comisioane cont inactiv garanti

„Buna seara.
Am deschis un cont persoana juridica ,in 2015 la Garantibank,nu am lucrat deloc cu banca nici o tranzacție , acum am primit o înștiințare de actualizare date am și uitat de contul deschis .
Am solicitat închiderea contului și îmi spun că am de plata comisioane de administrare in valoare de 1300 Ron .ce sa fac? În condițiile astea Multumesc”, întreabă o cititoare.

Raspuns

Stimată doamnă,

Nu este corect ca banca Garanti BBVA să vă ceară să plătiți comisioane de administrare pentru un cont inactiv atât de mulți ani.

Pe de o parte, baca ar fi trebuit să închidă contul după o anumită perioadă, dacă nu era utilizat.

Conform Condițiilor generale de afaceri ale Garanti BBVA, banca poate închide un cont dacă acesta este inactiv timp de 1 an:

„Banca poate decide inchiderea unui cont daca nu s-a inregistrat nicio miscare pe cont timp de 12 (douasprezece) luni (cont inactiv/dormant), notificand in acest sens pe titularul contului prin scrisoare recomandata la ultima adresa comunicata de acesta Bancii sau prin orice alta modalitate convenita cu Clientul (e-mail), acordand acestuia un termen de preaviz de 15 zile de la data notificarii.”

Pe de altă parte, nu este corect ca banca să aplice comisioane unui cont nefolosit, din moment ce nu s-au făcut tranzacții, așadar nu a prestat niciun serviciu de administrare.

De aceea, sfatul meu este să faceți o reclamație la bancă, în care să solicitați anularea comisioanelor aplicate pentru un cont nefolosit, inactiv.

Vă rog să reveniți cu răspunsul primit de la Garanti BBVA, pentru a vă ajuta să rezolvați problema comisioanelor pentru contul inactiv.

Cu stimă,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamații Bănci.ro

Un comentariu la “Garanti BBVA îmi cere comisioane de 1300 de lei pentru un cont neînchis. Ce pot să fac?

1. Pingback: Este posibil ca banca să nu închidă un cont inactiv timp de mai mulți ani și să ceară comisioane de administrare? – Bancherul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 5 = 8