Am constatat ca am comisioane abuzive in contractul de credit la Piraeus Bank. Ce fac?

Am constatat ca am comisioane abuzive in contractul de credit la Piraeus Bank si vreau sa fac o plangere la ANPC pentru eliminarea si recuperarea banilor luati abuziv.

Ce imi recomandati? Sa fac o cerere la banca pentru asta (desi stiu raspunsul) sau sa fac direct plangere la ANPC?
Rugamintea mea este daca aveti un model de plangere sau sa ma ajutati sa fac aceasta plangere folosind termeni judiciari care a ma ajute la ANPC.

Cu speranta ca nu v-am deranjat si ca o sa primesc un raspuns de la d-voastra va multumesc anticipat.
O zi buna.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Va recomand sa luati mai intai legatura cu banca Piraeus Bank, pentru a incerca sa rezolvati problema pe cale amiabila. De altfel, aceasta este si procedura fireasca, inainte de a apela la ANPC sau la un proces in instanta. Banca are tot interesul sa elimine comisioanele abuzive din contractele de credit, pentru a mentine o buna relatie cu clientii.

Cu toate acestea, este posibil ca banca sa nu fie de acord cu cerintele dumneavoastra, adica sa considere ca sunt legale acele clauze pe care dumneavoastra le considerati abuzive.

In acest caz, ar fi bine sa apelati la un mediator, pentru a ajunte la o intelegere.

Daca nici un urma medierii nu va intelegeti cu banca, atunci apelati la ANPC, protectia consumatorilor. Aici exista modele standard de plangere iar functionarii ANPC sunt datori sa va ajute in privinta redactarii si a formularii plangerii.

Va rog sa reveniti cu amanunte, sa ne spuneti care sunt comisioanele abuzive constatate in contract, daca doriti sa va ajutam noi in rezolvarea acestei probleme, in cazul in care intampinati anumite dificultati in relatia cu banca sau ANPC, apeland la reprezentantii oficiali ai Piraeus Bank si ai ANPC.

Cu stima,
Vasile Coman

Un comentariu la “Am constatat ca am comisioane abuzive in contractul de credit la Piraeus Bank. Ce fac?

 1. Radulescu Simona

  Buna ziua.
  Multumesc pentru raspuns.
  Comisioanele abuzive constatate sunt cel de acordare care a fost de 5 % si au fost luati la acordarea creditului si cel de administrare.
  Am sa fac sesizare la banca asa cum ati recomandat.
  O zi buna.

  Reply

Lasa un comentariu


+ 9 = 18