Pot sa scot bani de pe un card Barclays in Romania, la bancomat sau la ghiseul bancii?

Buna seara, am un card Barclays (UK). M-am intors in tara si as vrea sa scot bani de pe el. Care ar fi cea mai buna solutie? Doar de la bancomat sau pot si la ghiseu? O sa pot scoate doar lei, sau se pot scoate si lire? Acolo puteam scoate maxim 300 de lire pe zi, presupun ca daca mi se convertesc banii o sa scot un maxim de 1800 ron pe zi. Trebuie anuntata banca de acolo, sau cum sa fac? Este un card Visa. Va multumesc!


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Card Barclays - retragere bani la bancomat in Romania

Card Barclays – retragere bani la bancomat in Romania

Puteti retrage bani de pe cardul Barclays atat de la bancomatele din Romania cat si de la ghisee, fara sa fie nevoie sa anuntati banca, daca este un card cu utilizare internationala.

Comisionul este perceput de banca engleza care a emis cardul, conform tarifelor sale pentru tranzactiile in strainatate. Dupa cum vedeti in fotografia facuta de pe site-ul Barclays privind conditiile de utilizare a cardului in strainatate, comisionul este de 1,5 lire atat pentru retragerile de la bancomate cat si de la ghisee.

De asemenea, si limita de retrageri este stabilita tot de Barclays, de aceea va sfatuiesc sa consultati conditiile bancii pentru operatiuni in strainatate.

Dupa cum vedeti in fotografia facuta de pe site-ul Barclays privind conditiile de utilizare a cardului in strainatate, intr-adevar limita zilnica de retragere numerar la bancomatele (ATM) din strainatate, inclusiv in Romania, este echivalentul a 300 de lire.

In privinta valutei retrase, de la bancomatele din Romania puteti retrage doar lei, pe care ulterior puteti sa-i schimbati in alte valute, la casele de schimb valutar. De la ghiseul bancilor puteti retrage orice valuta, dar tot in urma efectuarii schimbului valutar.

Cardul Barclays il puteti, de asemenea, utiliza pentru orice tip de plati, in magazinele din Romania sau pe internet, pentru care va trebui sa platiti un comision de 2,99%, dupa cum se vede.

Va rog sa reveniti daca aveti nevoie de informatii suplimentare sau daca aveti nevoie de ajutorul meu.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

17 raspunsuri la “Pot sa scot bani de pe un card Barclays in Romania, la bancomat sau la ghiseul bancii?

 1. George catalin ilie

  Pot verifica cati bani am in cont pe cardul barclays in romania la bancomat sau banca? Multumesc anticipat

  Reply
 2. Stan marius constantin

  Bună seara am un card barclays sunt în tara și nu pot folosi cardul îmi scoate cardul afară din bancomat îmi este respins Cum pot scoate banii de pe card?se pot retrage banii de la vreo banca din tara cu buletinul?va multumesc

  Reply
  1. admin Post author

   Nu se pot scoate banii doar cu buletinul, e nevoie de card.
   Daca nu puteti folosi cardul, trebuie sa luati legatura cu Barclays, prin telefon (+441928584421) sau pe site-ul bancii (www.barclays.co.uk).

   Vasile Coman

   Reply
  1. admin Post author

   Daca aveti card Visa sau MasterCard iar la bancomat vedeti cele doua sigle, puteti folosi cardul fara probleme.

   Vasile Coman

   Reply
  1. admin Post author

   Schimbul valutar in cazul cardurilor Barclays este cel al procesatorului Visa. Puteti sa consultati acest curs pe site-ul Visa, la adresa: https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates

   De exemplu, cursul Visa pentru astazi, 06.12.2017 este 5,233 lei pentru o lira, foarte apropiat de cursul BNR, care este 5,24 lei.

   La banci, de exemplu la BCR, cursul este mai mic: 5,14 lei, asadar mai dezavantajos.

   Pentru a evita sa faceti schimbul la un cursul mai dezavantajos al bancilor, atunci cand scoateti bani de la bancomat, evitati efectuarea tranzactiei in lire, caz in care se va aplica un curs al comerciantului, Dynamic Currency Conversion (DCC), mai dezavantajos, astfel ca trebuie sa alegeti efectuarea tranzactiei in moneda locala, adica lei, daca va aflati in Romania.

   Trebuie sa tineti cont si de faptul ca Barclays aplica un comision de schimb valutar destul de ridicat: 2,75%. De exemplu, daca retrageti 100 de lei, costul va fi de 19,63 lire, fata de 19,11 lire fara comision, la cursul Visa. Cursul efectiv, cu tot cu comision, devine astfel 5,09 lei pentru o lira, fata de 5,24 lei fara comision sau 5,14 lei, cel aplicat de BCR.

   Insa chiar si cu comisionul Barclays, cursul poate fi mai avantajos decat cel aplicat de comerciant, daca alegeti serviciul de conversie dinamica (DCC), care va ofera plata in lire.

   In concluzie, alegeti sa efectuati tranzactia cu cardul Barclays (plata cu cardul/retragerea de bani de la bancomat) in lei, nu in lire, iar cursul valutar va fi cel al Visa, care este apropiat de cel al BNR, la care se adauga comisionul bancii Barclyas, de 2,75%.

   Va rog sa reveniti la mine pentru alte detalii.

   Cu stima,

   Vasile Coman
   jurnalist
   Reclamatiibanci.ro
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply
 3. Ionuț andrei

  Salut,am pierdut cardu(barclays )aici in romania iar in uk nu am de gand sa ma întorc asa repede am vreo sansa sa scot banii de la vre un ghișeu sau exista vreo banca corespondenta cu barclays?

  Reply
  1. admin Post author

   Nu puteti scoate de la ghiseu banii, daca nu aveti cardul, si nicio banca romaneasca nu va poate ajuta. Singura solutie este sa luati legatura cu Barclays pentru a va trimite un nou card sau pentru a transfera banii pe un alt card.

   Reveniti la mine daca aveti nelamuriri sau doriti sa va ajut sa rezolvati problema.
   Vasile Coman
   0723292899

   Reply
 4. Alin Tamasciuc

  Buna ziua am si eu o problema nu pot sa imi scot bani de pe cardul barclays in romania spune ca am insuficiente fonduri am fluturasul dar nu pot sa scot banii nici sa verific cum as putea sa scot baniii????

  Reply
  1. admin Post author

   In cazul dumneavoastra, este posibil sa nu va fi intrat inca banii pe card. Mesajul “fonduri insuficiente” inseammna ca nu aveti suficienti bani pe card.

   Vasile Coman

   Reply
  1. admin Post author

   Nu puteti scooate bani din banca daca nu stiti PIN-ul, pentru ca un card poate fi folosit doar cu PIN. Nu se pot scoate banii direct din cont, la ghiseu, ci numai de la POS sau ATM, caz in care e necesar PIN-ul. Singura solutie e sa luati legatura cu HSBC pentru a va emite un nou PIN.

   Reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor.
   Vasile Coman
   0723292899

   Reply
 5. Dobre abel

  Buna ziua am si mare eu nevoie daca ma poate ajuta cine va mi am pierdut portofelul cu toate actele dintre care avem acolo cardul bancar de la banca Barkalys ,nu cred ca o sa mil inapoieze cine va,o intrebare daca eu am sort codu la card si acont number pot scoate bani de unde va din România Defapr am toate datele la card ptc am mobile banking pe telefon.pot face ceva in privinta asta..multumesc anticipat

  Reply
  1. admin Post author

   1. Daca ai pierdut cardul, nu poti scoate bani de la nicio banca din Romania, chiar daca ai toate datele cardului.
   2. Daca ai mobile banking pe telefon, poti rezolva astfel problema: faci un transfer de bani din contul aferent cardului Barclays intr-un alt cont cu card atasat, al unui prieten sau cunoscut, de pe care poti scoate apoi banii transferati.

   Pentru probleme, poti sa ma suni la 0723.29.28.99.
   Vasile Coman

   Reply

Lasa un comentariu


4 − 4 =