In cat timp se face un transfer bancar din Germania in Romania?

Buna ziua,
As vrea sa stiu in cat timp se face un transfer bancar? Trebuia de 2 zile sa primesc niste bani din Germania si inca nu au sosit.
Va multumesc


Raspuns

Stimata doamna,

Un transfer de bani intre doua banci din Uniunea Europeana trebuie sa dureze maxim 2 zile, conform prevederilor Directivei de plati in vigoare inclusiv in Romania (Ordonanta OUG 113/2009 care transpune in legislatia nationala Directiva Parlamentului European nr.2007/64/CE privind serviciile de plata, in vigoare din 1 noiembrie 2009). Chiar daca este vorba de alta valuta decat euro.

Pentru facilitarea transferurilor din Europa, s-a implementat standardul SEPA, la care 25 de banci romanesti au aderat deja.

S-ar putea insa ca intarzierea sa fie cauzata de banca germana de la care vin banii, in cazul in care aceasta nu respecta normele europene, mai exact standardele SEPA.

In acest caz, transferul dureaza ceva mai mult, insa in mod normal nu ar trebui sa depaseasca 3-4 zile.

Sfatul meu e sa intrebati la banca de unde s-au trimis banii care este situatia respectivului transfer, precum si la banca in care trebuie sa primiti banii, daca nu cumva exista vreo problema cu contul dumneavoastra.

Va rog sa reveniti daca nu reusiti sa rezolvati problema cu banca sau daca aveti nevoie de ajutor sau de alte informatii.

Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 21 iul., 2016

21 raspunsuri la “In cat timp se face un transfer bancar din Germania in Romania?

 1. Babaluca

  Mi au fost trimiși niște bani după contul de Sparkasse în contul de Raiffaisen aseară la ora 21:24. În cât timp ar trebui sa ajungă?? Menționez ca nu am cum sa verific cardul, deoarece nu mai am aplicația și nu știu dacă pot verifica cardul Master Raiffaisen la un ATM aici în Germania.

  Va mulțumesc!

  Reply
 2. Trifan Diana Alexandra

  Buna ziua saptamana trecuta mia pus cineva din germania 200 de euro pe cont la raiffeisen si nici acum nu au ajuns in cont am sunat la banca si mi au spus ca nu au ajuns inca in cont sunt disperata nu stiu ce sa cred

  Reply
 3. Alexandra Crisan

  Cineva din germania mi a trimis 300 mil lei vechi in contul meu bt vinerea trecuta. Dar banii nu au intrat nici acum … nu stiu ce sa mai cred ! Care ar fii cauza? La bt mi au zis ca nu au ajuns . Sunt foarte stresata …

  Reply
 4. Constantinescu

  Bună ziua!
  Aseară la ora 00:06 soțul meu mi-a depus o sumă de pe aplicația Sparkasse pe Raiffeisen Bank in cât timp ajung banii in cont

  Reply
    1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

     Nu, nu se stie intervalul orar de incasare a banilor, exista doar termene maxime pe zile, maxim 2 zile in cazul platilor in euro SEPA si in lei.

     Mai avantajos este un transfer SEPA instant, prin care banii ajung imediat in celalalt cont. In Romania, doar Banca Transilvania accepta incasari in euro tip SEPA instant.

     Reply
 5. Cheregi Georgeta

  O doamna din Germania spune ca mia depus azi in cont o anumită sumă de banii eu sunt din Romania in cat timp ar trebui sami ajunga nici nu sunt sigura ca ia depus mia trimis o dovada de care ma cam îndoiesc asi vrea sa o analizati si dvs vam scris in whatapp vam trimis dovada.

  Reply
 6. Ionut

  Mi sa trimis marti pe la ora 17.25 o suma de bani si nici azi nu mia intrat suma de bani din ce cauza am intrebat in banca raiffazen si spun ca nau ajuns banii

  Reply
 7. Viorel Predusca

  Am de primit niste banii de la o banca din Germania.Au fost transferati din contul bancii respective vineri,saptamana trecuta in contul meu din Romania.Am asteptat 3 zile si vad ca nu au intrat.Ce este de facut?Scuze de deranj.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = 12