banci

Pot fi executata silit de doua ori de Cetelem?
cetelem executare silita

„In anul 2018 am facut un credit Cetelem la Dedeman de 8.000 de lei, iar pana acum am achitat 50.000 de lei si tot mai am de platit. Acum am fost executata silit, pentru a doua oara, pentru suma de 7.000 de lei.

Am sunat la executor si mi-a spus ca Cetelemul decide care este datoria si mi-a pus poprire pe pensie.

Va rog sa ma ajutati, pentru ca nu ajung nicaieri cu ei, la Dedeman mi-au zis ca Cetelem s-a desfiintat, nu e de mirare.

Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac.”

Postat in data: 21 ian., 2025

Unde pot face o reclamatie la Flexcredit IFN?
flexcredit reclamatie credit

„Unde pot sa fac o reclamatie la Flexcredit pentru hartuire dupa ce am intarziat cu plata ratei la credit?”

Postat in data: 19 ian., 2025

Pot sa fac radierea din Biroul de Credit pe caz social?
stergere biroul de credit caz social

„Buna seara,

Eu si sotul aveam credite de nevoi personale pentru consolidarea, renovarea si amenajarea locuintei. Ulterior sotul a decedat ( s-a sinucis) si nefiind o moarte normala, banca si firma de asigurare au spus ca nu poate fi stins creditul, datorita sinuciderii.

Am transferat creditul lui pe numele meu. Fiindca am ramas cu un salariu si mai multe rate, dar si cu un copilas in intretinere, m-am descurcat foarte greu. Am facut ulterior o refinantare, cu co-platitori, am mai platit cativa ani, insa nu am terminat creditul de platit fiindca cei care au fost co-platitori aveau nevoie sa faca credit si nu puteau din cauza mea.

Am apelat la un broker financiar, mi-a spart un credit in 3, astfel co-platitorii nu au mai fost implicati.

Am platit aproape 2 ani si situatia s-a schimbat cand m-am recasatorit si am ramas insarcinata. Dupa cateva luni de costuri ridicate pentru monitorizarea sarcinii, am facut solicitare de restructurare, insa nu a fost acceptata. Dupa nastere, copilul a avut o problema medicala si a necesitat operatie. Atunci nu am mai putut sa platesc si ulterior mi s-a pus poprire. Angajatorul a platit poprirea din vara lui 2019 pana la inceputul anului 2024, cand am luat legatura cu executorii judecatoresti si din pacate soldurile nu scazusera foarte mult, datorita penalitatilor. Banii achitati de angajator in cei 5 ani fiind sume considerabile. Asa am dedus ca o sa mai platesc inca multi ani si soldul va scadea foarte greu.

In acel moment, o buna prietena s-a oferit sa ma ajute cu bani imprumut, ca sa pot inchide creditele si acestea au fost stinse in primavara anului 2024. Acum am nevoie de un nou credit, ca sa-i pot restitui prietenei datoria. Am tot incercat stergerea de la biroul de credit, le-am trimis documente justificative cu decesul/sinuciderea, insa nu am reusit sa fac nimic. Am apelat si la cateva firme de brokeri, insa fara succes.

Ce nu mi se pare normal, este ca nu face nimeni diferenta intre cei rau platnici care iau credite cu intentia de la bun inceput de a nu le achita, si cei care au ajuns rau platnici datorita unor tragedii, unor situatii grele de viata si care desi au platit ani de zile lunar, sunt tratati ca cei mentionati anterior.

Va rog frumos sa-mi spuneti daca exista vreo portita undeva, daca pot face ceva sa reusesc sa obtin stergerea/radierea din Biroul de credite, datorita unui caz social.

Mentionez ca suma pe care trebuie sa i-o restitui prietenei este de 20mii EUR, salariul pe care-l am se incadreaza la o rata de 40% grad de indatorare, vechimea la actualul loc de munca fiind de peste 11 ani.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot rezolva cumva.

Multumesc anticipat pentru raspuns!”

Postat in data: 16 ian., 2025

Cum pot sa cumulez toate datoriile intr-un singur cont?
refinantare credit ifn

„Buna ziua, am o mare problemă și doresc să cumulez TOATE datoriile (1 bancă și 2 IFN-uri)într-un singur cont și să mi se pună pornire pe salariu sau sa achit eu, cum ar fi mă bine.

Am întârzieri căci pe data de 3 ianuarie 2025 am lovit mașina și fiind singurul părinte ,singurul adult, suntem orfani) la 2 minori a TREBUIT să repar mașina.

Acuma unul din IFN-uri îmi sustrage toți banii din cont și chiar din contul children.

Vă rog să-mi spuneți cum as putea face să cumulez cele 3 și să mi se pună poprire la ele (știu că se va lua jumătate din salariu), vă rog frumos să înțelegeți, copii trebuie susținuți și nuuú au pe nimeni, eu sunt singurul adult și DUMNEZEU…
DECI, CE POT FACE???
VREAU SĂ CUMULEZ CELE 3 DATORII ȘI SA SE PUNĂ POPRIRE, SAU SĂ ACHIT EU.”

Postat in data: 14 ian., 2025

Cum recuperez investitia in criptomonede pe platforma VFR Invest?
vfr invest inselaciune

„Buna ziua ! Soțul meu a făcut investiția in criptomonede prin revolut in platforma VFR Invest, îndrumat de un consultant financiar. Acesta a spus ca a cumparat si actiuni OMV, dar cand a vrut sa retraga banii a fost amenințat că dacă nu plătește 20 % din castig o sa l condamne de spălare de bani. Va rog rasp … Și îndrumați ne”

Postat in data: 07 ian., 2025

Metropolitan Life mi-a respins dosarul de despagubire in caz de deces. Ce pot sa fac?
asigurare metropolitan life

„Am avut un dosar trimis la Metropolitan Life pentru despagubire in caz de deces, si nu au tinut cont de documentele trimise de mine catre ei si am primit un raspuns nefavorabil ca nu au fost platita rata intr-o luna 20.06.2023, eu am atasat un extrax de cont la ei dar ei nu au luat in calcul.

Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot proceda in aceasta situatie.”

Postat in data: 01 dec., 2024

TBI ma pune sa platesc o restanta de care nu stiam! Ce pot sa fac?
tbi reclamatie restante credit

„Buna ziua,
TBI ma pune sa platesc o restanta de 1.400 de lei de care nu stiam, pentru ca am platit toate ratele, in fiecare luna.

TBI nu vrea sa-mi explice de unde rezulta aceasta datorie.

Mereu am avut îndoieli privind așa-zisul sistem de plata „4 rate fără dobândă”. Mereu m-am întrebat ce câștiga TBI?

De asemenea, m-am adresat CSALB, dar mi s-a comunicat refuzul TBI de a clarifica acest aspect.

Ce as putea sa fac?”

Postat in data: 21 nov., 2024

Cum pot sa aflu numarul de client pentru aplicatia BRD?
numar client aplicatie brd

„Bună ziua, cum fac să aflu număr client? Mi-am schimbat telefonul și numărul și nu mai am logarea în aplicație”

Postat in data: 19 nov., 2024

Transferul Revolut – BT nu s-a facut. Cine trebuie sa-mi returneze banii?
revolut transfer bt

„Buna ziua! Problema mea este urmatoarea. In urma cu o saptamana, am facut un transfer din contul meu Revolut catre un cont BT despre care nu am stiut ca este inchis. Banii nu s au mai intors.

Banca BT nu vrea sa imi dea nici un fel de relatii deoarece eu nu sunt clientul lor si spune ca Revolutul trebuie sa rezolve, Revolutul spune ca BT trebuie sa mi returneze banii si sa iau legatura cu ei.

Nelamurirea mea este, daca contul este inchis, de ce nu imi returneaza banii, unde sunt acei bani si de ce nu vrea sa ma ajute nimeni. Nu stiu unde sa mai apelez, daca Anpc se ocupa cu asa ceva. Nu inteleg unde sunt banii mei si de ce nu vor sa mi.i dea…
Multumesc.”

Postat in data: 02 nov., 2024

Pot sa inchid Cardul Avantaj de la Credit Europe online sau prin email?
card avantaj inchidere

„Buna ziua,

Vreau sa inchid Cardul Avantaj iar de la Credit Europe Bank imi spune ca trebuie sa trimit cererea prin curier sau sa merg la o agentie a bancii, dar care este tocmai la Timisoara sau Bucuresti.

Mie nu-mi convine sa trimit cererea prin curier, mi se pare incredibil ca in ziua de astazi nu se poate inchide un card online.

De la banca imi spus sa astept pentru ca au cerut implementarea online a inchiderii cardului, dar cat sa astept?

Ce as putea sa fac in aceasta situatie? Daca fac cererea prin e-mail nu poate fi luata in considerare?

Multumesc.”

Postat in data: 24 oct., 2024

Cetelem m-a dat la Biroul de Credit, desi am platit lunar 200 de lei. Ce pot sa fac?
cetelem card credit retragere din romania

„Bună ziua!

Va rog frumos sa ma ajutați am o problema cu cetelem.
Am făcut un contract pe o suna de 2900 de lei pe 18 luni toata suma si dobanda am achitato apoi mam inteles cu cei de la cetelem ca pot sa mai folosesc cardul 4 ani dar la sfârșitul termenului sa am pe card 2900 de lei… vreau sa precizez ca lunar am platit 200 de lei chiar si mai mult si banii care ii platesc nu îmi raman pe cardul cetelem cei de la cetelem mi retrage lunar, iar acum mau dat la biroul de credit sa le mai dau inca 2970 lei in 15 zile.

Cum este posibi? Va rog sa ma ajutați”

Postat in data: 23 oct., 2024

Daca nu am inchis un credit refinantat, ce pot sa fac?
transfer ing revolut

„Bună ziua,
Am făcut la ING un credit de refinanțare, și un credit din 3 ( cele refinanțate) nu a fost închis în totalitate, am fost notificat curând de ING să închid creditul respectiv sau voi fi executat de ING. Toate ratele sunt la zi, fără întârzieri.

Am fost curând la BT să fac fac refinanțare la creditul neînchis, și nu am putut fiind blocat de ING în biroul de credit, salariul mi-a crescut între timp,
Acum vreau să ajung la o înțelegere cu banca.

Ce pot face ?
Mulțumesc mult pentru eventual răspuns.”

Postat in data: 05 oct., 2024

Dupa 10 ani de executare silita, datoria la Kruk nu mi-a scazut. Ce pot sa fac?
investcapital kruk datorie

Am fost pus in executare silita de catre BEJ pentru suma de 19011 chf plus cheltuieli de executare 7011 ron.

La mai bine de 10 ani de executare silita m am interesat cam cat s a platit din aceasta creanta in ron si chf si cam cat mai este de plata.

M am lovit insa de o indolenta dura din partea acestui executor care a refuzat sistematic sa ofere informatii despre aceasta executare silita.

Fac mentiunea ca in tot acest interval nu mi a comunicat nici daca aceasta creanta a fost cesionata. Singurul lucru care mi a fost comunicat telefonic a fost ca acesta creanta nu se va termina niciodata

Pe cale de consecinta am deschis doua procese
– unul in care sa i solicit comunicarea sumele in ron si chf deja incasate dar si suma inca datorata
In cadrul acestui dosar am aflat si ca aceasta creanta a fost cesionata de la Pyreus Bank catre Kruk si apoi catre Investcapital lucru de care nu am fost informata

De asemenea pentru fiecare adresa a solicitat mereu sume de bani ca si cum orice informatie costa si costa destul de bine ca si cum executorul nu are nici o o obligatie nici o indatorire si mai mult nu este obligat sa respecte legea

– al doilea proces se refera la contestatie la executare caci spre surprinderea mea executorul chiar avea dreptate dupa mai bine de 10 ani de executare silita am de plata ceva mai mult decat aveam initial – lucru absolut indoielnic.

Eu inteleg ca firmele de recuperare solicita prin staruinta sume mult mai mari prin adaugare de dobanzi sau penalitati dar inteleg ca un executor este acreditat de ministerul justitiei sa respecte legea nu ce zic recuperatorii (ma refer la OUG 50 / 2010 si OUG 52 / 2016 care interzic in mod clar calcularea de dobanzi si penalitati in timpul executarii silite)

Ce ar trebui sa fac – sa platesc pana mor o creanta umflata artificial si impotriva legilor din aceasta tara ?

Eu consider acest lucru un abuz al unui functionar al statului in complicitate cu firmele de recuperare si inca analizez impreuna cu avocatii ca pe langa cele doua actiuni in instanta sa formulam si o plangere penala pentru abuz in serviciu

De asemenea functie de rezultatul in justitie am sa demarez si actiuni catre forurile europene pe care sa le sensibilizez in legatura cu modul in care functionari sau bresle sau asociatii ale acestora nu intreprind nimik pentru a respecta legi sau recomandari UE in vigoare in Romania

Am trimis mesajul si la UNEJ
Avem cele doua procese cu termene extralargi( adica mai platim mii de chf)
Chiar cautam solutii penale , UE , ORICE parca am trai in lumi paralele fata de acest bej sau firme de recuperare
O solutie, o alta viziune daca ne puteti recomanda
Refuzam sa credem ca nu exista solutii si sa murim datori cu legea in mana si fara dreptate ?!?!
Va multumesc.”

Postat in data: 04 oct., 2024

Nu pot scoate fiscalul la masina, pentru ca am sechestru. Ce e de facut?
sechestru masina

„Bună ziua, va rog sa ma lămuriți. Am un credit din 2017, am plătit pana în 2020 când am fost în imposibilitate de a mai plății. Din 2021 mi sa făcut poprire pe salariu.

Pana aici liniște și pace, acum eu am vrut sa mi vând o mașină co o valoare de 2mii euro,surpriza, nu pot scoate fiscalul ptr ca am SECHESTRU. Repet:ratele se plătesc la data fără întârziere, fără întrerupere din 2019.

Masina am vândutt o, de fapt nu am vândut o, doar contract de vânzare cumpărare și dat banii. Va rog, spuneți mi ce pot face în situația mea? Multumesc”

Postat in data: 02 oct., 2024

ICredit ma ameninta cu puscaria! Ce pot sa fac?
icredit reclamatie

„Bună am unic de întârziere la banca icredit Suceava ca am avut niste probleme și Doamna L care este reprezentanta .Al banci din Suceava îmi face amenințări ca ma baga i n pușcărie îmi vine mereu la poarta și ma stresează ca bani și iar bani dar ieu nu lucrez ca dânsa în doua părți nu am salariu din 2 locuri de munca ca ia .ia lucreaza și la politia de frontiera salariu de stil de bun și lucrează și la banca la icredit .și vine mereu cu soțul și ma amenință sau facut ceva reduceri nu Lea luat în considerare sa le facă numai creștere dr dobânda cit de mare.vedeti va rog cum putem face .va mulțumesc „

Postat in data: 01 oct., 2024

Cum scot bani de pe Livret A La Banque Postale?
la banque postale livret a

„Buna ziua in legatura cu banka la banque postale ,pot adauga orice cont bankar visa sau mastercard pt a scoate plbani de pe livret?”

Postat in data: 26 sept., 2024

Banca nu a blocat transferurile printr-o frauda pe OLX. E normal?
frauda olx

„Am fost fraudat pe olx, am dat datele cardului si am autorizat 3 tranzactii din cont incercand sa vand un produs.

Am reclamat imediat frauda la call center-ul bancii care mi-a blocat cardul si mi s-a dat refuz la plata pe cele 3 tranzactii.

Ulterior banca a dat aviz nefavorabil refuzului la plata astfel ca sumele au fost transferate in conturile infractorilor la distante de 2 respectiv 4 zile.

Am facut si plangere penala la Politie.

Am facut sesizare la banca care mi-a scris ca eu sunt vinovat ca am dat datele de pe card si ei nu au nici.o vina.

Am facut sesizare la anpc si astept raspuns dar banuiesc ca va fi la fel cu raspunsul bancii.

Credeti ca mai pot recupera banii si in ce mod?
Multumesc!”

Postat in data: 19 sept., 2024

Exista vreun oficiu Postepay in România?
postepay card italia

„Buna ziua,

Am si eu unele nelămuriri in legătură cu Postepay Italia.

Exista vreun oficiu Postepay in România?

Cum se poate actualiza adresa pentru primirea noului card, in Romania? Posibil ca noul card sa fi fost trimis la vechea adresa din Italia. Prin telefon nu prea se rezolva.

Va mulțumesc!”

Postat in data: 12 sept., 2024