Hora Credit nu vrea sa ma stearga din Biroul de Credit. Ce pot sa fac?

buline biroul de credit

Buna ziua
Va scriu ca un SOS
Am avut credite la hora credit am fost raportat la Biroul de Credit in anul 2022 si in 2023, fara nici o inregistrare sau posta, email.

Am trimis la Hora credit cerere cu art din Regulament UE si lege pt stergere din BC si au zis ca am intarziat mult pana am inchis creditul si nu vor sa stearga datele negative!!!!

Ce pot face va rog?
MULTUMESC MULT!”


Raspuns

Stimate domn,

Daca Hora Credit v-a raportat la Biroul de Credit fara sa va notifice cu cel putin 15 zile inainte, atunci puteti face o cerere pentru stergerea datelor negative din baza de date cu credite.

Notificarea prealabila raportarii restantelor de peste 30 de zile la Biroul de Credit este necesara pentru ca cei care au probleme cu plata ratelor sa fie informati despre pericolul inregistrarii ca rau-platnici, astfel incat sa aiba timp sa evite aceasta situatie.

Daca nu ati primit o astfel de notificare de la Hora Credit, cu privire la raportarea la Biroul de Credit, atunci acest IFN ar trebui sa-si asume responsabilitatea nerespectarii regulii privind avertizarea prealabila si sa stearga datele negative privind restantele.

Va rog sa reveniti cu raspunsul primit de la Hora Credit la cererea de stergere din Biroul de Credit, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

2 raspunsuri la “Hora Credit nu vrea sa ma stearga din Biroul de Credit. Ce pot sa fac?

 1. b

  Va multumesc pentru raspuns. in martie anul asta a fact executare si am incheiat!
  Un an fara plata nu trebuia sa faca actualizari in BC?

  Desi inca ma suna si sms si email de preaprobare pt credit nou…. si in tabel la BC la valoarea lunara programata nu e completat si nu am dovada calculului creantei , etc

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Daca Hora Credit a vandut creditul la o firma de recuperare creante, aceasta nu poate face actualizari la Biroul de Credit.

   Cu privire la calculul creantei, acest lucru trebuie sa-l solicitati la Hora Credit sau la firma de recuperare creante.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = 24