Provident m-a raportat la Biroul de Credit, fara sa ma anunte. Pot cere stergerea?

Am vrut sa fac un credit pentru casa si de la banca mi-a spus ca nu pot, pentru ca sunt in baza de date cu rau platnici. Eu am avut un imprumut anul trecut la Provident si intr-o luna nu l-am platit, pentru ca a trebuit sa plec in Germania, la munca.

Am intrebat-o pe agenta care strangea banii daca e vreo problema daca platesc cand ma intorc, iar ea mi-a zis ca nu e nicio problema daca platesc si mai tarziu. Acum aflu ca de fapt m-au bagat la Biroul de Credit, fara sa ma anunte si nu mai pot lua credit. Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti ce pot sa fac.

Am sunat la Provident si mi-au spus ca ei nu au nicio treaba, ca trebuia sa platesc la timp, nu pot sa ma scoata din Biroul de Credit, trebuie sa astept 4 ani pana voi putea lua un nou imprumut.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Dat fiind ca Provident v-a raportat la Biroul de Credit fara sa va anunte, desi v-a spus initial sa nu va faceti probleme, pentru ca va amana cu plata ratei, vina apartine Provident, iar in consecinta puteti cere sa va stearga din Biroul de Credit.

Provident si alte IFN-uri sau banci sunt obligate de lege (OUG 52/2016) sa ofere clientilor solutii de evitare a restantelor si de raportare la Biroul de Credit, ceea ce nu s-a intamplat in cazul dumneavoastra.

Trimiteti cererea de stergere din Biroul de Credit la Provident, prin e-mail, la adresa: relatiicuclientii@provident.ro, apoi sunati la telefoanele: 021 9877 sau 021 275 75 75, pentru a primi un numar de inregistrare al cererii.

Va rog sa reveniti la mine daca nu primiti raspuns la e-mail sau daca Provident refuza sa va stearga din Biroul de Credit.

Cu stima,

Vasile Coman

jurnalist

Reclamatiibanci.ro

vasile.coman@reclamatiibanci.ro

0723292899

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2 + 7 =