Este posibil sa mai recuperez banii pierduti prin investitia in Bitcoin?

ufinacapital ufina trade pareri

„Am văzut ca si alte persoane se confrunta cu problema înșelătoriilor , am dovezi , platforma este ufina, când nu am mai vrut sa investesc pt ca mi am dat seama ca este țeapa așa zisul brocker s-a enervat , am zis ca vreau sa retragem bănuții , dl m-a ajutat sa îi transferam pe wallet Bitcoin master, dar îmi spune ca e blocată suma pt ca nu am BNB, și sa fac un transfer se 10% din suma pt a debloca suma sa o pot transfera inapoi pe contul meu

Investiția a fost 17.427$ , cu un câștig cică de 50.000$

Dl brocker încă așteapta ca eu sa transfer cei 10%,si nu i-am dat de bănuit ca m-am prins ca este țeapa
Cum ar fi cel mai bine sa procedez?

Credeți ca este posibil sa mai recuperam banii?
Va rog sa ma ajutați”


Raspuns

Stimata doamna,

Pentru a putea recupera banii pierduti din investitia in Bitcoin, trebuie sa faceti este o plangere la Politie, in care sa furnizati toate dovezile pe care le aveti privind inselatoria (datele de contact ale celor cu care ati vorbit, discutiile, tranzactiile etc.), apoi reveniti cu raspunsul primit de la Politie.

Nu mai trimiteti niciun ban asa-zisului broker si intrerupeti comunicarea cu acesta, pentru a nu pierde si alti bani.

De asemenea, faceti o reclamatie si la banca prin care ati facut transferurile in platforma de investitii in criptomonede Ufina.

Ufinacapital (ufina.trade) este o frauda, dat fiind ca nu este, de fapt, un site adevarat, cunoscut si autorizat, ci doar o platforma de inregistrare si logare a datelor personale (vezi foto), cu scopul de insela oamenii.

Faptul ca ufina.trade este o inselatorie rezulta si din evaluarea site-ului specializat in depistarea fraudelor, scamadviser.com, conform caruia este vorba de un site fraudulos, dat fiind ca nu se stie al cui este si prezinta un risc ridicat pentru fraude financiare.

De asemenea, solicitarea de a plati sume de bani pentru retragerea banilor investiti in criptomonede, cu castiguri foarte mari, ca in cazul dumneavoasta, reprezinta o metoda clasica de inselciune.

Pentru a va pacali, hotii se folosesc de portofelele electronice ale unor platforme cunoscute de criptomonede, precum coinbase wallet.

Va rog sa reveniti cu raspunsul primit de la Politie privind investigarea fraudei cu invetitiile in Bitcoin prin platforma online Ufina.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro

38 raspunsuri la “Este posibil sa mai recuperez banii pierduti prin investitia in Bitcoin?

  1. RAgea ionut

    Salut. Eu am investit niște bani la Bitkoin. Miau cerut o mulțime de bani pana acum. Și mai cer o ultima taxa. Taxa de retragere a banilor. Ma gândesc sa nu îmi iau țeapă. Și dacă e sa ma înșele îmi mai pot recupera bani dati

    Reply
    1. Vasile Coman Post author

      Atunci cand vi se cer taxe pentru diverse transferuri sau retrageri de bani, sigur este o teapa.

      In urma unei inselaciuni, banii se pot recupera printr-o plangere la Politie.

      Reply
  2. a

    Buna ziua din nou!
    Acum 10 minute m-a sunat directorul de la platforma Ufina sa ma întrebe de ce nu retrag banii , i am zis ca nu pot vorbi sa ma sune intr-o ora , sa ii mai răspund sau nu?
    Încă de la poliție nu am primit nici un semn.

    Nu am fost contactata deloc de la poliție,de când am depus declarația,este normal sa dureze atât de mult ?

    Reply
    1. Vasile Coman Post author

      Nu-i mai raspundeti acelui director, pentru ca nu este un director, ci un hot, de la care nu veti mai putea recupera banii.

      Trimiteti o noua sesizare la Politie, in care cereti sa va spuna ce se intampla cu plangerea dumneavoastra, care este stadiul anchetei, pentru ca este datoria si obligatia Politiei sa prinda acesti hoti si sa va recupereze banii.

      Reply
  3. Stoian Emil

    Buna ziua ,
    Un membru de familie a fost păcălit tot de cei de la UFINA CAPITAL cu 12500 euro , dupa ce a realizat frauda a facut plangere la politie , banca , a schimbat carduri , carte de identitate , numere de telefon. In luna noiembrie 2023 am facut plangerile , pana acum nu am primit nimic legat de investigațiile facute . Nu speram sa mai recuperam nimic , pseudo-brokerul este foarte insistent , avem inregistrari video cu vocea acestuia si modul de operare pe anydesk , printscreen-uri cu conversatiile avute .

    Reply
  4. a

    Banca m-a sunat la un moment dat sa ma întrebe de unde sunt acele tranzacții și dacă am o aplicație de genul Anidesk și eu la început am spus da , după ce am vorbit cu așa zisul brocker a zis sa le neg ca bancile nu sunt de acord cu Crypto , cei de la banca oricum mi-au blocat contul , sa vorbesc și cu ei? Ca ei s-au prins ca e o înșelătorie ca nu am făcut niciodată așa transferuri și li s-a părut suspect !

    Reply
    1. Vasile Coman Post author

      Trebuie sa faceti o reclamatie la banca privind aceasta frauda si sa solicitati rambursarea banilor pierduti.

      Reveniti va rog cu raspunsul primit de la banca.

      Reply
      1. a

        Sigur o sa facem, dar este puțin mai complicat , pt ca banii i-am transferat de pe BRD, in Revolut , și de acolo au fost transferați mai departe pt ca trebuiau transformați in $

        Reply
      2. a

        Am vorbit cu doamna de la BRD , ne-a îndrumat sa facem o plângere la poliție și sa mergem cu ea la o sucursala BRD! O sa va țin la curent cu ce se întâmpla!

        Reply
      3. a

        Buna ziua! Am făcut plângere la poliție și am dus-o și la banca, banca mi-a spus ca o sa facă și ei apel la departamentul de frauda.
        Acum așteptăm sa vedem ce o sa fie in continuare !

        Reply
      4. a

        Așa zisul brocker mi-a scris din nou dacă am reușit sa retrag banii, nu i-am răspuns , credeți ca e bine sa nu îi mai răspund deloc?

        Reply
        1. Vasile Coman Post author

          Nu-i mai raspundeti brokerului, pentru ca oricum nu veti mai putea recupera nimic de la el, riscul este sa va pacaleasca din nou.

          Asteptati raspunsurile primite de la Politie si BRD, apoi reveniti la mine cu ele.

          Reply
          1. a

            Am făcut sesizare la poliție , și ieri m-au sunat să îmi spună ca doasarul e la parchet ! Credeți ca o sa recupereze poliția banii? Ați mai avut cazuri de recuperare ?

            Reply
            1. Vasile Coman Post author

              Da, este de datoria Politiei si Parchetului sa recupereze banii. Urmariti situatia cazului de la Parchet si insistati sa primiti raspuns la plangere, pentru a va recupera banii.

              Reply
              1. a

                Chiar ieri m-au sunat cei de pe ufina să îmi spună ca “mi-au deblocat suma “ nu mai trebuie să depun BNB , le-am spus întruna ca nu pot vorbi să mă sune mai târziu , când mă mai sună cum să gestionez situația ? Ce să le spun? Sau să nu mai răspund deloc,? Doar ca ma suna tot de pe alte numere .. ca daca cunosc numărul nu răspund, dar mereu altele !

                Reply
                1. Vasile Coman Post author

                  Fireste ca vor in continuare sa va pacaleasca, sa mai depuneti bani.

                  Ceea ce trebuie sa faceti este sa trimiteti la Politie si la Parchet, numele de telefon de pe care va suna si inregistrarea convorbirilor si mesajelor, pentru a putea fi prinsi.

                  Este important sa tineti legatura cu politistii si procurorii, pentru a va putea recupera banii.

                  Reply
                  1. a

                    Dacă mă mai sună să le spun ca am înțeles ca site ul este neautorizat și ca este înșelătorie ? Sau ce sa fac ? Dacă mă sună cei de pe platforma nu poate sa localizeze apelul poliția?

                    Reply
                    1. Vasile Coman Post author

                      Sigur ca Politia poate sa localizeze apelul, de aceea trebuie sa tineti legatura cu anchetatorii, pentru ca acestia sa-i poata prinde pe hoti.

                  2. a

                    Buna ziua
                    Am făcut plângere la poliție in 03.01 și nu am primit nici un răspuns, oare cum sa fac altfel sa pot afla ce se întâmpla cu ancheta ?

                    Reply
                    1. Vasile Coman Post author

                      Politia ar trebui sa va tina la curent cu situatia anchetei. Daca nu primiti niciun raspuns dupa o perioada de o luna, intrebati la Politie care este stadiul investigatiei.

                  3. a

                    Ok, doar ca mereu ma suna de pe alte numere ! Și pe anumite numere când vrei să suni înapoi nu poți! Ce știi ce numere sunt

                    Reply
              2. a

                Păi dacă e la parchet acolo ce se întâmplă? Ca încă nu m-a sunat să dau detaliile pe care le am in telefon , mă gândesc ca încă nu se investighează nimic , nu?

                Reply
                1. Vasile Coman Post author

                  Aveti dreptate, procurorii ar fi trebuit sa va ceara detalii despre frauda, pentru a fi investigata, ceea ce inseamna ca aceasta nu a inceput.

                  De aceea, sfatul meu este sa intrebati la Politie si Parchet ce se intampla cu ancheta si sa presati autoritatile sa o solutioneze.

                  Reply
                  1. a

                    Da, și de la platformă mă sună mereu și nu aș vrea să le zic ca știu ca este fraudă, aș vrea să vorbesc cu ei când sunt la poliție măcar sa localizeze apelul ! Sau nici nu știu …

                    Reply
                  2. a

                    M am interesat și doar cu acordul parchetului se poate localiza apelul, nu știu cum să fac mai trimit o sesizare la poliție și ce să le zic ? Sau să merg la sediu poliției ? Ca văd ca nu primesc nici un răspuns m au sunat doar să îmi spună ca e dosarul la parchet

                    Reply
              3. a

                Bună ziua, deci după 2 luni jumătate de când am făcut plângerea la poliție acesta este răspunsul lor
                Ce trebuie să înțeleg din asta ?

                Reply
                1. Vasile Coman Post author

                  frauda bitcoin

                  Din raspunsul primit de la Politie se intelege ca ancheta in acest caz este in curs de derulare, fiind vorba despre fapte pedepsite de Codul Penal:

                  – Articolul 250 Fraude comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice – Efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos – (1) Efectuarea unei operaţiuni de retragere de numerar, încărcare sau descărcare a unui instrument de monedă electronică ori de transfer de fonduri, prin utilizarea, fără consimţământul titularului, a unui instrument de plată electronică sau a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani

                  – Art. 325 din Codul Penal – Falsuri în înscrisuri – Falsul informatic – Fapta de a introduce, modifica sau şterge, fără drept, date informatice ori de a restricţiona, fără drept, accesul la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecinţe juridice, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

                  Asadar, va trebui sa mai asteptati pana la finalizarea anchetei in acest dosar.

                  Reply
                  1. a

                    Bună ziua !
                    Mai îndrumați-mă ce să fac ca nu am nici în ziua de azi după 3 luni un răspuns de la poliție !

                    Și brockerul mereu mă sună de pe 100 de numere diferite și continuă să îmi zică ca ce ce nu retragem suma, ba o și început să îmi vorbească la misto ,ca și cum să ne întâlnim și o recunoscut ca “m-a fraierit “ asta am apucat să îl înregistrez când recunoștea ca am pierdut foarte mulți bani !

                    Ce mai e de făcut ? Poliția nimic ! Nici macar audieri !

                    Reply
                    1. Vasile Coman Post author

                      Conform legii, aveti dreptul de a fi informata cu privire la stadiul urmăririi penale.

                      „În calitate de persoana vătămată aveți dreptul de a fi informat(ă), într-un termen rezonabil, cu privire la stadiul urmăririi penale, la cererea dumneavoastră expresă, cu condiția de a indica o adresă pe teritoriul României, o adresă de poștă electronică sau mesagerie electronică, la care aceste informații să vă fie comunicate”, potrivit Legii nr. 211 din 27 mai 2004 privind unele măsuri pentru asigurarea informării, sprijinirii și protecției victimelor infracțiunilor.

                      Asadar, sfatul meu este sa solicitati la Politie si la Parchet care este stadiul anchetei in cazul fraudei online.

                      In acelasi timp, faceti la Politie o noua plangere cu privire la telefoanele primite de la asa-zisul broker.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = 13