Dupa 17 ani am descoperit ca am o datorie la Flanco si sunt in Biroul de Credit. De ce si ce pot face?

Buna ziua acum 17 ani am cumparat un calculator in valoare de 16 milioan de la Flanco si mi-a dat si un card, mi-a zis ca am pe el 2 milioane. Toate bune si frumoase am platit rata la frgider si am cheltuit bani de pe acel card.

Dupa un timp am pierdut cardu am zis la ce mai imi trebuie. Dupa 17 ani m-am dus sa fac un credit de nevoi personale si mi-a zis ca sunt in Birou de credit datoare cu 45 de mil..mentinez ca n-am facut niciun credit la banci niciodata. Din luna aprilie acestui an platesc acea datorie ..

Ma puteti lamuri de ce ..s-a ajuns aici dupa atatia ani iar io n-am stiut nimic.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro
Flanco-card-credit-reclamatie

Flanco-card-credit-reclamatie

Stimata doamna,

In cazul dumneavoastra sunt mai multe probleme, astfel:

1. Cardul pe care l-ati primit de la Flanco era un card de credit emis de Cetelem sau BRD Finance, iar din cate spuneti l-ati primit ca un fel de cadou, fara sa fiti informata adecvat si eventual avertizata cu privire la consecintele cheltuirii banilor de pe acel card, si anume dobanda foarte mare care se aplica. Asa s-a ajuns ca de la 2 milioane pe card, sa aveti acum de platit 45 de milioane.

2. Cetelem sau BRD, adica emitentul respectivului card, ar fi trebuit sa va anunte cu cel putin 15 zile inainte de a va raporta la Biroul de Credit. Din ce spuneti dumneavoastra, nu s-a intamplat acest lucru, motiv pentru care puteti face o solicitare privind stergerea din Biroul de Credit.

3. Avand in vedere ca este vorba de o datorie atat de veche, de 17 ani, de care nu ati stiut, dupa cum spuneti, este posibil ca aceasta sa se anuleze (prescrie), conform prevederilor legale (Codul de procedura civila), care spune ca o datorie se prescrie dupa 3 ani, daca banca nu a inceput demersurile de recuperare a acesteia.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nelamuriri sau doriti sa va ajut sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 − 8 =