ING nu vrea sa-mi deblocheze contul pentru a incasa alocatia primita din alta tara. Ce pot sa fac?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema cu banca ING, care nu vrea sa-mi deblocheze contul pentru a incasa banii aferenti alocatiei pentru copil, primita din alta tara.

Banii sunt virati in contul de la ING cu specificarea prestatie familiala, iar cei din banca nu inteleg ca e vorba de alocatie, desi le-am trimis o adresa de la executorul judecatoresc, care confirma ca e alocatie.

ING imi cere traducerea legalizata din strainatate pentru a-mi elibera acei bani. Ce pot sa fac?


Raspuns
ing-executare-silita-poprire-alocatie

ing-executare-silita-poprire-alocatie

Stimata doamna,

ING Bank ar trebui sa va deblocheze contul, pentru a putea incasa alocatia, chiar daca denumirea acesteia este prestatie familiala, nu alocatie. Legea spune ca nu doar alocatiile nu pot fi poprite, ci orice tip de indemnizatie de acest fel, indiferent de denumirea acesteia.

Codul de procedura civila prevede urmatoarele: “Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.”

De aceea, am trimis la ING reclamatia dumneavoastra, iar reprezentantii bancii mi-au confirmat ca astazi se va opera deblocarea contului dumneavoastra, pentru a putea incasa banii.

Va rog sa reveniti la mine daca nu vi se deblocheaza astazi contul.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

4 raspunsuri la “ING nu vrea sa-mi deblocheze contul pentru a incasa alocatia primita din alta tara. Ce pot sa fac?

   1. Mihai Daniel

    Buna ziua! Ma numesc Mihai Daniel si astazi s.a instaurat o poprire pe contul meu de la ING unde se afla 300 de euro proveniti din alocatia celor doi copii din Germania.
    Am solicitat bancii deblocarea sumei si mi s.a comunicat ca ei nu stiu de unde provine suma desi se vede pe virament ca provine de la Famillienkasse si se incaseaza lunar.
    Va rog sa ma ajutati sau sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fav.
    Multumesc anticipat

    Reply
    1. Vasile Coman Post author

     Trebuie sa faceti o reclamatie la ING, in care sa cereti permisiunea retragerii banilor aferenti alocatiilor pentru copii.

     Reveniti va rog cu raspunsul primit de la ING.

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = 4