Model de cerere pentru stergerea din Biroul de Credit, catre Cetelem

Buna ziua ,
Am facut un card de credit la Cetelem si in decembrie 2017 am platit o rata cu intarziere , fiind si singura data dealtfel cand am intarziat vreo rata , am platit in Ianuarie.
Acum m-am trezit ca am o raportare la biroul de credit pentru acea intarziere , fara sa fi fost auntat de catre Cetelem de acest lucru.
Imi puteti furniza va rog un model de cerere de stergere a raportarii pentru a o trimite catre dumnealor?
Va multumesc pentru ajutor .


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

model_cerere_stergere_biroul_de_credit_cetelem
Stimate domn,

Iata un model de cerere pentru stergerea restantelor din Biroul de Credit pe care sa-l trimiteti la Cetelem – BNP Paribas: (atasat gasiti cererea si sub forma unui document Word, pe care puteti sa o completati cu datele personale). Nu uitati sa cereti numar de inregistrare dupa ce trimiteti cererea.

Catre

Cetelem – BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala Bucuresti
Str. Clucerului nr. 78-80, Sector 1, 011368 Bucuresti
Telefon: 021.312.02.20; 021.305.12.00, 0374.500.001
E-mail: relatii.clienti@cetelem.ro

Cerere

Subsemnatul … cu CI … CNP…adresa…e-mail…telefon…

Va solicit stergerea datelor raportate la Biroul de Credit, pentru ca nu a fost respectata legislatia privind protectia datelor personale, conform deciziilor emise de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) si/sau conform prevederilor din Regulamentul UE 2016/679 pentru protectia persoanelor fizice privind prelucrarea datelor cu caracter personal (GDPR).

Data….

Semnatura…

Numar inregistrare…

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor pentru trimiterea cererii, iar dupa ce primiti raspunsul, sa-mi spuneti daca ati rezolvat sau nu problema, pentru va sfatui ce trebuie sa faceti in continuare.

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 06 apr., 2019

19 raspunsuri la “Model de cerere pentru stergerea din Biroul de Credit, catre Cetelem

 1. Ana

  Bună seara. Am avut anul trecut 3 popriri ( icredit, ferattum si brd finance)la 3 executori diferiți. Toate datoriile sunt achitate la zi. Vreau sa fac un credit de casă și din cauza istoricului negativ în biroul de credit nu pot lua împrumutul
  Ce trebuie sa fac? Cineva din cunoscuții mei mi-a spus ca trebuie sa merg la executorul care a preluat creditul și sa fac o cerere de ștergere din biroul de credit cu număr de înregistrare. Asa trebuie sa procedez?

  Reply
  1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Nu, cererea pentru stergerea din Biroul de Credit nu se face la executor, ci la bancile (IFN-urile) care v-au raportat pentru restantele la credit, respectiv Icredit, Ferratum si BRD Finance.

   Insa trebuie sa stiti ca vi se poate aproba stergerea din Biroul de Credit doar daca raportarile au fost facute gresit sau fara sa fi fost informat cu cel putin 15 zile inainte de raportare.

   Asadar, stergerea din Biroul de Credit trebuie sa aiba un motiv intemeiat, pe care dumneavoastra trebuie sa-l mentionati in cerere.

   De exemplu, nu se poate face stergerea din Biroul de Credit pentru ca aveti datoriile achitate la zi. Asta pentru ca raportarea se face pentru restantele de peste 30 de zile la plata ratelor, iar achitarea ulterioara a acestora, dupa cele 30 de zile, nu presupune stergerea raportarii restantelor.

   Raportarile din Biroul de Credit sunt mentinute timp de 4 ani din momentul ultimei raportari, respectiv din ziua in care va achitati datoriile.

   Va rog sa reveniti la mine pentru a-mi spune ce raspuns ati primit la cererile de stergere din Biroul de Credit, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

   Reply
 2. Ana

  Buna ziua,
  Am urmatoarea situatie: am avut mai multe credite acum multi ani, unele achitate, insa am si neachitate. O parte din ele s-au sters. Intrebarea mea e: daca mie mi se sterg, chiar si cele neachitate, eu voi putea lua un credit cand nu mai apar cu nici unul? Probabil ca voi aparea fara istoric? De la o banca la care nu am mai avut bineinteles si nu apar in lista neagra a fiecarei banci de la care am luat. In prezent achit la ele, insa in viitorul apropiat mi-as dori sa imi iau casa. Multumesc!

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Datele din Biroul de Credit se pastreaza timp de 4 ani din momentul ultimei actualizari, practic dupa achitarea creditului.

   Dupa cei 4 ani, datele din Biroul de Credit se sterg automat si veti putea obtine un nou credit.

   Va rog sa reveniti la mine daca aveti probleme cu Biroul de Credit.

   Reply
 3. Păuna

  Bună seara am un credit luat la Brd din 2016 iar de anul trecut din luna septembrie 2020 și pana în iunie 2021 am avut poprire pe cont am căzut la un angajament de plata cu firma Kruc și executorul sa le plătesc lunar suma de 600 de ron și sa îmi ridice poprirea a sa și întâmplat acum va rog frumos cum as putea sa ies din biroul de credit ca rău platnic. Mulțumesc seara frumoasa.

  Reply
  1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Stimate domn,

   Pentru a iesi din Biroul de Credit ca rau platnic trebuie sa trimiteti o cerere la BRD, in care sa motivati solicitarea de stergere a restantelor.

   Reveniti va rog la mine cu raspunsul bancii, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

   Reply
 4. A M

  Buna ziua ,
  Am trimis acea cerere si am primit raspuns de la CETELEM prin care ma informeaza ca am fost raportat, lucru pe care il stiam, dar ca nu se va proceda la stergerea din biroul de credit. Creditul este achitat la momentul actual si inchis. Contractul cu ei a fost semanat in 2017 pe vremea cand GDPR-ul nu aparuse.
  Se mai poate face ceva? Multumesc anticipat

  Reply
 5. Ana Gheorghita

  Buna ziua, cererea se poate trimite si in format electronic pe email sau doar in format fizic la acea adresa? Multumesc

  Reply
   1. Ana Gheorghita

    Cam cat timp se asteapta pentru un raspuns? Am trimis cererea in urma cu 2 zile si inca nu am primit nici un raspuns. Multumesc

    Reply
 6. Serban lidia stefania

  Buna ziua am avut un card cetelem ,anul trecut in aprilie 2020 nu am avut unde sa plătesc ultima rata 70 lei din cauza covidului toate erau închise si m-au raportat la biroul de credite,ce tr sa fac ca sa ma scoată de la biroul de credite multimesc

  Reply
 7. Blaga Cristian Ciprian

  Buna Seara,
  In anul 2007 am luat credit de nevoi personale de la 3 banci in acelasi timp(BCR, ROMEXTERRA si CREDIT EUROPE) si un card de credit de la CETELEM. Am achitat timp de 3 ani ratele, dar in final am intrat in imposibilitate de plata. bancille au cesionat contractul de creditare catre firme de recuperare. Pana la sfarsitul anului 2019, am achitat(prin poprire conturi) toate sumele de bani(bineinteles de 2 ori mai mult decat creditele de rambursat. As dori sa mi sterg istoricul din Biroul de credit, avand in vedere faptul ca din 2012 nu am mai fost „clientul bancilor” ci al fimelor de recuperare.

  Reply
 8. Gbariel D

  Buna ziua ,
  Am trimis acea cerere si astazi am primit raspuns de la CETELEM prin care ma informeaza ca nu figurez cu informatii negative raportate la Biroul de credit .
  Culmea este ca in situatia inscrierii ceruta de catre mine la Biroul de credit apar cu o intarziere de 30 de zile ( cat.1 ) de 64 de lei publicata pe 05.01.2018 la contractul pentru cardul de credit Cetelem .
  Deci ei imi spun ca pentru acel contract eu nu sunt raportat cu vreo intarziere insa in realitate la Biroul de credit imi apare o intarziere de 30 zile .
  Ce ma sfatuiti sa fac mai departe .
  Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs .
  Cu stima
  D. Gabriel

  Reply
  1. admin Post author

   Iata ce trebuie sa faceti: sunati la Biroul de Credit, la telefoanele 0213110267 sau 0213104260, sau trimiteti un e-mail la adresa: rpd@birouldecredit.ro, si intrebati de ce mai figurati cu intarzierea respectiva, daca Cetelem v-a spus ca a corectat datele.

   Reveniti apoi la mine cu raspunsul de la Biroul de Credit, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

   Vasile Coman

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = 28