcut un credit de 20 de mii el acum e in Romania și nu mai poate plății ce consecințe ii revin? Ce se poate întâmpla cu el ?
  Poate să-l închidă sau să-i pună sechestru pe ceva ?

  Reply
 7. Criss

  Buna am credit in germania Si nu am platit un an .2022 Am fost in concediu de odihna in Ro si pe timul concediului mi sa desfacut contractul De munca Si nu am mai venit inapoi Nu am mai anuntat banca Ce se poate intampla

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Banca din Germania ar putea sa va execute silit pentru a recupera datoria.

   De aceea, sfatul meu este sa luati legatura cu banca germana, pentru a gasi o solutie de achitare a datoriei.

   Reply
 8. Crenicean

  Bună ziua vin și eu cu o întrebare la dumneavoastră.Snt plecat din Germania lăsând în urma un credit neplătit.Acum snt în România și vreau sa ma întorc pe comunitate find sofer de camion și o sa tranzitez Germania menționez ca nu am alte datori sau amenzi decât creditul respectiv as avea ceva probleme la întrare sau la un control de rutina.zoll.multumesc

  Reply
 9. Catalin

  Va salut ,nu am avut bani suficienți în cont pt a mi se lua rata la data scadenta la rata mașini ,mai îmi ia banca rata dacă la doua zile am depus toți bani în cont de rata? Menționez ca eu locuiesc în România iar rata o platesc din tara pt creditul auto .

  Reply
  1. Adrian

   Salut Cătălin, ma poți îndruma și pe mine ce ai făcut ca să poți venii cu mașina în tara și ce acte trebuie etc . Mulțumesc!dr

   Reply
 10. Horia

  Salutare, doresc sa plec în Germania cu contract de munca, încă nu știu dacă o sa fie pe perioada nedeterminata sau determinata, întrebările mele sunt : după cât timp îmi pot lua un credit în Germania? Menționez ca vreau un credit de aprox 40 de mii de euro, salariul meu lunar este de 2000 de euro, este posibil la acest salariu sa iau acel credit de 40.000 euro? Ce bănci îmi recomandați?
  Pentru creditele de nevoi personale ce bănci online îmi recomandați?
  Va mulțumesc frumos pt ajutor.

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Vechimea in munca pentru un credit e in general de 1 an, insa depinde de la banca la banca.

   Pentru un credit de 40.000 de euro, e suficient salariul de 2.000 de euro.

   Reply
 11. Emili

  Bună ziua!! Im numele meu .sa făcut un credit online. Doar ca eu nu am avut habar de acest credit pana mi.a venit acasă o foaie de plata a ratei. Însă creditul s.a virat în alt cont. Am anunțat politia și banca și acel credit s.a închis doar ca mi se cere sa returnez luna aceasta suma înapoi însă în foile trimise de banca este tot acel cont bancar. Eu le.am explicat celor de la banca sa găsească deținătorul cardului și sa îl pună la plata. Poate sa îmi pună oprire pe conturile mele pentru asta?

  Reply
   1. Cristi

    Buna am un credit facut in germania si vreau sa na mut in Spania definitiv sa incep o noua viata pot sa platesc creditul in contulinuare de acolo….??????

    Reply
    1. Afanasie Preguza

     Buna ziua, aș vrea sâ aflu ce datorii am in Germaniea câci am avut probleme cu asigurarea medicalâ crescînd pene enorme leam adus multe dovezi cà nu muncisem in continuu dar continuoau sâ vinâ scrisori cu sume crescînde cum, trebmue am, un card bancar descis insâ nuștiu dacâ imi va da voe sâl incid aș vrea sâ es din aceastâ încurcâturâ

     Reply
 12. Carina

  Buna seara,
  Am un credit ptr masina, luat in Germania, pe o perioadă de 8 ani, din care cca. 1 an si 7 luni este plătit …in acest moment , ne gandim, ca pana la finalul anului viitor sa ne întoarcem în românia. Pot veni cu masina permanent in romania si sa plătesc de aici , în continuare, rata…sau exista vreun impediment??

  Multumesc anticipat,
  Carina

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Nu exista niciun impediment sa veniti in Romania cu masina cumparata in Germania si sa platiti de aici creditul.

   Plata ratelor la credit o puteti face din aplicatia bancii de la care ati obtinut imprumutul sau prin transfer bancar din contul altei banci in contul bancii germane.

   Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor cu creditul auto din Germania.

   Reply
  2. Cornel

   Bună seara am un credit la banca si nu am mai putut plăti am rămas fără loc de muncă si am plecat in Romania sunt 4 ani de când nu lam mai platit ce se poate face ,sau de unde sa încep ,ce sfat imi recomandati va rog frumos sa pot plati creditul

   Reply
   1. Vasile Coman Post author

    Primul lucru care trebuie sa-l faceti este sa luati legatura cu banca de la care ati luat creditul, pentru a afla care este situatia acestuia, apoi reveniti la mine cu raspunsul, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

    Reply
 13. Petrica

  Buna ziua vasi ruga smi spuneti ce se antampla daca anul trecut am facut banca an germania si nu am mai platit timp de un an acuma mam rentors ce trebuie sa fac….multumesc!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 8 = 40