Daca am un credit in Germania, pot plati rata si din Romania?

„Buna ziua . Doresc sa imi fac un credit in Germania . Dar in caz caci plec in Romania pot ca sa imi fac rata mai mica pentru a o plati din România ?”


Raspuns

Stimata doamna,

Veti putea plati rata la creditul facut in Germania si din Romania, fara probleme, printr-un transfer in euro de la orice banca romaneasca la care aveti cont.

Cu privire la micsorarea ratei, acest lucru nu este posibil, intrucat ratele sunt cele stabillite initial atunci cand luati creditul.

In cazul unui credit cu dobanda fixa, rata ramane neschimbata pana la achitarea imprumutului.

Daca dobanda este variabila (in functie de EURIBOR), atunci rata se modifica, putin, o data la 3 sau 6 luni, in functie de valoarea EURIBOR 3M sau EURIBOR 6 M.

Va rog sa reveniti la mine, daca intampinati probleme cu plata creditului din Germania.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

8 raspunsuri la “Daca am un credit in Germania, pot plati rata si din Romania?

 1. Bulz Pavel Ionut

  Buna ziua am achizionat o masina in germania cu avans+rate in continuare ,vreau sa ma intorc in romania cu ea desi nu voi mai avea anmeldung aici ar fi problema daca masina e inregistrata in continuare pe adresa care am stat , vreau sa merg mai departe cu rata si nu stiu inca ce este de facut , multumesc

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Puteti circula in Romania o perioada de maxim 90 de zile cu masina inmatriculata si inregistrata in Germania.

   Rata o puteti plati in continuare chiar daca veniti cu masina in Romania.

   Reply
   1. Bulz Pavel Ionut

    Problema ar fi daca nu mai am anmeldung la adresa respectiva si imi inchid conturile aok ar putea avea efect ? ratele bineinteles vreau sa o continui ! , cum am adresa respectiva in talon . din ce am mai citit ar radia masina instant dupa ce imi inchid anmeldungu ! exista o posibilitate ? sa fiu cat mai legal ?

    Reply
 2. Sava Simona

  Buna ziua! Daca ai un card de debit din Franta se poate poate folosi la bancomatele din Romania pentru a scoate banii in euro?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + 7 =