Author Archives: Vasile Coman

Cum pot rezolva problema asigurarii SVS pentru ingrijirea batrinilor in Austria?
problema svs austria

„Bună ziua. AM lucrat cu câțiva ani în urma la îngrijire batrini Austria .Am avut probleme la Svs ….și am fost executata silit .Am plătit suma care mi se datora la Svs ….toată.

Acum după câteva zile mia venit de la casa de pensii cum ca am 7 mii euro …specific ca eu nu mai lucrez .Ma pot executa în Rominia a doua oara prin Anaf ?

Sau ce se intimpla daca eu nu mai pot sa plătesc la casa de pensii acea suma de 7 mii euro ? Ce mi se poate intimpla .Eu locuiesc în Rominia momentan”, intreaba o cititoare.

Postat in data: 23 mart., 2025

Investitia in cryptomonede prin Newton Management este inselatorie?
newton management frauda financiara

„Am facut o investitie prin Newton Management.pro /-.one. A fost teapa. Am depus sesizare la Politie, In Brasov. Am sunat la sectia de care apartin, m-au directionat la politia municipala, am depus sesizarea, apoi au transferat-o tot la sectia de politie de care apartin.

După o saptamana inca nu au rezolvat nimic. Nici nu au demarat cercetarea cu privire la sesizare, desi urmele informatice poate ca pot disparea.

Cand am sunat la 6 zile de la sesizare, sa vad cine se ocupa de plangere, mi s-a spus ca dureaza, trebuie tribunalul sa desemneze un procuror, abia dupa aceea voi fi sunata.

Erau foarte deranjati, si oricum m-au tratat ca pe o infractoare, nu ca pe o pagubita.

As vrea sa fie sesizati oamenii cu privire la aceasta inselatorie cu cryptomonede, pe plan national. Pentru ca nu doar investesti, ne si prostesc ca nu pot transfera investitia si profitul neavand rulaj cu capital mare- fiind doar din salarii, si cu ajutorul prostesc al nostru transfera bani, noi crezand ca astfel ne primim banii. Apoi dispar”, ne transmite o cititoare.

Postat in data: 14 mart., 2025

Cum verific daca platforma de investitii VFR Invest nu este o teapa?
vfr invest frauda platforma investitii

„Am facut o investitie cu VFR Invest si as vrea o confirmare, o parere, daca este o teapa, o inselatorie. I-am intrebat daca sunt autorizati, daca este reglementata aceasta platforma si mi-au trimis un certificat de autorizare de la CONSOB Italia”, intreaba o cititoare.

Postat in data: 11 mart., 2025

Cum verific online daca o masina este sub sechestru?
verificare masina sechestru

„Buna ziua , am cumpărat o mașină Iveco daily și proprietarul a avut sechestru pe mașina și nu am știut, el a avut proces între timp in data de 16 Ianuarie și îmi tot zice că a ieșit bine in proces , dar când merg cu dosarul sa incerc sa o trec pe mine le apare cu roșu, am incercat sa completez al doilea link sa aflu starea ei dar nu prea știu ce să scriu acolo .. mă puteți ajuta va rog”

Postat in data: 02 mart., 2025

Newton Management este o frauda financiara?
newton management frauda financiara

„Bună ziua,
Vă deranjez cu rugămintea de a mă sprijini în identificarea sitului newton-management.org, ca posibilă fraudă financiară, asemănătoare cu ceea ce ați răspuns pe data de 21 februarie unei întrebări de pe portalul reclamații bănci.

Bănuiesc că este aceeași excrocherie adresa siteului fiind puțin schimbată.

Dumneavoastră ați identificat site-ul Newton-Management.trade; ruda mea a fost contactată de newton-management.org.”

Postat in data: 28 feb., 2025

Pot renunta la asigurarea pentru credit?
asigurare credit raiffeisen

„Am făcut un credit online la Raiffeisen, pe aplicație îmi arată că s.au virat banii dar în cont am minus asigurarea de viață de la Unica și mi.a luat destul de mult, mai pot renunța la ea ?
Asigurarea este pentru credit, opțională.”

Postat in data: 27 feb., 2025

Investitia in platforma Newton Management este o frauda?

„Bună ziua! Am investit o sumă de bani pe o platformă numită newton management. Când m am retras, ghidată de ei, m au pus să transfer profitul în usdt pe coinbase wallet. Mi au zis ca pentru a putea scoate banii, fiind contul nou/rece, și suma mare, trebuie sa depun 5k pentru rulajul banilor și activarea contului. Exista asta ceva??? Ca pe nicăieri nu scrie ca trebuie sa depui ca sa scoți. Are vreun rost sa mai consult avocați specializați?”

Postat in data: 21 feb., 2025

Cum pot rezolva problema cu accesul in aplicatia BT Pay?
bt pay eroare

„Cum pot rezolva accesarea în aplicația BT PAY ?
Am încercat să mă loghez în aplicație și îmi apare eroarea: „UPS a apărut o eroare și e nevoie ca aplicația să fie restartată ”
In acea eroare mai apărea mesajul” să fiu conectat la internet” lucru care l-am verificat cu internetul atât de pe telefon cât su cu cel din casă și tot nu merge.

Am dezinstalat și instalat aplicația de mai multe ori, am dat actualizare softwar, am șters din aplicația BTpay „cache” și tot aceeași eroarea apare. ”

Postat in data: 15 feb., 2025

Veraltis mi-a pus o rata lunara prea mare la angajamentul de plata. Ce pot sa fac?
veraltis ultimo portfolio datorie

„Buna dimineata.

va rog sa ma ajutati cu o indrumare.

v-am redirectionat conversatia mea cu cei de la Veraltis. creditul meu a fost preluat la sfarsitul anului trecut, pentru ca nu am fost capabila sa imi sustin rata.

creditul a avut parte de o restructurare in octombrie 2022, am platit ratele o buna parte din timp, apoi, ramanand fara job, nu am mai platit. au venit cu o propunere de reducere substantiala, dar pe care nu mi-am putut-o asuma. eu nu eram in stare sa platesc rata modificata, dar sa vin cu sumele propuse de ei, nu am avut de unde.

alta restructurare nu au fost de acord sa facem, mi-au spus ca am beneficat deja de una.

acum, ce vreau sa va intreb, avand in vedere faptul ca mai am un credit ipotecar la BCR, pentru care reusesc sa achit rata, care ar fi calea cea mai ok de urmat?

are sens sa merg catre CSALB, si sa incerc sa obtin un angajament de plata minimal cu cei de la Veraltis? sau sa platesc o suma minimala, in speranta ca vor vedea bunavointa si nu voi ajunge la executare salariu sau executare silita garsoniera prin credit ipotecar BCR.

are sens sa fac plangere la ANPC pentru Raiffeisen?

mentionez ca acum am job, dar sunt parinte unic, cu 2 minori in intretinere, dintre care unul incadrat in grad de handicap.

va multumesc anticipat pentru raspuns si ajutor! va sunt real recunoscatoare pentru tot suport acordat!”

Postat in data: 12 feb., 2025

Criptomoneda (tokenul) CG 11 Calin Georgescu este inselatorie?
cripto cg 11 georgescu trade

„Am vazut pe Facebook o oferta pentru cumpararea criptomonedei Calin Georgescu. O fi adevarata sau e teapa? Ce parere aveti?”

Postat in data: 09 feb., 2025

Este legala cesiunea creditului, daca nu am restante?
credit cesionat garanti bbva

„Bună ziua!

În septembrie 2021, tatăl meu a solicitat un împrumut la GarantiBbva(Ralfi IFN) care i s-a aprobat, urmând sa ramburseze suma, după 5 ani. La acest contract eu am avut rolul de coplatitor, fiind, de fapt, cea care a achitat ratele încă de la început.

Între timp, tata a decedat iar eu am continuat sa achit plata ratelor lunar, fără excepție, până în luna februarie 2025. În ianuarie, însă, primim o notificare în care ni se comunica nouă , urmașilor, că au mai ramas de achitat 6900 lei din sumă și că putem lua legătura cu cei de la asigurare în vederea unei eventuale despăgubiri. Le-am comunicat că deja am făcut acest lucru, în 2023, când tatăl meu a decedat, cererea mea fiind respinsă.

Am aflat ulterior, mai exact la începutul lui februarie 2025, printr-un email, că Ralfi a cesionat creditul și creanța ce a decurs din acesta, unei firme de recuperări, Eos Ksi. Când am sunat la aceștia, mi s-a comunicat că da, este adevărat, dar că nu au acces la toate documentele și nu îmi pot spune nimic concret.

Între timp am primit și notificarea cu privire la cesiunea de creanța prin care mi se comunica doar că am de plătit acea datorie, respectiv 6 900 lei, conturile lor unde pot face plata și alte date de contact. Am următoarele întrebări :

– cum e posibil ca acest credit sa fie cesionat la o firma de recuperari atât timp cât eu am dovada plăților luna de luna, fără excepție, de la început și până în prezent și atât timp cât acesta(creditul) se afla încă în desfășurare;

– cum e posibil ca fără a avea un motiv temeinic( neplata a vreuneia din rate, măcar) și fără a mă anunța înainte, Ralfi să facă acest demers. Mai mult decât atât, am fost informata că se va înregistra și la Biroul de Credit această cesiune.

Am solicitat dovada acestei creanțe, să îmi explice și mie cineva cum s-a ajuns ca dintr-un debitor ce plătește ratele luna de luna(fapt confirmat de extrasele bancare), să ajung cu creditul în situația de scadență anticipată și predat la recuperatori însă nu primesc absolut nici un răspuns din partea Ralfi.

Telefonul a devenit indisponibil, la mail-uri nu primesc feedback iar sediu fizic nu au în Constanța.

Vă multumesc anticipat pt orice sfat sau îndrumare ați avea pt mine!”

Postat in data: 09 feb., 2025

Cum schimb PIN-ul la cardul Unicredit?
pin card unicredit banca

„Am uitat PINul la cardul Unicredit si am sunat la banca, dar nu vor sa ma ajute sa-l schimb. Imi pun tot felul de intrebari la care nu pot sa raspund, de genul care e parola in relatia cu banca sau cati bani am incasat ultima data in cont. Nu-mi amintesc exact aceste date si spun ca nu ma pot identifica. Ce pot sa fac?”

Postat in data: 08 feb., 2025

Cum recuperez banii investiti si blocati la Aspect Markets?
aspect markets investitie parere inselaciune

„Bună ziua, și eu am fost păcălită de această bandă de la Aspect Markets pe 24 octombrie. Am făcut reclamatie la Revolut și am primit răspunsul, că totul este făcut corect. Baniii mei sunt investiîi la Aspect Markets, unde sunt blocaîi. Am fost contactată de mai multe ori de așaziși asistenți financiari, chiar și pentru recuperarea banilor, dar nu am reacționat.
Să mai fac reclamație la Revolut? In cazul Politiei , cărei secție trebuie să mă adresez ?”

Postat in data: 04 feb., 2025

Aplicatia BT Pay nu functioneaza. Ce pot sa fac?
bt pay ups eroare

„Bună ziua, am aplicația Bt pay de câteva zile, eu locuind în Cipru, de când m-am reîntors nu mai pot folosi aplicația pe motiv de neconectare la internet, eu fiind conectata și folosind fără probleme alte aplicații, dacă mi-ati putea da un sfat cu ce este de făcut? Mulțumesc.”

Postat in data: 30 ian., 2025

Unde gasesc numarul de client pentru aplicatia BRD?
probleme you brd

„Vreau să știu numărul clinet pentru aplicația BRD”

Postat in data: 26 ian., 2025

De ce nu pot sa activez aplicatia YOU BRD pe telefon?
probleme you brd

„De ce nu pot sa instalez activarea pe telefon YOU BRD?
Nu pot introduce nr. de autentificare pe aparitia tastaturii pe telefon?”

Postat in data: 25 ian., 2025

Trebuie sa platesc impozit pentru retragerea castigului din criptomonede?
ufinacapital ufina trade pareri

„Buna ziua am depus si eu cam acum 2 ani 250$ pe ufina trade putin mai tarziu mi-am dat seama ca mi-am luat teapa m-am certat cu brokerul si nu i-am mai raspuns la tel iar acum ma-a sunat de la departamentul financiar dupa 1.5 ani spunandumi ca am ajuns sa am in cont 15000 $ si ca trebuiesc scosi si facut un contract le-am intrat in joc au facut iei cerere de extragere totala a banilor si acum asteapta sa mi se puna impozitul pentru ei bineinteles impozitul a fost de 10% si mi-au dat un cod QR si sa ma duc la atm btc sa depun suma de bani in 48 ore ca altfel voi fi penalizat cu 5%pe zi si dupa 1 luna o sa fiu dat in judecata ce pot face”

Postat in data: 23 ian., 2025

Pot fi executata silit de doua ori de Cetelem?
cetelem executare silita

„In anul 2018 am facut un credit Cetelem la Dedeman de 8.000 de lei, iar pana acum am achitat 50.000 de lei si tot mai am de platit. Acum am fost executata silit, pentru a doua oara, pentru suma de 7.000 de lei.

Am sunat la executor si mi-a spus ca Cetelemul decide care este datoria si mi-a pus poprire pe pensie.

Va rog sa ma ajutati, pentru ca nu ajung nicaieri cu ei, la Dedeman mi-au zis ca Cetelem s-a desfiintat, nu e de mirare.

Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac.”

Postat in data: 21 ian., 2025

Ce pot face daca sunt hartuita de Flexcredit?
flexcredit reclamatie

„M-au sunat cei de la Flexcredit, sa imi spuna ca am restanta și le-am spus ca la sfârșitul lunii voi plății, doamna a început să țipe la mine, să îmi spună ca nu o interesează ea vrea acum, să îmi spună ca vine iar la muncă să mă facă de …., având în vedere ca au mai fost de 3 ori la muncă și m-a jignit și mi-au inchis telefonul. Am incercat sa sun inapoi nu imi răspunde. Ce pot face in cazul acesta. Multumesc frumos!”

Postat in data: 20 ian., 2025

Unde pot face o reclamatie la Flexcredit IFN?
flexcredit reclamatie credit

„Unde pot sa fac o reclamatie la Flexcredit pentru hartuire dupa ce am intarziat cu plata ratei la credit?”

Postat in data: 19 ian., 2025