BRD mi-a pus poprire pe alocatiile copiilor. Au voie sa faca asta?

Am avut un card la BRD si nu l-am inchis la timp. Este normal sa se puna poprire pe alocatiile copiilor? Cardul de alocatie find deschis la aceeasi banca, cand m-am dus sa scot alocatiile copiilor, eu i-am spus doamnei de la banca k sunt alocatii, nu este salariu, dar mi s-a raspuns sec ca asa este procedura; asi dori sa stiu daca au dreptul sa faca popriri pe alocatiile copiilor si daca nu, ce pot face.


Raspuns

BRD nu are voie sa puna poprire pe alocatiile copiilor, legea interzice acest lucru. Conform Art. 728 din noul Cod de procedura civila (vezi mai jos prevederile legii), alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Trebuie sa cereti explicatii in scris de la BRD cu privire la aceste popriri si la legalitatea lor si puteti cere socoteala bancii pentru eventualele daune pricinuite.

Noi am cerut BRD explicatii cu privire la aceasta situatie, insa banca sustine ca nu a pus poprire pe alocatii: „Clientei nu i s-a oprit alocatia copiilor”, spune purtatorul de cuvant al BRD, Traian Traicu.

„Ca regula, nu avem conturi sau carduri pentru alocatii. Sunt conturi curente obisnuite in care pot fi facute toate tipurile de operatiuni. Cand exista popriri, sumele provenite din alocatii si salarii sunt eliberate clientilor conform legii, dar contul ramane blocat in eventualitatea in care in el intra sume si din alte surse”, precizeaza reprezentantul BRD.

Va rog sa reveniti daca nu reusiti sa rezolvati aceasta problema cu BRD, pentru a va ajuta in continuare.

Cu stima,

Vasile Coman

Iata ce prevede Art. 728 din noul Cod de procedura civila cu privire la Limitele urmaririi veniturilor banesti

(1) Salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;
b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

(3) Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.

(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.

(5) Urmarirea drepturilor prevazute la alin. (4) se va putea face in limita a jumatate din cuantumul acestora.
(6) Sumele retinute potrivit prevederilor alin. (1)-(4) se elibereaza sau se distribuie potrivit art. 863 si urmatoarele.

(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

31 raspunsuri la “BRD mi-a pus poprire pe alocatiile copiilor. Au voie sa faca asta?

 1. Mares mirela

  Buna ziua. Am proprire pe cardul de alocatie la copi de un an de zile cardul e pe numele tatalui copilului. Si el e arestat cum trebui sa procezez mai recuperez acesti bani?

  Reply
 2. Lacatar Cristina Georgiana

  Buna seara. Am avut alocația de stat a copilului pe 2 luni pe card și astăzi când am verificat contul ținând cont că ieri au fost virate alocațiile am văzut că toată alocatia a fost luată. Ce pot sa fac. La cec bank am cardul.multumesc

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Trebuie sa faceti o reclamatie la CEC Bank, in care sa solicitati rambursarea alocatiei.

   Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul la reclamatie primit de la CEC Bank.

   Reply
 3. Popa liliana

  Bună ziua am si eu un cont la cek bank unde îmi intra alocatia copiilor!Mi sa pus poprire pe cont si miau luat din cont toata alocatia copiilor!Este normal?Ce pot să fac?

  Reply
 4. Gabriela

  Am o datorie la Orange și mi s-a pus poprire pe contul de la BRD unde imi întra alocația copilului.Au voie sa pună poprire pe alocația copilului? Cum trebuie sa procedez sa scoată poprirea? Mulțumesc!

  Reply
  1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Este ilegala poprirea pusa de banca BRD pe alocatia copilului.

   Trebuie sa faceti o reclamatie la BRD, in care sa solicitati ridicarea popririi si restituirea alocatiei.

   Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor pentru rezolvarea problemei.

   Reply
 5. Petre

  BRD….timp de 9 Ani fura din contul alocatiei de stat…Cate 10 lei sau 20 lei….Luna aceasta am recuperat 30 lei…..dar nu vor scapa….vreau sa aloce in cont Suma sparlita……Rusine

  Reply
 6. Iurea Loredana

  Buna ziua! Sunt cadru medical si in urma unei datorii la o banca mi s a blocat contul si s a pus propire pe salariu. Luna de luna ma prezint la ghiseul bancii transilvania ,
  ei imi deblocheaza contul si-mi iau salariul tot mai putin propirea. Luna trecuta se pare ca au uitat ori s-au gandit tarziu sa mi opreasca ce treabuiau sa mi opreasca.. asa ca astazi cand m am dus sa mi iau alocatia am constatat ca e injumatatita cei de la banca zicandu-mi ca ei n-au ce face, executorul pentru ca nu mi-a oprit din salariu, a trebuit sa mi taie din alocatie. Precizez ca iau alocatie marita deoarece am reintrat in campul muncii inainte de incheierea celor 2 ani de concediu postnatal.
  desi am solicitat alt cont pentru alocatie, si mi s a precizat ca va fi alt cont, astazi mi s a zis ca pana la urma ei au bagat si salariul si alocatia in acelasi cont. O parere va rog daca s a procedat corect si ce as putea sa mai fac in situatia data. Multumesc!

  Reply
  1. Vasile Coman Post author

   Banca nu a procedat corect, pentru ca este ilegala retinerea alocatiei.

   De aceea, trebuie sa faceti o reclamtie la banca, in care sa cereti sa va ramburseze alocatia luata din cont.

   Reply
 7. elena movila

  Buna…desi este ilegal,BRD pune poprire pe alocatia de stat a copilului…am dus toate actele de la exevutor si angajator,in care se specifica ,clar pe ce venituri se pune poprire…dar le face placere ,ca la fiecare 2 luni ,sa merg si sa ma cert cu ei…pana intr-o zi cand o sa-i chem in instanta si o sa cer si despagubiri pt ilegalitatea facuta.

  Reply
 8. Linguraru iulian

  Cu stima,va scriu faptul ca am un frate cu trei copii minori,fratele are datorii catre stat si in urma cu aprox.1 an sa inteles cu statul ca datoria va fi platita de catre patronul unde lucreaza,adica va fi retinut in fiecare o suma de bani,dar patronul nu a platit vreo 5 luni si acum sa oprit alocatiile copiilor,unde se poate rezolva aceasta problema deoarece stiu sigur ca este ilegal sa urmaresti alocatiile copiilor si totodata sa blochezi banii copiilor. Va multumesc anticipat

  Reply
 9. MARIA MANOLACHE

  Acum zece ani, 2006 am deschis un cont la BRD in care mi se depunea salariu….pana in 2009 am utilizat acel cont care avea si o limita de credit dupa ce am achitat limita de credit nu am mai utilizat acel cont, eu imi aduc aminte ca l am inchis….dar astazi , imi ajunge o scrisoare de la BRD in care mi se precizeaza ca trebuie sa mi achit suma restanta….cu alte cuvinte contul nu a fost inchis in acelasi timp banca lua din limita de credit….ajungand in 2016 cu -2000 Ron…..Cum este posibil ca timp de 7 ani banca a utilizat banii fara sa ma anunte….cand nu au avut banii mi au trimis scrisoare.Banca fata de clienti nu are nicio responsabilitate….nu trebuie sa te anunte?adica nu este un an sunt 7 ani……
  ..

  Reply
  1. admin Post author

   Stimata doamna,
   Am intrebat reprezentantii BRD care este procedura bancii in astfel de cazuri, iar raspunsul a fost urmatorul:

   – contul curent, cardul, limita de credit aferenta unui cont de salariu sau nu (Descoperit Autorizat de Cont – DAC) sunt produse de sine statatoare, fiecare cu contractul lui;

   – astfel, daca de exemplu clientul preda bancii cardul, nu inseamna ca automat vor fi inchise si celelalte produse: cont, DAC;

   – pentru ca acest lucru sa se intample, clientul trebuie sa comunice bancii care ii sunt intentiile si sa completeze cereri de inchidere cont si limita de credit (comunicarea client – banca este esentiala, pentru ca altfel mergem doar pe intentii);

   – in lipsa acestor instructiuni scrise din partea clientului, banca nu poate inchide produsele

   Probabil ca asta s-a intamplat si in cazul de fata.

   Oricum, in situatiile de acest tip banca returneaza toate comisioanele si dobanzile incasate, cu conditia sa nu fi existat o utilizare din limita neacoperita de client.

   Pentru a rezolva problema, va rog sa va adresati BRD, fie direct la agentie, fie trimiteti o sesizare cu date de contact la mybrdcontact@brd.ro.

   Va rog sa reveniti la mine daca doriti si alte informatii sau daca nu reusiti sa rezolvati problema.

   Cu stima,
   Vasile Coman
   jurnalist
   Reclamatiibanci.ro
   Bancherul.ro
   Ghiseulbancar.ro
   0723292899

   Reply
 10. Gogontea Mihaela

  buna seara, poate BRD sa puna poprire pe contul meu pentru datoria sotului? Un cardul fiind deschis pentru alocatia copilului iar celalalt pentru salariul meu, ambele carduri fiind blocate. Multumesc.

  Reply
 11. ene ionela

  Am poprire la cec bank…am un cont in care imi intra alocatia copilului meu in valuare de 84 de roni..vreau sa va _pun ca mi a deblocat contul si am primit doar 50 de roni ,am intrebat de ce si mi au spus ca pt poprire au oprit 25 de roni…nu inteleg daca nu e voie sa se ea din dreptul copilului de ce tocmai asta au facut…va rog daca stie cineva sa mi explice.

  Reply
 12. nicoleta violeta

  Buna ziua, am citi multe comentarii in care lumea iti pun multe intrebari, printre aceste intrebari ma regasesc si eu. De cand am alocatia pe card la BRD niciodata nu am scos banii intregi, de ce??? Cine sunt ei sa le ia dreptul la copiii nostrii??? Oare ii cresc ei, le ofera ce au nevoie(pachete la scoala,imbracaminte,incaltaminte , rechizite,etc)???? Nu inteleg!!! Eu am poprire iar ei profita de acest lucru sa-mi Fure banii copilului meu!”! Trebuie facut ceva….va rugam pe cei care pot face acest lucru…..AJUTATI-NE

  Reply
 13. iliescu mirela

  Buna ziua. Am si eu blocate conturile in calitate de tert poprit pentru un credit pe care l-am avut pe societate si mi-au blocat si contul in care am primit alocatia. Am avut perioade in care am platit dobanzi foarte mari si nu mi-au scazut nimic. Ce as putea face? Multumesc.

  Reply
 14. Caramalac Mihaela georgiana

  Bună ziua aș dori să va antreb și eu ceva și dacă mă puteți ajuta eu am o amendă de 5 ani la anaf și miau blocat contul adică miau oprit alocația la copiii nu pot să o ridic va rog frumos sami dați și mie un sfat ce să fac și unde să mă duc eu am alocația pe card la bancă Brd

  Reply
  1. nicoleta violeta

   Draga MIHAELA….am avut si eu asa si am fost la Anaf (se afla in incinta trezoreriei) si m.am inteles cu ei sa platesc pe luna la trezorerie si mi.a deblocat cardul.

   Reply
 15. Vadean Mircea

  Am un card CEC care este blocat,avand poprire. CEC mi-a pus poprire pe alocatia copilului incepand cu luna iulie ,cand s-a majorat alocatia la 84 lei. Pana atunci incasam lunar 40lei – 2 lei fiind pentru nu stiu ce comisioane. In luna iulie am incasat 55 lei, diferenta fiind comisioane??? ,iar in luna august (mai exact astazi, 31 ), 30 lei diferenta fiind comisioane??? Salariata CEC mi-a spus ca ea este o simpla salariata si m-a trimis la sucursala, unde voi incerca cat decurand. Credeti ca exista vreo sansa sa se remedieze situatia pe cale amiabila? Astept sfatuldumneavoastra.

  Reply
 16. Militaru Elena

  Buna ziua.Am nevoie de niste lamuriri un privinta contului PE care il am la aceasta banca.Am deschis un contra un care sa mi se vireze alocatia copilului.Intrebarea mea este daca am posibilitatea de a vedea on line toate operatiunile si daca por face transfer intr-un alt cont din alta tara.Mentionez ca eu locuiesc un spania.Multumesc

  Reply
 17. Mitru Ana

  Buna ziua

  De vreo 3 luni si pe cardul meu BRD intra alocatie 29 ron si nu 42 ron cum e normal. Vreau sa specific ca in permanenta pe card sunt bani asadar suma nu e redusa pe motiv de administrare cont (ceea ce oricum ar fi ilegal). M-am gandit ca inainte de a ma adresa bancii sa va cer sfatul…..Poate ati intalnit si alte cazuri

  Vs multumesc

  Reply
 18. Ioana B.

  Buna ziua!
  Si mie BRD mi-a blocat contul in care este virata alocatia copilului, tot datorita unei popriri. Am cerut explicatii dar obtinerea lor este extrem de dificila.

  Reply
 19. prodan maria roxana

  Buna ziua are si sotul meu la BCR o descoperire de card si pe acel card mie imi vine alocatia fetitei cu varsta de 6 luni,iar BCR imi retrage din alocatie in fiecare luna ptr acea descoperire .Au voie asa ceva?

  Reply
 20. Mircea I.

  Buna ziua domnule Coman,

  Sunt foarte suprins cum un intelectual, doctor in finante si drept ca dumneavoastra, nu-si poate da seama ca in realitate, clientul respectiv nu face referire la o POPRIRE (search google poprire, multumesc).Este mai mult decat evident faptul ca distinsa doamna (clientul din cazul de fata), care observ ca are un interesant limbaj de mIRC (asta pentru nostalgici), avea contul in OVER LIMIT, adica avea contul pe MINUS (minus care mai mult ca sigur provenea de la costurile de intretinere ale cardului/contului .. pentru ca deh, sunt servicii puse la dispozitia clientului de catre banca, servicii/costuri agreate de catre client in momentul deschiderii contului), ceea ce a facut ca in mod automat, suma datorata bancii sa se retina la prima alimentare, chiar daca vorbim de alocatie/pensie/salariu etc.
  Rugamintea mea, haideti sa incercam sa ne educam, sa intrebam – ascultam – invatam.
  Nimeni nu se naste invatat, dar hai sa ne documentam inainte sa debitam tot delul de ineptii.

  Multa sanatate,
  M.I.

  Reply
  1. admin Post author

   Eu nu am cum sa stiu, si nici dumneavoastra (chiar daca faceti doctoratul), doar daca nu sunteti angajat al BRD, despre ce operatiuni a fost vorba intre banca si client. Noi am publicat spusele clientului, care a spus ca i s-a poprit contul, iar apoi am cerut lamuriri de la reprezentantii BRD, pentru a vedea despre ce este vorba.

   Am mai primit sesizari de acest fel, privind poprirea alocatiilor pentru copii, de aceea nu am exclus si aceasta posibilitate. Este posibil sa se fi intamplat si ce spuneti dumneavoastra, desi nu s-a inteles acest lucru din raspunsul BRD.

   Daca asa s-a intamplat, atunci se pune urmatoarea intrebare: daca legea interzice poprirea alocatiilor, atunci o banca poate lua sume de bani din alocatie pentru acoperirea unei datorii aferenta unor comisioane, cum spuneti dumneavoastra?

   Cu stima,
   Vasile Coman

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = 12