inselatorie

Ce pot să fac dacă sunt agresat de consultanți de investiții?
frauda-cripto-consultanta-vorentlavia

„Buna ziua,
De aproximativ 3 luni sunt agresat, zilnic, de niste asa zise consultante, cu accent basarabean, care ma indeamna sa investesc intro platforma https://vorentlavia-platform.com/en/ pentru castiguri garantate.
Sunt sunat de cate 3, 4 ori dupa telefoane diferite pe care le schimba permanent chiar daca le blochez.
Sunt convins ca e un scam, dar ce masuri as putea lua, unde as putea sa ma adresez?
Pentru a face o sesizare la Politie mi s-ar cere dovezi?”, întreabă un cititor.

Postat in data: 07 ian., 2026

Trebuie să depun o sumă în crypto pentru deblocarea retragerilor din Trust Wallet?
trust-wallet-frauda

„Dece mi-au blocat retragerile in Trust Wallet și îmi cer să depun o sumă in TRX pentru deblocare.”, întreabă un cititor.

Postat in data: 05 ian., 2026

Cum recuperez banii, dacă am fost înșelată prin manipulare și phishing?
frauda phishing manipulare

„Bună ziua, va scriu pentru ca am fost înșelată prin manipulare și prin phishing..A sustras toți banii din banca și i -a trimis unei persoane Melinda F. și către Binance.

As putea sa mai recuperez banii pierduți?? menționez ca am toate dovezile de plată din extrasul de cont …

Va rog sa ma îndrumați ce trebuie sa fac sa îmi recuperez banii”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 26 dec., 2025

Am investit prin platforma Finnova Limited și mi s-au blocat banii în Blockchain. Ce pot să fac?
finnova platforma investitii frauda

„Buna ziua, sotul a investit bani intro joaca intr o platforma de investitii Finnova Limited si I sau blocat banii in blockchain, banii i-a transferat din Revolut in bitcoin si alte criptomonede într-un portofel de criptomonede. cineva mea recomandat agentia dumneavoastra precum ca neati putea ajuta.”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 15 dec., 2025

Cum pot să anulez creditul la Revolut făcut prin fraudă online?
credit-revolut-frauda-anulare

„Buna ziua,
Pe 13.11 am fost contactata de escroci pretinzand ca sunt de la Politie si BNR cu motivul ca este o plangere la adresa mea ca un interlop a facut un credit de 50 000 lei de la BRD cu o procura notariala in numele meu.

Cel care s-a prezentat ca inspector a vorbit in ton autoritar ca apelurile imi vor fi ascultate si se vor face perchezitii la domiciliu in curand si mi-a spus ca trebuie sa cooperez cu ei transferandu-mi apelul la BNR, unde o doamna mi-a invocat o lista de legi, mi-a trimis in aplicatia Whatsapp niste acte si creditul luat in numele meu.

M-a obligat sa nu intrerup apelul si sa nu fie nimeni langa mine pentru ca este confidential. Mi-a spus ca trebuie sa fac o asigurare cu inchiderea creditului pe numele meu ghidandu-ma sa ma duc pe Revolut si sa apas pe niste optiuni la care nu am fost atenta pentru ca ea imi vorbea repede si eu fiind speriata si stresata, astfel ca nu am inteles ca era un credit de 13 500 lei.

Mi-a spus sa-i transfer pe contul meu bancar, sa-i scot si sa-i pun intr-un ATM rosu cu un QR primit cu logo-ul BNR pe whatsapp.

La sfarsitul apelului am verificat Revolutul si am vazut ca am un credit de 13 500 lei plus dobanda de platit in 5 ani si prima rata de achitat va fi pe 13.12. Au trecut doar cateva zile si s-au adaugat 22 lei la credit.

Cum pot sa anulez creditul la Revolut facut prin frauda online?”

Postat in data: 19 nov., 2025

Cum pot recupera banii de la un broker care m-a tâlhărit cu o investiție în acțiuni?
platforma-investitii-ares pareri inselatorie

„Un broker, pe nume Robert N după ce am spus că investesc 200 de euro să fie cumpărați acțiuni, a prezentat pe platforma https://my.ares-limited.icu/m/home cei 200 de euro și a insistat să mai depun, că Apple , acțiunile vor crește, câștigul e mare.

Am zis că nu am bani. A spus că mă va finanța cineva și în contul BT au fost virați 90.000 lei suma: 24000.00 RON,info: MINODORA și încă un virament tot de la această persoană

Banii am transferat la Revolut unde am cumpărat cripto și ce a spus brokerul.. La puțin timp am fost sunată de Banca Transilvania că au fost două tranzacții suspecte și îmi închide contul și să transfer banii în contul dat fiind reprezentantul băncii.

Ziua următoare a prezentat că am pe platformă 95 000 de euro, ca să pot scoate banii trebuie să transfer la anaf 60.000 lei, de pe aparate care cumpără cripto. Mi-a spus că e necesar pentru creșterea plafonului de a ridica bani, m- a convins.

De la BRD am luat 60.000 lei mi- a dat un cod unde am depus și criptomonezi am cumpărat. Chitanțele le am. De pe două aparate am depus.

Ziua următoare mă sună că anaful a scris că fiind două aparate de pe care am depus trebuie repetată operațiunea, deci încă 60.000. Am zis că nu am. Mi- a trimis scrisoare că e de la ANAF să depun banii, că sechestru, închisoare.

Atunci m- am dus la ANAF dacă ei au trimis emailul. Nu. M- am dus la poliție, am depus plângere, apoi la bancă, contul a fost blocat. Cu plângerea de la poliție am spus ce s,- a întâmplat, ca să aflu că contul meu a fost golit, nu reprezentantul băncii m-a sunat.

Brokărul mă sună să mă convingă să fac rost de bani că am creditul pe găt, banii virați. Anaful. Nu am spus că am făcut aceste demersuri, crezând că de pe platformă pot recupera banii. 0x9FAe5c9C9C25c8F33AE3a41e106CBED087ac4569 aici sunt 96.121 USDT , dar administrat de el, pot întra, nu pot retrage.

Ieri am depus cererea ….. Banca analizează, cont blocat ,golit. Rată la BRD

Unde să apelez să fie prins acest tâlhar? Cum pot recupera banii? Ce foruri se ocupă de tâlhării? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!”

Postat in data: 14 nov., 2025

Am fost înșelat cu investiții în criptomonede prin Revolut. Cum pot să-mi recuperez banii?
frauda crypto revolut

„Domnul Vasile Coman, v.am trimis dovezi concrete despre această Asian Market din Hong Kong, denumită Piața secundară, pe care am fost invitat printr.un cod de o femeie din Manchester.

Am fost de bună credință am tranzacționat usdt prin Tether și Revolut, persoana chiar mi.a împrumutat 5000 de usdt în total pentru finalizarea tranzacției.

Menționez că am fost verificat de serviciul clienți al pieței secundare pentru spălare de bani și fraudă cu criptomonede și nu a fost nicio problemă.

După ce le.am platit 3000 de usdt taxă de manipulare a platformei și 2000 de usdt taxă de utilizare a Serviciului clienți aceștia nu mai răspund la mesajele mele dar m.au asigurat că voi primi banii în contul meu de retragere de la Brd dar nu au făcut asta.

Ba mai mult m.au condiționat să mai fac un depozit de 5000 de usdt ca să.mi primesc banii mei înapoi. Au spus simplu că a eșuat tranzacția.

Menționez că toți banii pe care i.am tranzacționat provin din împrumuturi la alte bănci din România și eu am banii blocați și nu știu unde.

Am alimentat contul meu Brd cu lei, i.am transferat în cardul Revolut după care am cumpărat usdt, dolari virtuali, prin intermediul Tether, după care usdt i.am vândut comercianților de pe Asian Market care mi.au plătit în euro pe platforma respectivă.”

Postat in data: 26 oct., 2025

Pot să recuperez de la bancă banii pierduți din investiția în cryptomonede printr-o fraudă?
frauda crypto

„Buna ziua, am primit pe telegram un mesaj pentru a face bani, am investit o mica de bani prima data, 300 de lei, am primit înapoi 480 de lei ulterior, dupa am investit o sumă mai mare de bani, undeva la 6000 de lei, imi tot spuneau sa investesc sa pot retrage banii care i-am depus.

La final mi-au spus sa investesc 7500 de lei sa pot sa retrag toate suma de bani, nu am mai investit.

Am făcut tranzacțiile cu cardul de Raiffeisen Bank, nu am făcut transfer prin iban, am băgat datele cardului si asa mi-au luat si banii. In acest moment, mie imi apar sumele de bani in aplicație ca fiind „In asteptare”. Credeți că daca merg la banca, mai pot recupera acele sume de bani care sunt „In asteptare”? Multumesc frumos!”

Postat in data: 23 oct., 2025

Cum se face recuperarea sumelor investite în crypto monede?
base coinbase wallet frauda

„Bună ziua! Am fost înșelat prin Coinbase Wallet solicitandu-mi suma de 38 000 de lei printr-un cod QR suma fiind investita în Crypto monede și depusa într-un portofel digital Doresc sa retrag suma însă îmi solicita sa tot depun bani deși portofelul este activ. Va rog frumos spuneți-mi la ce instituție sa ma adresez pentru recuperare sume investite în Crypto monede. VA MULȚUMESC”

Postat in data: 22 oct., 2025

Revolut poate obliga clienții să achite credite făcute prin fraude online?
frauda revolut

„Prin aplicația Revolut, escrocii au luat un împrumut de 50.000 de lei pe numele meu de la banca Revolut și, în câteva momente, au cheltuit toți banii pe criptomonede printr-o aplicație numită Revolut X. Acum trebuie să plătesc băncii Revolut 50.000 de lei plus dobânda, timp de 60 de luni, deși nu eu am luat acest împrumut, ci escrocii.

Cum poate Revolut să oblige clientii sa plateasca credite facute prin fraude online pe ce metodă ?”

Postat in data: 16 oct., 2025

Ce se poate face în cazul unui fraude bancare prin OLX?
frauda olx

„Am vrut sa ofer o masa de infasat prin site-ul OLX. Am fost contactata de o persoana care sustinea ca este din Pitesti si doreste sa ii expediez produsul prin Fan Curier suportand costurile.

Mi-a trimis un link pentru a verifica detaliile platii si un operator OLX a sunat pentru a-mi verifica identitatea justificand ca acest lucru trebuie facut pentru ca este prima data cand folosesc astfel platforma. Ceea ce era adevarat. Nu am experienta in vanzarea lucrurilor prin olx.

Mi s-au cerut ca detalii numele complet de pe cardul bancar si soldul (atat!) urmand sa primesc un link prin care trebuia sa confirm indentitatea asigurandu-ma ca nu mi se vor retrage banii din cont. Acest lucru s-a intamplat la telefon.

Desi mi s-a parut suspect, am autorizat cu amprenta si mi s-a retras din cont suma de 955 lei. Am facut acest lucru fiind foarte grabita si obosita, avand bebelusul plangand pe fundal si voind sa termin cu totul cat mai repede.

Mi-am dat seama imediat ca sunt victima unei fraude si am sesizat banca imediat, nu am lasat sa treaca nici 10 minute. Am trimis conversații din care reiese clar ca nu exista un consimțământ de plata acolo, iar autorizarea s-a făcut fraudulos. Din conversațiile telefonice îmi dau seama ca nimeni nu a citit atent acele conversații. Tot ce a făcut banca este sa imi dea un răspuns standard cum ca nu se poate face nimic pentru ca eu sunt cea care a autorizat plata. Exista excepții de la imposibilitatea de revocare, chiar daca autorizația a avut loc prin token.

Conform legii 209/2019 trebuie sa existe un consimțământ intre plătitor si un eventual prestator, ceea ce nu exista in cazul de fata.

Stiu ca am dreptul de a contesta aceasta plata obținuta prin mijloace frauduloase, iar banca trebuie sa întreprindă acțiuni de recuperare a sumei.

Având in vedere ca aceasta este o frauda intra in acțiune Codul Penal care nu mai da aplicabilitate absoluta articolului 190 si astfel poate fi contestat in instanta.

Cum se poate ca banca sa nu faca absolut nimic in caz de frauda sesizata? Cei de la Raiffeisen spun ca nu exista reglemantari in acest sens si nu se poate face nimic. Asa este?”

Postat in data: 09 oct., 2025

De ce nu mai pot recupera banii în crypto din Paybis?
paybis-crypto-wallet-frauda

„Am bagat foarte multi bani in taxele Paybis si nu mai pot recupera banii si nu stiu de ce.”

Postat in data: 07 oct., 2025

Am fost înșelat cu acțiuni la BVB din Cuponiadă și mi s-a făcut credit la Revolut. Ce pot să fac?
credit-revolut-frauda

„Am primit un telefon de la o persoană ce părea de încredere, spunea că e de la Bursa de Valori, BVB, și că am de primit bani pe acțiuni la fostă întreprindere de stat privatizată prin programul Marea Cuponiadă.

Eu știam că am un cupon cu acțiuni primite mai demult, dar nu mai știam de soarta lor.

Așa că l-am crezut pe acel om și am făcut ce mi-a spus, ca să pot primi banii, era vorba de o sumă destul de mare, de 10 mii de lei.

M-a pus să intru pe un site, ce părea al BVB, ca să vă acolo acțiunile pe care le am și ce valoare am.

Apoi mi-a spus că pentru a putea retrage banii trebuie să intru în aplicația Revolut și să fac niște setări, ghidat de el prin telefon, precum modificarea limitelor de încasare a banilor.

Am intrat în aplicația Revolut și m-a pus să schimb limba în engleză, apoi să modific limitele de tranzacționare.

După care m-a pus să mai fac niște operațiuni în aplicație, tot în engleză, fără să-mi dau seama că de fapt cerusem un credit.

Cu banii primiți de Revolut din credit m-a pus să cumpăr criptomonede și să-i transfer într-un cont, care se pare că era al escrocului.

Abia în acel moment am realizat că e o înșelătorie, am închis imediat telefonul și am sunat la Revolut, dar era prea târziu. Banii au fost deja trimiși.

Ce pot să fac ca să scap de acel credit la Revolut?”

Postat in data: 29 sept., 2025

Am fost înșelat pe Telegram și TikTok cu investiții în bitcoin. Ce pot să fac?
entropiainvestments-pareri-frauda

„Am fost inselat pe telegram de 400 dolari americani adica 345 euro.

Cum as putea va rog sa mi recapat bani de la asa zisi traider c’è fac investiti in bitcoin ieri am depus 345 euro in contul lor si azi dimineeata ai disparut total din teleegram aveau un grup de asa.

Zis grup suport Entrop AI si un alt grup de investiti Entrop. AI azi iam gadit si pe tik tok au acelasi site si chiar mint cu nerusinare ca ei fac investiti in romania cu crypto bitcoi in automat cu inteligenza artificiala.”

Postat in data: 10 aug., 2025

Cum retrag banii din aplicația TrustWallet?
trust-wallet inselatorie

„Că urmare a tranzacționării pe o platformă online, am dorit să retrag o parte din banii obținuți, folosind aplicația TrustWallet.

După ce banii au ajuns în portofel, pentru activarea rețelei, mi s-au cerut 1.89 ETH. I-am trimis, au apărut în portofelul principal dar au dispărut. Motivul: protejarea lor din cauza devalorizării ETH. Acum mi se cer încă 1.68 ETH pentru activare, ceilalți 1.89 neputandu-se folosi, fiind înghețați.(!?)

Vă rog să mă îndrumați pentru a găsi o rezolvare rezonabilă a acestei situații.
Mulțumesc mult!”

Postat in data: 09 aug., 2025

Ce trebuie să fac să-mi retrag banii din Coinbase Wallet?
coinbase-wallet

„Am în portofelul electronic Coinbase Wallet suma de 44356,92 USDT vă rog să-mi spuneți dacă acești bani sunt în contul meu și ce trebuie să fac să-mi retrag bani în RON mi să spus să fac o depunere de 7400 EUR pentru schimb din moneda virtuala în contul meu vă mulțumesc”, întreabă un cititor.

Postat in data: 31 iul., 2025

Investitia in cryptomonede prin Newton Management este inselatorie?
newton management frauda financiara

„Am facut o investitie prin Newton Management.pro /-.one. A fost teapa. Am depus sesizare la Politie, In Brasov. Am sunat la sectia de care apartin, m-au directionat la politia municipala, am depus sesizarea, apoi au transferat-o tot la sectia de politie de care apartin.

După o saptamana inca nu au rezolvat nimic. Nici nu au demarat cercetarea cu privire la sesizare, desi urmele informatice poate ca pot disparea.

Cand am sunat la 6 zile de la sesizare, sa vad cine se ocupa de plangere, mi s-a spus ca dureaza, trebuie tribunalul sa desemneze un procuror, abia dupa aceea voi fi sunata.

Erau foarte deranjati, si oricum m-au tratat ca pe o infractoare, nu ca pe o pagubita.

As vrea sa fie sesizati oamenii cu privire la aceasta inselatorie cu cryptomonede, pe plan national. Pentru ca nu doar investesti, ne si prostesc ca nu pot transfera investitia si profitul neavand rulaj cu capital mare- fiind doar din salarii, si cu ajutorul prostesc al nostru transfera bani, noi crezand ca astfel ne primim banii. Apoi dispar”, ne transmite o cititoare.

Postat in data: 14 mart., 2025

Cum verific daca platforma de investitii VFR Invest nu este o teapa?
vfr invest frauda platforma investitii

„Am facut o investitie cu VFR Invest si as vrea o confirmare, o parere, daca este o teapa, o inselatorie. I-am intrebat daca sunt autorizati, daca este reglementata aceasta platforma si mi-au trimis un certificat de autorizare de la CONSOB Italia”, intreaba o cititoare.

Postat in data: 11 mart., 2025

Newton Management este o frauda financiara?
newton management frauda financiara

„Bună ziua,
Vă deranjez cu rugămintea de a mă sprijini în identificarea sitului newton-management.org, ca posibilă fraudă financiară, asemănătoare cu ceea ce ați răspuns pe data de 21 februarie unei întrebări de pe portalul reclamații bănci.

Bănuiesc că este aceeași excrocherie adresa siteului fiind puțin schimbată.

Dumneavoastră ați identificat site-ul Newton-Management.trade; ruda mea a fost contactată de newton-management.org.”

Postat in data: 28 feb., 2025

Investitia in platforma Newton Management este o frauda?

„Bună ziua! Am investit o sumă de bani pe o platformă numită newton management. Când m am retras, ghidată de ei, m au pus să transfer profitul în usdt pe coinbase wallet. Mi au zis ca pentru a putea scoate banii, fiind contul nou/rece, și suma mare, trebuie sa depun 5k pentru rulajul banilor și activarea contului. Exista asta ceva??? Ca pe nicăieri nu scrie ca trebuie sa depui ca sa scoți. Are vreun rost sa mai consult avocați specializați?”

Postat in data: 21 feb., 2025