In cat timp se face un transfer de bani de la BT la BRD?

Bună ziua! Am trimis o suma de bani din contul meu BT, către contul meu BRD, astăzi, duminică, la ora 19:30. Când vor întra banii în contul BRD?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Banii nu ajung imediat dintr-un cont in altul, cand e vorba de doua banci (transfer interbancar), ci doar in cazul aceleiasi banci (transfer intrabancar).

Transferurile interbancare, cum e cazul nostru, de la Banca Transilvania (BT) la BRD, dureaza intre cateva ore si o zi, maxim.

De exemplu, daca banii au fost trimisi dimineata, pana la ora 13, ajung in cursul aceleiasi zile, iar daca au fost trimisi dupa-masa, de regula ajung a doua zi.

Nu exista un orar fix: de exemplu, daca banii sunt trimiti la ora 9, nu se stie exact la ce ora ajung in cursul zilei in celalalt cont. Pot ajunge la 12 sau la 14. Depinde de volumul de transferuri bancare procesat de institutia abilitata, Transfond.

Exista trei sesiuni de compensari (transferuri de bani) procesate de Transfond, pe parcursul unei zile: prima este intre orele 09:05 si 10:05, a doua intre orele 11:45 si 12:45 si a treia intre 14:25 si 15:25.

Ceea ce se stie sigur este ca daca banii au fost trimisi din contul BT in cursul unei zile, pana la ora 13, ei ajung in contul altei banci in aceeasi zi. Daca banii sunt trimiti dupa ora 13, banii ajung a doua zi.

Atentie! Platile normale, intre doua banci, adica interbancare, se fac doar in zilele lucratoare, nu si in weekend si sarbatori legale.

In cazul dumneavoastra, daca ati trimis banii duminica, ei vor ajunge luni.

In schimb, platile instant, intre cele 6 banci care permit aceste plati (BT, BCR, CEC, Libra, Patria, Vista) se fac in orice zi, la orice ora, in cateva secunde.

Iata informatiile publicate de Banca Transilvania cu privire la orarul transferurilor de bani:

Ordine de plată în lei interbancare

– Plățile de mică valoare adresate băncilor comerciale din România (sub 50.000 lei) procesate de luni până vineri, până la ora 13:00 în cursul zilei lucrătoare T vor fi prezentate în sistemul electronic de compensare în aceeași zi; Cele procesate după ora 13:00 vor fi prezentate în compensarea electronică în ziua lucrătoare T+1;

– Plățile interbancare în lei procesate sâmbătă (zi lucrătoare nebancară), duminică sau în zilele nelucrătoare se vor evidenția pe cont și vor fi prezentate în sistemul electronic de compensare cu ziua T (următoarea zi bancară lucrătoare);”

Va rog sa reveniti la mine daca aveti probleme cu transferul de bani de la BT la BRD.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 15 aug., 2022

2 raspunsuri la “In cat timp se face un transfer de bani de la BT la BRD?

  1. Sofron Ionuț

    Bună ziua am pus bani din Germania de pe un cont pe altul la banca BRD miercuri la ora 10 de pe contul meu pe al mamei mele și nu s-au virat banii nici în acest moment de ce oare.va mulțumesc frumos.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = 7