Raiffeisen nu mi-a raspuns la cererea de trecere de la ROBOR la IRCC. Ce pot sa fac?

Buna ziua, in data de 16 iunie am facut cererea de trecere de la Robor la IRCC si pana in acest moment nu am primit raspuns de la Raiffaisen Bank.Cat sa mai astept?Am luat legatura cu CSALB (Centrul de Soluționare Amiabila a Litigiilor Bancare) dar mi-au spus ca nu ma pot ajuta decat daca raspunsul bancii este negativ.Ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Am trimis la Raiffeisen reclamatia dumneavoastra, iar raspunsul primit este urmatorul:

„Trecerea de la Robor la IRCC se face in orice agentie a bancii, intr-o ora; am verificat acest proces azi; in agentia din Promenada; a durat cererea si actul aditional semnat cam 20 de minute;

Clientii care sunt ingrijorati de evolutia dobanzilor si implicit a ratelor lunare de plata, in cazul creditelor imobiliare cu dobanzi variabile, au la dispozitie si varianta trecerii la dobanda fixa timp de 7 ani, prin refinantarea creditului existent. Am vazut si un astfel de caz rezolvat azi de colegii mei in agentia Promenada.

Nu stim care e situatia clientului, dar pot sa-ti spun ca de la depunerea cererii pana la rezolvarea ei si trecerea pe Ircc nu dureaza mai mult de ora;

Inca o data – fiecare client are o situatie specifica pe care nu le stim la acest moment si nu putem spune exact ce se intampla si de ce nu are un raspuns. E un caz si trebuie sa stim mai multe ca sa putem raspunde.”

Raiffeisen Bank

Asadar, sfatul meu este sa luati din nou legatura cu Raiffeisen si sa intrebati care este stadiul cererii dumneavoastra, avand in vedere ca raspunsul oficial al bancii este ca astfel de cereri se rezolva intr-o ora, in timp ce a dumneavoastra nu a fost solutionata nici intr-o luna.

De asemenea, trebuie sa aveti in vedere si faptul ca IRCC va creste, in urmatoarele luni, aproape de nivelul ROBOR.

De exemplu, dobanda fixa pe o perioada de 7 ani la creditul ipotecar Raiffeisen este 6,6%, comparativ cu indicele ROBOR, care a ajuns la 8%, la care se adauga o marja fixa de 3%, astfel ca dobanda este 11%.

Reveniti va rog la mine cu raspunsul Raiffeisen, pentru a va ajuta sa rezolvati problema trecerii de la ROBOR la IRCC sau gasirea altei solutii pentru reducerea ratei, precum o dobanda fixa.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 04 aug., 2022

2 raspunsuri la “Raiffeisen nu mi-a raspuns la cererea de trecere de la ROBOR la IRCC. Ce pot sa fac?

 1. ina

  Este vorba despre un credit Prima Casa, deci este implicat si Fondul de Garantare.Cei de la banca spun ca intarzierea vine de la Fondul de Garantare.Care este termenul legal pentru care trebuie sa primesc raspuns ca sa fac reclamatie dupa acest termen, 60 zile calendaristice?

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Termenul legal pentru raspuns este 30 de zile, deci puteti face o reclamatie la Raiffeisen cu privire la intarzierea primirii raspunsului.

   Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul la reclamatia facuta la Raiffeisen cu privire la schimbarea ROBOR in IRCC.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = 28