TBI Credit m-a raportat la Biroul de Credit si m-a vandut la Kruk, fara sa ma anunte. Ce pot sa fac?

Buna ziua,

Am avut un credit la TBI credit, care pentru neplata (din cauza ca am ajuns somer) am fost trimis la Biroul de credit, fara sa fiu instiintat. Doar Kruk m-a anuntat ca mi-au cumparat datoria si le sunt lor dator si sa ii contactez ca sa nu se faca executare silita. Va dati seama ca in secunda 2 i-am sunat si am facut acordul sa platesc lunar o suma de 300 de lei ca sa platesc acel credit. Dar din nou nu am fost instiintat de Biroul de Credit si cei de la Kruk au confirmat ca ei nu imi vor trimite platile efectuate la timp catre Biroul de Credit pentru un scor mai bun.

Am incercat sa ma inrolez pe Biroul de Credit sa imi vad situatia dar nu am putut din cauza ca au un nr vechi de telefon. Mai pe scurt date incorecte. Acum am vorbit si cu cei de la Kruk daca am datoria la ei si o platesc la zi, ei nu trimit date despre situatie la biroul de credit? Raspunsul a fost ca nu au tangente cu astfel de situatii si de indata ce platesc creditul, imi dau o foaie ca am platit si sa ma descurc.

In situatia asta ce pot face? Nu sunt obligati sa ofere raport la Biroul de credit? (ma refer la Kruk) nu sunt obligati sa ofere detalii cum ca platesc acea suma/credit si sa si updateze detaliile despre mine, ba chiar sa anunte cand va fi platit integral? Va multumesc.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

TBI Credit era obligata de lege sa va notifice inainte sa cesioneze datoria la firma de recuperare Kruk.

De asemenea, TBI Credit ar fi trebuit sa va anunte cu cel putin 15 zile inainte sa va raporteze la Biroul de Credit, conform normelor de raportare la Biroul de Credit.

In acest caz, iata ce trebuie sa faceti:

1. Trimiteti la TBI Credit un e-mail, in care sa le solicitati stergerea din Biroul de Credit, pentru ca nu ati fost anuntat inainte de raportare.

2. Asteptati raspunsul, pe care trebuie sa-l primiti  in aproximativ 14 zile, maxim 30 de zile, dupa care reveniti la mine, sa va spun ce trebuie sa faceti in continuare, pentru rezolvarea problemei.

3. Trimiteti la TBI Credit si o reclamatie in care sa va plangeti ca nu ati fost anuntat cu privire la cesionarea creditului catre Kruk si nu vi s-au oferit solutii de evitare a restantelor, avand in vedere ca ati avut o problema financiara cauzata de intrarea in somaj.

Cu privire la Kruk, trebuie sa stiti ca firmele de recuperare creante nu sunt obligate sa raporteze situatia datoriilor clientilor lor la Biroul de Credit, ci doar bancile si IFN-urile.

Ceea ce inseamna ca la Biroul de Credit veti figura cu valoarea datoriei din momentul cesionarii credituliu de la TBI Credit la Kruk.

Pentru a va putea inrola pe site-ul Birouldecredit.ro, daca numarul dumneavoastra de telefon nu exista in baza lor de date, trebuie sa trimiteti pe adresa postala a Biroului de Credit o scrisoare in care sa solicitati codul de inrolare. Puteti sa cereti codul de inrolare si la TBI Credit.

Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile de la TBI Credit, pentru a va spune cum sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
0723292899
vasile.coman@reclamatiibanci.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 × = 24