reclamatie banca

Se poate pune poprire pe indemnizația de veteran de război?
poprire indemnizatie veteran razboi

„Buna ziua, primesc lunar o indemnizatie de veteran din teatrele de operatiuni, in baza legii 168/2020. Anaf o popreste in cuantum de 100%, cu toate ca le am trimis adeverinta doveditoare de la Unitate Militara care plateste acesti bani lunar. Am informat si banca Revolut despre acest fapt. Insa banii se popresc integral. Ce as putea face, sunt disperat.Va multumesc”

Postat in data: 03 mart., 2026

Garanti BBVA îmi cere comisioane de 1300 de lei pentru un cont neînchis. Ce pot să fac?
comisioane cont inactiv garanti

„Buna seara.
Am deschis un cont persoana juridica ,in 2015 la Garantibank,nu am lucrat deloc cu banca nici o tranzacție , acum am primit o înștiințare de actualizare date am și uitat de contul deschis .
Am solicitat închiderea contului și îmi spun că am de plata comisioane de administrare in valoare de 1300 Ron .ce sa fac? În condițiile astea Multumesc”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 02 mart., 2026

Nu mai termin cu rata la Cetelem! Ce e de făcut?
rata credit cetelem

„Bună ziua am o rată la a Cetelem in august anul trecut când i-am sunat pentru detalii au spus că am 12 mii lei am plătit timp de un an peste 500 Ron (530, 580, 555.,..) am sunat acum după un an și mi-au spus că mai am 10.000 Ron de plata, mi se pare că nu mai termin cu rata, ce e de făcut? Să plătești 5 mii Ron și să scadă doar 2 mii e strigător la cer… Am nevoie de ajutor !!!”, se plânge un cititor.

Postat in data: 27 feb., 2026

Este legal ca AVANT Leasing și APS Holding să întârzie cu radierea ipotecii?
aps-holding-avant-credit

„Formulez o plângere împotriva AVANT Leasing IFN SA și APS Holding privind întârzierea nejustificată și lipsa unui termen clar pentru eliberarea documentelor necesare vânzării unui imobil ipotecat.

Începând cu 12.01.2026, am transmis solicitări repetate atat scris cat si telefonic pentru acordul de vânzare, rambursarea anticipată integrală și documentele de radiere a ipotecii. Deși soldul mi-a fost comunicat, am completatsi trimis toate documentele cerute de catre Avant Leasing, iar intenția de vânzare a fost clar exprimată, AVANT Leasing nu mi-a emis nici după peste 30 de zile documentele de care am nevoie ca sa vand imobilul, fără a mi se comunica un termen de soluționare.

Această conduită blochează vânzarea imobilului și produce un prejudiciu direct, cu risc de pierdere a tranzacției și costuri suplimentare. Consider situația o întârziere nejustificată și o practică incorectă față de consumator, prin lipsă de transparență și tergiversare.

Întrebare:
Este legal ca AVANT Leasing IFN SA și APS Holding să întârzie peste 30 de zile și să nu comunice un termen clar pentru eliberarea documentelor necesare vânzării și radierii ipotecii, după ce consumatorul a solicitat rambursarea anticipată integrală? Ce măsuri pot fi dispuse de ANPC într-o astfel de situație?”, întreabă un cititor.

Postat in data: 24 feb., 2026

BRD a permis împuternicitului să retragă banii din cont, fără acordul meu. Ce pot să fac?
imputernicit cont brd

„Am mers la BRD cu un mandat de împuternicire făcut la notar, care-mi dă dreptul să administrez contul unei persoane cu handicap, în care-și încasează indemnizația.

Pe contul respectiv exista și un împuternicit, iar de la bancă mi s-a spus că nu este nicio problemă, nu mi s-a spus că acesta poate retrage banii, fără acordul titularului, ceea ce s-a și întâmplat, din aplicație.

Ulterior, de la BRD mi s-a dat o cerere de revocare a împuternicitului, pe care să o semneze titularul contului, însă banii au fost deja retrași.

Ce pot să fac în această situație, dacă banca a permis retragerea banilor, deși eu am anunțat banca de faptul că eu urma să administrez contul titularului, în locul împuternicitului?”, întreabă un cititor.

Postat in data: 21 feb., 2026

Dacă deschid un depozit la bancă, e normal să-mi ia comision lunar?
comision-depozit-procredit

„Procredit Bank m-a atras cu dobânzi mai bune decât alte bănci și apoi mi-au luat comision de 10 lei pe lună, fără să-mi facă niciun fel de serviciu.

În plus, nu au personal să te ajute la diferite tranzacții, la ghișee, tot pentru a avea un profit maxim.

Astăzi, văzând că foarte mulți clienți au plecat, încearcă din nou să-i ademenească pe clienții care nu-i cunosc. Aveți mare grijă cu această bancă!”

Postat in data: 16 feb., 2026

Ce pot să fac dacă am grad de îndatorare foarte mare la IFN-uri?
grad indatorare ifn

„Am grad de îndatorare f mare și A credit mi a dat 3000lei și îmi cere 1710 lei dobânda 900 și restul penalități ce sa fac.
Menționez ca am împrumutat sa nu ajung la biroul de credit am 9 ifn și m am blocat tot am ajuns la birou de credit pentru ca am brd 52000 ing 72000 și ifn în valoare de 30000 am încercat sa fac refinantare dar nu mi a dat nimeni salariu fiind 6000 mulțumesc frumos”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 07 feb., 2026

Banca mi-a blocat contul pentru buletinul expirat. Ce pot să fac?
cont blocat buletin expirat

Buna ziua.
Mi-a fost restrictionat contul in care aveam economii si primeam salariul fara nici o notificare prealabila …nu am gasit cel putin nimic pe email,,

A fost restrictionat contul pentru ca buletinul mi-a expirat cu o luna inainte,eu fiind la buletine sa il scot dar aveam nevoie de mai multe acte .

Oricum am o vina pentru ca nu m-am ingrijit mai dinainte dar s-a intimplat..

Am fost la banca operatoarea mi-a spus sa intru in aplicatie si sa trimit un email pentru deblocarea temporara .Nu am avut rabdare pentru ca ma asteptam sa ma rezolve ea nu sa ma trimita sa vorbesc cu robotul ….iar peste doua zile primeam salariul in cont,,,

Asa ca am dat telefon de doua ori vorbind cu roboti)) si pus pe asteptare 20 de minute si nu mi-a raspuns nici un operator.

Am dat telefon a treia oara si am intrat destul de repede in legatura cu un operator semn ca am atras atentia cred.

Operatorul pe un ton rigid mi-a explicat ca nu poate sa imi deblocheze contul pina nu imi actualizez datele cu toate ca i-am explicat ca poate dura si o luna pina cind imi voi scoate buletinul si in cont primesc salariul..

Operatorul a mai spus cu acelasi ton ca banca nu este obligata sa trimita notificari inainte de a restrictiona un cont..lucru care m-a deranjat mult si i-am inchis.

Ce pot face va intreb cu toate ca am reusit cu patronul sa vorbesc de a primi banii cash iar mica economie pe care o am o consider blocata pe o luna?Ma gindesc ….Daca nu aveam nici o sursa de supravietuire ce faceam ?Multumesc. PS Oricum cred ca voi renunta la serviciile lor.”, se plânge un cititor.

Postat in data: 02 feb., 2026

Pot să închid un cont George BCR, dacă nu l-am folosit?
inchidere cont george bcr

„Bună ziua.Fata mea a deschis un cont George la BCR dar nu la folosit niciodată ar vrea să-l închidă pentru că nu-l mai folosește că pleacă din țară, dar i sa spus că nu poate să l închidă până nu plătește un comision de 30 lei. Ce poate să facă în situația asta dacă nu plătește? Multumesc.”

Postat in data: 29 ian., 2026

Icredit m-a mințit cu o refinanțare. Ce pot să fac?
icredit refinantare reclamatie

„Am avut in 2024 contract la icredit de vreo 3500, am dat inapoi vreo 5000 și după 300 de zile de neplata mau mințit sa fac refinanțare ca mai am 3800. Au venit cu contractul la poarta in decembrie 2025 ca apoi sa descoper ca am de plata 7800. Ce as putea face?”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 21 ian., 2026

Este normal să plătesc la broker un comision pentru un credit?
fidem-broker-credite

„Este normal ca un broker, Fidem, să-mi ceară 7 mii de lei pentru un credit de 30 de mii de lei? Eu n-am știut că brokerii trebuie plătiți. Mi-au dat un contract să-l semnez, iar acum spun că trebuie să le plătesc banii ăștia din credit. Mi se pare exagerat de mult, mi se pare o păcăleală. Ce pot să fac?”, întreabă un cititor.

Postat in data: 19 ian., 2026

Cetelem mă poate executa după 15 zile de la primirea notificării?
cetelem-executare-silita

„Bună seara! În data de 8 ianuarie am primit o notificare în care Paribas (fosta Cetelem) îmi cere întreaga sumă rămasă (5033 Ron), amenintându-mă cu executarea silită.

Am plătit tot timpul ratele, poate câteodată cu mici întârzieri, dar nu mai mult de 15 zile.

Nu mai vorbesc aici de cât de greu a scăzut suma (dobândă mare, asigurare, comision de administrare). Menționez că acest card este blocat de 2 ani. Eu doresc să achit această sumă, dar nu deodată. Am și alte rate (CAR, card AXI) și omul mai trebuie să și trăiască din ceva.

Întrebarea este: cât de legală este această notificare, în cât timp mă poate da la executor (în notificare scrie, după 15 zile, dar eu știu de 30-90 de zile) și cum se poate obține o eșalonare pe 12 luni. Menționez că astăzi am făcut o plată de 300 de RON. Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 17 ian., 2026

TBI refuză să mă ajute cu o perioadă de grație la plata creditului. Ce pot să fac?
perioada gratie rata credit tbi

„Buna ziua,
Atat eu cat si sotul meu am ramas fara venituri de cateva luni, iar rezervele nu ne mai ajung. Am trimis o soliticate oficiala prin cerere de solicitare a perioadei de gratie, acestia raspunzandu-mi ca nu exista asa ceva la ei, si pot doar reesalona, dar doar dupa achitarea ratei de luna asta, si a tuturor penalizarilor acumulate.
Cum pot prooceda mai departe, sunt in proces de vanzare a casei si doresc sa inchid creditul la ei, dar imi e frica sa nu ma execute silit pana reusesc asta.
Cu mii de multumiri, va doresc o zi buna”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 14 ian., 2026

BRD nu mi-a închis contul și m-a băgat la rău platnici. Ce pot să fac?
brd cont neinchis

„Am vrut să iau un credit și nu mi s-a aprobat pentru că sunt considerat rău platnic la BRD, deși nu am avut la ei niciun credit. Am avut doar un card pe care încasam salariul de la firmă, de la care am plecat.

Am fost la BRD și mi-au spus că nu a fost închis contul iar ei au trimis prin poștă notificări, numai că eu n-am primit nimic. Astfel s-au adunat datorii de 200 de lei și m-au băgat la rău platnici.

Alte bănici închide ele contul, dacă nu se efectuează plăți. De ce nu a făcut la fel și BRD? Ce pot să fac în acest caz?”, întreabă un cititor.

Postat in data: 09 ian., 2026

Trebuie să depun o sumă în crypto pentru deblocarea retragerilor din Trust Wallet?
trust-wallet-frauda

„Dece mi-au blocat retragerile in Trust Wallet și îmi cer să depun o sumă in TRX pentru deblocare.”, întreabă un cititor.

Postat in data: 05 ian., 2026

Banii depuși în bancomat nu apar în cont. Ce pot să fac?
bani depusi bancomat

„Salutare.
Am incercat sa depun in contul personal sa il alimentez cu suma de 350 lui , iar bancomatul mi-a refuzat de 5-6 ori bancnota de 50 lei pina cand , bancomatul a retinut suma de 300 lei, si a inchis fanta fara a imi elibera chitanta sau alt ceva . Am ridicat cardul si am verificat soldul, iar banii nu au fost virati in cont. Am solicitat la ghiseu un raspuns si mi-au transmis ca voi primii un raspuns in 30 zile lucratoare. Azi voi trimite plingeri impotriva bancii la toate institutiile de control si autorizate din Romania.
Ce ma sfatuiesti sa fac ?
Multumesc”, întreabă un cititor.

Postat in data: 29 dec., 2025

Cum recuperez banii, dacă am fost înșelată prin manipulare și phishing?
frauda phishing manipulare

„Bună ziua, va scriu pentru ca am fost înșelată prin manipulare și prin phishing..A sustras toți banii din banca și i -a trimis unei persoane Melinda F. și către Binance.

As putea sa mai recuperez banii pierduți?? menționez ca am toate dovezile de plată din extrasul de cont …

Va rog sa ma îndrumați ce trebuie sa fac sa îmi recuperez banii”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 26 dec., 2025

Indemnizația de însoțitor handicap poate fi supusă popririi?
poprire indemnizatie handicap

„Bună ziua, am poprire, 2, pe contul Unicredit, în care încasez indemnizatia de însoțitor copil cu handicap. Banca mi a deblocat doar jumătate din suma, considerând o venit salarial, ceea ce nu este si refuza sa mi deblocheze cealaltă jumătate, deși am trimis documente justificative.

De la unul din executori am aflat ca si indemnizatia de însoțitor se popreste, dar eu știu ca nu este adevărat. Ce fac,cum.procedez, este dreptul copilului, nu al meu,am trimis si adeverință de la Primărie, certificat handicap.Eu știu ca nu este supusa popririi.” întreabă o cititoare.

Postat in data: 23 dec., 2025

Cum fac o reclamație online la Protecția Consumatorilor (ANPC), pas cu pas?
reclamatie online anpc

„Bună ziua ! Doresc să fac o reclamație la ANPC și nu se poate , site ul nu funcționează ,la telefon nu răspunde nimeni . Am introdus un mail și o parola și când dau login nu se încarcă. Mă puteți ajuta ?”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 18 dec., 2025

Am investit prin platforma Finnova Limited și mi s-au blocat banii în Blockchain. Ce pot să fac?
finnova platforma investitii frauda

„Buna ziua, sotul a investit bani intro joaca intr o platforma de investitii Finnova Limited si I sau blocat banii in blockchain, banii i-a transferat din Revolut in bitcoin si alte criptomonede într-un portofel de criptomonede. cineva mea recomandat agentia dumneavoastra precum ca neati putea ajuta.”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 15 dec., 2025