Pot sa primesc o suma in euro intr-un cont deschis la BT?

Buna ziua,
Trebuie sa primesc o suma de bani in euro, dar eu am doar un cont in lei, la BT (Banca Transilvania). Puteti sa-mi spuneti daca pot primi acei bani in euro, daca am contul in lei sau trebuie sa-mi deschid un cont in euro? Multumesc


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Puteti primi o suma in euro, chiar daca nu aveti un cont in euro, ci doar in lei, la Banca Transilvania, pentru ca banca va deschide automat un cont in euro, in care veti primi suma respectiva.

Iata mai exact procedura, conform informatiilor publicate pe site-ul Bancii Transilvania (intreb.bancatransilvania.ro):

“Pentru a se putea efectua un transfer intr-o alta moneda decat RON este necesar sa ai deschis un cont curent la noi in valuta respectiva.

In cazul in care tu dai celui care transfera banii codul IBAN aferent unui cont intr-o alta valuta, de exemplu RON, suma transferata nu se va receptiona in acel cont intrucat noi nu facem in mod automat conversia valutara, ci creditam contul pentru moneda in care receptionam suma.

Pentru a nu se refuza insa transferul in momentul primirii banilor, iti deschidem un cont curent in valuta respectiva, conditia fiind ca datele de transfer sa fie corecte.

Ulterior nu iti luam comision pentru administrarea contului sau pentru incasarile in valuta.”

Va rog sa reveniti la mine, daca aveti probleme cu incasarea banilor, pentru a va ajuta.

Vasile Pop Coman

jurnalist

Reclamatiibanci.ro

vasile.coman@reclamatiibanci.ro

0723292899

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 + 7 =