Etichete: ANPC

Hora Credit îmi cere 2.400 de lei pentru un împrumut de 1.200 de lei. Ce pot să fac?
hora credit imprumut dobanda

„Fiul meu a luat acum 3 luni un imprumut de la Hora Credit de 1200 lei .A achitat ultima rata , prin banca dar nu a trecut pe op nr de dosar credit …acum s-a trezit amenintat ca bun de plata 2400 lei…cu toate ca a pus pe mail la hora chitanta platita.Am decis sa imi faca mie o procura notariala sa-l reprezint si sa deschid dosar la judecatorie .Ce ma sfatuiti? Multumesc.”, întreabă un cititor.

Postat in data: 12 feb., 2026

Vodafone mi-a făcut abuziv un abonament suplimentar pentru un telefon „cadou”. Unde pot face reclamație?
reclamatie abonament vodafone

„Stimați reprezentanți Vodafone,

Prin prezenta, formulez o reclamație fermă privind modul incorect și înșelător în care am fost tratat de unul dintre agenții dumneavoastră de vânzări.

În urmă cu câteva luni, am achiziționat de la Vodafone un telefon mobil de valoare ridicată. În timpul procesului de vânzare, agentul mi-a prezentat verbal o ofertă care includea un al doilea telefon oferit cadou, fără costuri suplimentare și fără activarea vreunui abonament adițional.

Ulterior, am descoperit următoarele nereguli extrem de grave:

1. Telefonul care trebuia să fie „cadou” este, de fapt, facturat lunar, ca și cum ar fi fost achiziționat de mine.

2. A fost activat un abonament suplimentar fără acordul meu, fără explicații, fără semnătură și fără consimțământ informat.

3. Informațiile oferite de agent au fost în mod clar înșelătoare și au condus la o situație financiară nedreaptă și nejustificată.

Aceste practici reprezintă o încălcare evidentă a obligațiilor comerciale și a drepturilor consumatorului.

Solicit, în mod ferm și necondiționat:

• Anularea imediată a abonamentului activat fără consimțământul meu;

• Eliminarea integrală a ratelor și costurilor aferente telefonului prezentat drept „cadou”;

• Recalcularea facturilor și returnarea sumelor achitate în mod nejustificat;

• Verificarea internă a modului în care agentul de vânzări a gestionat această ofertă și luarea măsurilor corespunzătoare.

Vă rog să îmi confirmați în scris primirea acestei reclamații și să îmi comunicați soluția în termenul legal aplicabil.”, ne-a transmis un cititor reclamația trimisă la Vodafone.

Postat in data: 28 ian., 2026

Cum fac o reclamație online la Protecția Consumatorilor (ANPC), pas cu pas?
reclamatie online anpc

„Bună ziua ! Doresc să fac o reclamație la ANPC și nu se poate , site ul nu funcționează ,la telefon nu răspunde nimeni . Am introdus un mail și o parola și când dau login nu se încarcă. Mă puteți ajuta ?”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 18 dec., 2025

Vodafone m-a alungat în loc să-i transfere soțului 40 de euro de pe abonamentul meu. Unde pot să fac o reclamație?
reclamatie abonament vodafone

„Buna ziua,va scriu din orașul Petroșani jud Hd!Ieri in jurul orei 16 am mers peste drum de mine,fiind aproape și căutând să fiu ajutata cat mai repede timpul meu fiind limitat avand 3 copii iar ce-a mica cu autism.Am apelat la dânsele fiindcă nu reușeam ,nemaifacand asta sa mă ajute cum as putea să-i transfer soțului 40 euro de pe abonamentul meu!

Erau doaua angajate ,nu era absolut nimeni înăuntru desigur tot ceea ce spun se poate verifica !Nu vorbesc fara argumente !Am intrat mi am expus prob,unde mi s a zis pai noi nu am.auzit de așa ceva nu știm!!!Pai zic am vb cu un reprezentat vodaf,și mi au zis ca nu mă pot ajuta telefonic și sa vin in ce a mai apropiata incinta vodaf sa fiu ajutata !!

Am stat 1 ora unde în acest timp eram sunata de copii de mama oare vi cf ?Intr un final,am zis ok atunci oare menegera care este o cunoștință de a mea de ceva ani ,P B, oare dânsa nu mă poate ajuta ?Este într-o ședință am zis o dar numa atât sa o întrebați unde trb sa apăsăm ..

Merge o angajată ,intra ieșea și tot așa și nu s rezolvat desigur nimic .Doar ca eu nu știu ce trebuie sa fac ?Eu ca și client vodaf am zis eu nici atât fiindca dacq știam nu m-ai eram aici !Totuși speram că după atata timp de așteptări am sa fiu ajutata nu?

Având în vedere ,că mereu achit și televiziunea înainte cu multe luni, abonamentele idem mereu achitate !Nu era normal să fiu ajutata ?!Și în timp ce așteptăm,o angajată (R) îmi spune pai cat ați stat aici puteți să mergeți în capătul centrului !Și i am zis sa stau chiar peste drum,am 3 copii nu mi permit sa mă plimb !Și nu mi se pare normal,sa fiu alungata efectiv doar fiindca unele sunt angajate ,doar pentru a-și etala ținuta și atât ?!

Cred ca orice angajat vodaf este pus sa ajute,dar mai ales sa aibă bun simț și ce-i 7 ani de acasă !Și atâta timp cât un client oferă respect ,oare respectul nu trebuie sa fie reciproc ???!Venind spre casa m am întâlnit cu o vecina ,care soțul ei lucrează la vodaf ( cablu)Și am fost ajutată de el fiindcă desigur cum au spus și ce-i de la relații cu clienți binenteles că se putea transfera euro pe Nr soțului meu !

Sunt cu siguranță de aceeași ori aproximativ cu aceea angajata (R) ,care efectiv Intr un mod diplomat am fost alungata deși am menționat m-ai sus situatia mea !Deci nu sunt o femeie în vârstă care nu are răbdare ,ori care judec după îmbrăcăminte !Dar se pare că în mare parte ,îmbrăcămintea uneori in unele cazuri ne reprezintă ca și caracter și ne dă impresia că putem sa tratam clienții asa ?!

Mă rog..Nici manejera nu m a putut ajuta ,a spus o alta angajata am fost la dânsa a zis că nu știe ?!!Făcuse deja câteva ture și apoi mi a zis nu știe !Nu va putem ajuta !!!! Oare daca eu ca și client vodaf întâmpin o prob,unde pot apela ?Nu la cei competenți și angajați fix pt a ajuta clienții ?Ori trebuia sa apelez la Peny ,market,Profi etc ?!

Cu tot respectul cuvenit , aștept răspuns ce pot sa fac !Nu sunt singura clienta care este nemultumita !! Mulțumesc anticipat !”, ne-a transmis o cititoare.

Postat in data: 25 nov., 2025

Flexcredit m-a executat silit pentru un credit prin fraudă. Ce pot să fac?
flexcredit-frauda

„Datele mele personale au fost fraudate și sau făcut credite la 3 IFN în numele meu printre care și flexcredit ,am trimis dovezile și reclamații la politie am dat declarație la ofițerul de fraude și investigații din partea la flexcredit ,dar am fost executat silit ,am sunat la flex credit si o doamnă Alina imi spune ca sunt înregistrat cu o suspiciune de frauda de date cum pot rezolva situația? Ei nu mai răspund la meil si la telefon nu imi dau un răspuns, imi spun ca o sa rezolve colegii am conturile blocate si alte probleme personale Va mulțumesc frumos pentru raspunsuri.”, se plânge un cititor.

Postat in data: 21 nov., 2025

Un angajat Orange mi-a umflat abonamentul cu telefoane, fără acordul meu. Ce pot să fac?
reclamatie-orange-abonament

„Luna trecută m-am trezit cu o factură de peste 250 de lei la Orange, fără să fac vreo modificare la abonament. Ulterior, când m-am dus la Orange, am aflat că pe numele meu mai există alte două numere de telefon pe care le-a făcut un fost angajat Orange, cu care și-a luat două telefoane scumpe.

Am făcut reclamație la Orange, dar am primit răspuns că s-au anulat cele două numere în plus, dar nu și factura pentru telefoane, pe care trebuie să le plătesc eu. E normal așa ceva? Ce pot să fac?”

Postat in data: 03 oct., 2025

Humanik nu mi-a închis creditul la Biroul de Credit. Ce pot să fac?
humanik credit reclamatie

„Am lichidat anticipat pe 23.05 un credit luat pe 6 luni la Humanik. Nici pana astăzi, 1 iunie, nu apare actualizata închiderea la Biroul de Credit.

Am contactat Hunaik care spune ca au actualizat, am contactat Biroul, care spune ca e treaba celor de la Humanik.

Care este calea de rezolvare?”, întreabă un cititor.

Postat in data: 01 iun., 2025

Veraltis mi-a pus o rata lunara prea mare la angajamentul de plata. Ce pot sa fac?
veraltis ultimo portfolio datorie

„Buna dimineata.

va rog sa ma ajutati cu o indrumare.

v-am redirectionat conversatia mea cu cei de la Veraltis. creditul meu a fost preluat la sfarsitul anului trecut, pentru ca nu am fost capabila sa imi sustin rata.

creditul a avut parte de o restructurare in octombrie 2022, am platit ratele o buna parte din timp, apoi, ramanand fara job, nu am mai platit. au venit cu o propunere de reducere substantiala, dar pe care nu mi-am putut-o asuma. eu nu eram in stare sa platesc rata modificata, dar sa vin cu sumele propuse de ei, nu am avut de unde.

alta restructurare nu au fost de acord sa facem, mi-au spus ca am beneficat deja de una.

acum, ce vreau sa va intreb, avand in vedere faptul ca mai am un credit ipotecar la BCR, pentru care reusesc sa achit rata, care ar fi calea cea mai ok de urmat?

are sens sa merg catre CSALB, si sa incerc sa obtin un angajament de plata minimal cu cei de la Veraltis? sau sa platesc o suma minimala, in speranta ca vor vedea bunavointa si nu voi ajunge la executare salariu sau executare silita garsoniera prin credit ipotecar BCR.

are sens sa fac plangere la ANPC pentru Raiffeisen?

mentionez ca acum am job, dar sunt parinte unic, cu 2 minori in intretinere, dintre care unul incadrat in grad de handicap.

va multumesc anticipat pentru raspuns si ajutor! va sunt real recunoscatoare pentru tot suport acordat!”

Postat in data: 12 feb., 2025

Ce fac daca Viaconto nu vrea sa-mi restructureze creditul?
viaconto restructurare credit

„Bună ziua viaconto nu vrea să-mi restructureze creditul în valoare de 4000 lei cu dobânda de 1500 zice că dacă nu plătesc întru negativ la biroul de credit am încercat amiabil și nu au vrut ce sa fac în aceasta situație va rog ajutați ma”.

Postat in data: 16 oct., 2024

Ocean Credit mi-a scazut dobanda, dar tot trebuie sa platesc 8.000 lei la un credit de 4.000 lei. Ce pot sa fac?
ocean credit dae credit

„Am facut cereri de restructurare a creditelor IFN, pentru reducerea ratelor, sunt foarte mari si nu le mai pot plati, dar cei de la OCEAN CREDIT ca și solutie mi-au trimis un contract pe care din disperare să ajung la o soluție amiabilă l-am și semnat, însă de la o sumă de 4000 lei împrumutată, acum vor 8000 lei! Ce pot sa fac?”

Postat in data: 29 iun., 2024

ANPC nu ma ajuta, desi sunt supraindatorata cu credite IFN. Ce pot sa fac?
anpc reclamatie

„Am ajuns supraindatorata din cauza creditelor de la IFN-uri si nu mai stiu ce sa fac, pentru ca datoriile se aduna si sunt foarte mari. Am facut reclamatie la ANPC, dar nu ma ajuta, spun ca nu e de competenta lor, desi unele IFN-uri mi-au aprobat credite desi aveam grad mare de indatorare.

La Ocean Credit, de exemplu, nu cred ca a fost analizata situația financiara, la momentul încheierii creditului aveam un grad de indatorare era 80% din salariu! Eu având salariu la vremea respectivă 5500 lei, ratele mele cumulat erau de peste 4000 lei/luna. Ce pot sa mai fac?”

Postat in data: 28 iun., 2024

Creditfix nu vrea sa negocieze prin CSALB. Ce pot sa fac?

„Am luat un credit de la Credifix pentru ca aveam datorii mari, grad de indatorare peste 80%, apoi nu l-am mai putut plati. Le-am cerut sa amane ratele sau sa le faca mai mici, dar au refuzat. Am trimis o cerere si la CSALB, dar nu au fost de acord sa negocieze. Ce pot sa mai fac, ca sa scap de datorii?”

Postat in data: 27 iun., 2024

Hora Credit nu vrea sa-mi restructureze imprumutul. Ce pot sa fac?
hora credit reclamatie

„Buna ziua.
Am solicitat un credit de 1000 lei pentru 30 zile. Primesc mesaj ca cererea s-a aprobat si un cod ca accept creditul. Dau accept si a doua zi aveam banii in cont. Totul OK!

Cand sa platesc in decembrie in aplicatie constat ca am o linie de credit cu rata minima de plata de 295 lei / sapt cred ca nu pot descarca nici astazi documentele .pdf. Aveam de plata 1250 lei pentru prelungire, si acopeream 60 lei din credit.

Am facut catre HORA Credit IFN 3 (trei) solicitari de rescadentare pana acum. Nici un raspuns. Am mai facut o cerere rescadentare debit astazi 03.06.2024!

Ca sa pot solicita inchiderea liniei de credit se pare ca trebuie facuta cerere cu 30 zile inainte; astazi ar trebui sa achit 4260 lei (1000 lei credit si 3260 dobanzi si penalitati).
Este cert, debitul va crește exponențial.

Scadenta anticipata nu a fost declarata, si nu au interesul să o declare, că doar au 3 ani la dispoziție să ne execute!

Cum ma sfatuiti sa procedez?
Va multumesc.”

Postat in data: 05 iun., 2024

Ce pot sa fac daca Kruk m-a executat silit?
kruk contact telefon

Buna ziua.
Am avut un credit luat în 2007, trimis în instanță în 2014, făcut angajament de plata cu Kruk în 2019, plătit angajament până în septembrie 2022.

Le-am explicat că ulterior nu am mai putut susține ratele către Kruk, sunt părinte unic, cu 2 minori în întreținere, dintre care unul încadrat în grad de handicap.

Acum în martie au trimis către angajator poprire salarială. Le-am explicat că nu pot plăti, nu am din ce, salariul meu este de 3200 lei net/lună.

Asa incat am făcut o sesizare la ANPC în legătură cu executarea silită din partea Kruk România. Termen oficial de răspuns din partea lor este de 30-45 de zile.

Aș dori să vă întreb dacă aveți vreo informație în acest sens. Cei de la Kruk România insistă să facem acum angajament de plată, pe o sumă modică(până acum nici nu vroiau să audă de angajament de plată, m-au refuzat), dar să le dau în scris că renunț la reclamația făcută la ANPC.

Nu știu ce efecte poate produce această reclamație. Vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Cu siguranță în activitatea dumneavoastră v-ați mai lovit de astfel de situații.

Mi se pare foarte dubios că cei de la Kruk sunt acum foarte receptivi și dornici de colaborare.

Nu știu ce să fac. Au trecut abia 8 zile de când am depus sesizarea. Nu am un răspuns oficial din partea ANPC.

Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns și ajutor!”

Postat in data: 12 mai, 2024

Credius nu vrea sa ma ajute sa platesc creditul, desi sunt supraindatorat. Ce pot sa fac?
credius credit abuziv

„Am trimis o solicitare la Credius pentru reesalonarea creditului luat cu depasirea gradului de indatorare, fiind acum in imposibilitatea de a mai plati ratele, pentru ca am mai multe imprumuturi la IFN-uri, dar am primit acest raspuns: „Va informam ca in acest moment Credius IFN SA nu acorda restructurari/reesalonari/amanari/refinantari ale creditelor. Din pacate nu putem da curs solicitarii dumneavoastra de restructurare a creditului.” Ce pot sa fac?”

Postat in data: 04 mart., 2024

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?
supraindatorare credit online ifn

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din pensia ei de 2.300 de lei. Sunt in stare de soc, salariul meu este de 5.000 de lei pe luna si am doi copii.

Va rog frumos sa imi spuneti daca am vreo sansa sa obtin legal informatii despre creditele mamei si care sunt consecintele daca nu le achita. Mi-a dat parole de acces in conturi care nu mai functioneaza.
Are credite la Ferratum Bank, Unicredit, Credit Expres, Viva credit, Smile credit, Ok credit, Hora Credit, Flex Credit … si inca “cateva” de care nu imi este clar daca isi mai aminteste sau doar se preface ca nu isi aminteste cum se numesc. Imi spune ca se poate imprumuta 40% din venit la cate IFN-uri vrea ea.

Cui ma pot adresa? ANPC? BNR? Biroul de credit?

Cum e posibil ca o batrana sa ajunga in situatia asta?…

Ii platesc intretinerea de 10 ani, ii hranesc pisicile si ii fac cumparaturi – nu a fost si nu este o batrana neglijata. A vrut mai mult decat i-am putut oferi eu si s-a supraindatorat. Iar acum imi cere sa platesc dobanzi de mii de lei.

Tot ce pot sa fac este sa ma indatorez la randul meu, la o banca, insa, nu la un IFN.
Dar cum pot identifica creditele si cum o pot opri sa faca altele?…
Probabil multi copii de 40 de ani se trezesc peste noapte in situatia mea.
Ma puteti ajuta cu un sfat? Ce ati face inlocul
meu?
Nu, nu o pot duce cu forta la medic :(„

Postat in data: 26 feb., 2024

Credius nu vrea sa-mi ramburseze sumele achitate in plus la credit, decat dupa 90 de zile. Ce pot sa fac?
credius credit abuziv

„Buna ziua,
Am avut doua credite la Credius Ifn pe care le am inchis in data de 15.01.2024.N am stiut exact ce suma am de achitat pentru ca nu s au deranjat sa mi raspunda la mail urile in care sm solicitat o situatie
exacta.Am achitat mai mult ,prin transfer bancar ,cu aproximativ 830 ron.

Am sunat apriape in fiecare zi sa inchida acele fredite si sa mi restituie diferenta.Astazi,mi su transmis ca,conform procedurii interne,voi primi diferenta in 90 zile.Am cerut sa mi se spuna unde
este stipulat acest aspect in contract si mi s a raspuns sec,, Nu e,, ,asteptati 90 zile.

Este aberant sa astept 3 luni sa mi se returneze banii mei.Ei se folosesc de ce nu le apartine.Va rog sa mi vomunicati cui trebuie sa ma adresez.
Va multumesc”

Postat in data: 20 ian., 2024

Vodafone a pacalit-o pe mama sa-i vanda un telefon, iar acum nu vrea sa-l ia inapoi. Ce pot sa fac?
abuz vodafone reclamatie

„Mama a fost la magazinul Vodafone pentru ca bateria mobilului ei era descarcata si avea nevoie de un incarcator. Vanzatoarea i-a spus mamei ca trebuie sa mearga cu mobilul la un service sau sa isi ieie un telefon nou, cand putea pur si simplu sa ii bage mobilul la incarcat acolo sa vada ca nu era nici o problema cu el. Mama are un inceput de Alzheimer’s si dementia. Nu a inteles nimica ce i sa spus acolo si nici ce i sa facut.
Cand am ajuns acasa am gasit o factura de 800 lei. Mama nici nu stia ca sia cumparat un telefon nou. E absurd ca mama sa isi cumprere un telefon nou cand nici nu stie sa il foloseasca pe cel vechi cum trebuie, un telefon nou cu agenda de contacte goala. E teribil ca Vodafone s-a folosit de starea slabita a mamei mele in asa fel. Nu mai zic de lipsa complecta de respect catre batrani.
Dorim, mama si cu mine, sa returnam mobilul. Am initiat mai multe demersuri la magazinul unde a fost cumparat mobilul Samsung Galaxi A14 si angajatul si refuza. Apelez la dumneavoastra pentru ajutor.”

Postat in data: 20 ian., 2024

Credius nu-mi raspunde la mailuri. Ce pot face?
credius contact

„buna ziua,

am avut luat de la credius un credit de 5000 ron, pe care l-am rambursat anticipat la vreo 2 saptamani. stiind ca vor recalcula dobanda, am virat 5500 ron, cerand ulterior restituirea sumei ramase
dupa stingerea datoriei. au trecut mai bine se 2 luni si nu numai ca nu primesc banii, dar nici nu imi raspund – cred ca am trimis vreo 5 mailuri.
ce pot face? multumesc!”

Postat in data: 05 ian., 2024