Mi s-au furat datele personale si financiare din telefon, dupa ce am aplicat pe o platforma de investitii recomandata de Ion Tiriac. Ce pot sa fac?

frauda video ion tiriac deep fake

„Buna ziua!
In data de 23.01.2024 am aplicat pe o platforma de investitii in care vorbea domnul Ion Tiriac. Am fost sunat de o domniisoara de la telefon 0733904608 si la indrumarea ei am deschis un cont Revolut ,pentru a vira 1250 lei pentru investirii.

Apoi a spus ca voi fi sunat de un specialist carema va indruma in investitii.Am fost sunat apoi de pe numarul 0728521370 de un domn Oscar ,ca fiind consultantul meu .A spus ca este nrvoie sa instalez cateva aplicatiiin telefon . Am fost ajutat de de acest domn dar in urma apelului pe Whatsapp cu nr.031612394839. Am instalat aplicatia Any Desc , aplicatia Air Droid ,aplicatia Artis finance.

In urma acestei discutii a ramas ca ne auzim pe 24.01.2024. Am fost sunat pe 24.01.2024 si mi
s-a spus ca a lucrat la program dar acum sa poata sa faca sincronizaarea intre contul meu bancar si platforma Artis Fnance trebuie sa deschid BT 24 , sa inchid monitorul si sa pun telefonul pe NU DERANJATI.

Apoi sa astept 1/2 ore. Dupa ceva timp am banuit ceva , am deschis BT 24 si din conturilr de euro transferase suma de 50000 euro. sigur a operat in perioada cat am avut telefonul pus pe nu deranjati si nu am auzit mesajul bancii cu codul de aprobare a platilor.

Am sunat pe acest domn Oecar si a apus ca este o geseala de sistem pentru ca eu am deschis telefonul si monitorul inainte de a ma suna el.

Pe 25.01.2024 am fost la Banca transilvania , am spus ce sa intamplat si au spus ca o sa cerceteze.

Am fost sunat din nou de domnul oscar , a spus ca trebuie completata o cerere la indicatiile lui. Am
completat , am trimis poza pe whatsapp. Am primir apoi un document pe Whatsapp in care mi se cerea sa achit suma de 5000 USD pentru a recupera suma de 50000 USDT.

Am spus ca nu am acesti bani si sa faca tot posibilul sa returnez banii asa cum ia luat. A inceput cu amenintari , in sensul ca face credite in numele meu , al copiilor, al multor persoane aflate in telefonul meu.

Mentionez ca mi-a fost luata si amprenta faciala de catre acest domn Oscar , pentru deschiderea
contului de Walet ,cont in care se regasesc 50874USDT.Pe 26.01.2024 am fost sunat din nou si a spus ca am 2 variante pentru a recupera banii.

1 sa platesc 5000 de dolari sau sa – i dau 5 persoane care au bani sa le ia banii. Am spus ca nu o sa fac asa ceva niciodata si am inchis telefonul.

Pe 29.01.2024 am fost sunat din nou si intrebat la ce decizie am ajuns . Am spus ca nu voi da niciodata informatii de persoane cu bani pentru ca nu se fac asa ceva. A ramas ca ma va suna a doua zi , adica pe 30.01.2024. Pana la ora cand scriu aceasta informare nu am fost sunat.

Mentionez ca sirul evenimentelor scrise de mine pentru perioada 23.1.2024 -25.01.2024 au fost depuse la politia Ilfov cu numar de inregistrare.

Va rog sa ma ajutati sa rezolv aceasta situatie in care am fost pacalit si furat din neatentie si nestiinta.In transferul bancar catre BRD , contul nu este al meu .Multumesc anticipat.”


Raspuns

Stimate domn,

Daca ati reclamat deja la politie aceasta frauda financiara, trebuie sa tineti legatura cu politistii si procurorii, pentru a le furniza noi dovezi, precum inregistrarea convorbirilor, in cazul in care sunteti din nou sunat de hoti.

Mentineti legatura cu Politia si urmariti stadiul anchetei, in vederea recuperarii banilor furati.

In acelasi timp, faceti o reclamatie la banca si un refuz de plata cu privire la tranzactiile din cont care nu au fost autorizate de dumneavoastra.

Contul Revolut care vi s-a instalat pe telefon este fals, la fel si contul wallet in care apar criptomonedele, pentru a va face sa credeti ca aveti acolo bani pe care-i puteti scoate.

Si mesajul video cu ce spunea domnul Ion Tiriac era fals (deep fake): desi era vocea lui, ceea ce spunea era fals, fiindu-i prelucrate cuvintele de un robot.

Fireste ca totul este o inselatorie, asa ca nu trebuie sa mai dati curs cererilor hotilor de a le transfera bani pentru recuperarea celor investiti initial, pentru ca-i veti pierde si pe acestia.

Va rog sa reveniti cu raspunsurile primite de la Politie si de la banca, pentru a va ajuta sa rezolvati problema fraudei online.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

10 raspunsuri la “Mi s-au furat datele personale si financiare din telefon, dupa ce am aplicat pe o platforma de investitii recomandata de Ion Tiriac. Ce pot sa fac?

 1. Sanda

  Am fost și eu păcălită cu această reclamă de investiții cu domnul Ion Țiriac dar mi-au luat din contul deschis pe Revolut suma de 1245 lei (din cei 250 euro cât am depus ). Cu ajutorul unui card de unică folosință pe care un domn cu numele Alexandru dar nu mai rețin numele de familie m-a îndrumat să-l deschid și să-i dau codul pentru a vira banii către contul de investiții, Când am văzut că mi-au luat banii și scria pe aplicația Revolut că s-au dus la Skiil genic -cumpărături mi-am dat seama că m-au păcălit și am trimis mesaj către Revolut și am rugat să blocheze plata dar nu au putut pentru că era de pe card. M-au sunat din 13.12.2023 mai multe persoane cu numere diferite de telefon mobil și fixe de 16 ori (i-am blocat de fiecare dată) pentru că încearcă să mă detemine să fac niște pași ca să-mi dea banii înapoi. Nu am cedat și rog pe cei care au pierdut suma inițială de 1250 lei să nu meargă mai departe și să renunțe deoarece pot avea surprize dând datele personale și de conturi.

  Reply
    1. t

     Cel care a luat banii din conturi.
     Si contul Revolut l-am facut la indrumarea acestui domn Oscar.
     Copii mei au incercat sa transfere ceva din cont dar nu se poate

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = 9