Etichete: executare silita

Cetelem mă poate executa după 15 zile de la primirea notificării?
cetelem-executare-silita

„Bună seara! În data de 8 ianuarie am primit o notificare în care Paribas (fosta Cetelem) îmi cere întreaga sumă rămasă (5033 Ron), amenintându-mă cu executarea silită.

Am plătit tot timpul ratele, poate câteodată cu mici întârzieri, dar nu mai mult de 15 zile.

Nu mai vorbesc aici de cât de greu a scăzut suma (dobândă mare, asigurare, comision de administrare). Menționez că acest card este blocat de 2 ani. Eu doresc să achit această sumă, dar nu deodată. Am și alte rate (CAR, card AXI) și omul mai trebuie să și trăiască din ceva.

Întrebarea este: cât de legală este această notificare, în cât timp mă poate da la executor (în notificare scrie, după 15 zile, dar eu știu de 30-90 de zile) și cum se poate obține o eșalonare pe 12 luni. Menționez că astăzi am făcut o plată de 300 de RON. Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 17 ian., 2026

Indemnizația de însoțitor handicap poate fi supusă popririi?
poprire indemnizatie handicap

„Bună ziua, am poprire, 2, pe contul Unicredit, în care încasez indemnizatia de însoțitor copil cu handicap. Banca mi a deblocat doar jumătate din suma, considerând o venit salarial, ceea ce nu este si refuza sa mi deblocheze cealaltă jumătate, deși am trimis documente justificative.

De la unul din executori am aflat ca si indemnizatia de însoțitor se popreste, dar eu știu ca nu este adevărat. Ce fac,cum.procedez, este dreptul copilului, nu al meu,am trimis si adeverință de la Primărie, certificat handicap.Eu știu ca nu este supusa popririi.” întreabă o cititoare.

Postat in data: 23 dec., 2025

Nu am primit înștiințare pentru o executare veche de 5 ani. Ce pot să fac?
executare prescriptie

„Bună seara. Tocmai ce am fost înștiințată de Primăria Orașului Măgurele Ilfov, ca există un dosar de executare din anul 2020 și un proces verbal instituire sechestru auto din data de 05/04/2024 .
Menționez ca nu am avut la cunoștință despre această situație, doar astăzi am aflat de la Primărie când am fost la ghișeul taxe și impozite pentru un document.
În toți acești ani, începând din 2020 până recent, nu am primit nicio înștiințare acasă .
Am verificat la RAR și nu specifică nimic, cum ca ar fi sub sechestru, am încercat să iau astăzi legătura cu Biroul exec. jud. Nicolaie Gheorghe Alin dar nu am primit niciun răspuns, nici la e-mail nici la telefon nu a răspuns.
Nu știu ce se întâmplă.
Mulțumesc anticipat.”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 11 dec., 2025

Dacă am achitat datoria, de ce nu mi s-a ridicat sechestrul pe mașină?
sechestru masina datorie

„Daca anul trecut în 2024 am achitat o datorie la Provident,de ce nu mi-au ridicat sechestru de pe automobil menționez că nu mai am Nr executorului am fost acum in decembrie să-mi radiez mașină și n-am putut pt că e sub sechestru.”, întreabă un cititor.

Postat in data: 08 dec., 2025

Flexcredit m-a executat silit pentru un credit prin fraudă. Ce pot să fac?
flexcredit-frauda

„Datele mele personale au fost fraudate și sau făcut credite la 3 IFN în numele meu printre care și flexcredit ,am trimis dovezile și reclamații la politie am dat declarație la ofițerul de fraude și investigații din partea la flexcredit ,dar am fost executat silit ,am sunat la flex credit si o doamnă Alina imi spune ca sunt înregistrat cu o suspiciune de frauda de date cum pot rezolva situația? Ei nu mai răspund la meil si la telefon nu imi dau un răspuns, imi spun ca o sa rezolve colegii am conturile blocate si alte probleme personale Va mulțumesc frumos pentru raspunsuri.”, se plânge un cititor.

Postat in data: 21 nov., 2025

Pot fi chemat în judecată de Investcapital pentru o datorie veche de 21 de ani?
prescriptie datorie investcapital

„În data de 29.09.2025 am primit de la Judecătoria Ploiești o comunicare prin care sunt chemat in judecată de catre INVESTCAPITAL Ltd prin reprezentant Gănțoi, Furculiță și asociații-reprezentant convențional, pentru o datorie față de ASIBAN S.A., acuala GRUPAMA ASIGURARI S.A., cu care în urma cu mai bine de doua decenii, adică în anul 2004 am încheiat o poliță, cu plata primei unică, pentru un credit obținut de la banca BRD tot în același an.

La momentul respectiv, banca și-a recuperat presupusul prejudiciu de la societatea de asigurare, neexistând în prealabil o încercare de notificare a mea, nici din partea băncii nici din partea societății de asigurare. Acum această societate, INVESTCAPITAL Ltd. Prin reprezentantul menționat mai sus, încearcă sa recupereze suma de aproximativ 7000 lei, prin creanța cumpărată de la Grupama Asigurări S.A. în consecință in data de 02.10.2025 am redactat și transmis către Judecătoria Ploiești o ÎNTÂMPINARE, prin care am solicitat
1. Excepția prescripției dreptului material la acțiune.
2. Excesul si nejustificată cererii.
3 consacrarea efectului de lucru judecat, pentru a împiedica formularea ulterior a aceleiași cereri.
4. Radierea mențiunii aferente din RNPM.
5. Obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată, ocazionate de prezentul proces…

Doream să întreb, dacă este suficientă abordarea mea și dacă mai sunt necesare si alte modalități de a pune capăt acestui abuz din partea INVESTCAPITAL Ltd. Malta, având in vedere faptul că au trecut 21 de ani de la presupusa datorie, care sincer mi o pot aminti cu exactitate.

Mulțumesc anticipat.”

Postat in data: 10 oct., 2025

Cum pot să scot mașina de sub sechestru?
ridicare sechestru masina

„Imi cer scuze că vă deranjez dar nu mai găsesc liniște in situația actuală.
Am avut un credit de nevoi personale, la un moment dat din cauza problemelor de sănătate cu fiul meu, care are un handicap grav nu am mai reușit sa plătim ratele, el având nevoie de terapie Aba zilnic. Am dus personal la executor următoarele documente,
-Certificat handicap grav
-Contract de la centrul de terapie
-Certificat de naștere pentru cel de al doilea copil
In cele din urmă dupa multe încercări, am reușit să ne luăm un angajament de plată cu banca să ne poată scoate mașina de sub sechestru sa putem circula cu ea.
De cel puțin 3 ori am încercat soluționarea litigiului, dar fără rezultat.
Mereu suntem mințiți și plimbați de la o poartă la cealaltă. Când am făcut împrumutului nu am știut că vom avea un copil cu handicap.
Există vreo modalitate legală să scoatem mașina de sub sechestru?
Am depus toate documentele necesare executorului, fără rezultat. Există vreo variantă legală de ridicare a sechestrului? Nici banca si nici executorul nu vor această variantă de mediere a litigiului. Mulțumesc!
Mulțumim!”

Postat in data: 02 oct., 2025

TBI Bank m-a executat silit, deși creditul avea asigurare. Este legal?
tbi bank credit asigurare

„Bună ziua.
In data de 20.11.2023 am mers de codebitor la un coleg de munca, colegul de muncă a decedat în 02. 2024 ,Tbi bank mi-au confirmat telefonic faptul că colegul avea asigurare pe viață astfel eu nu am de platit nimic.

Astăzi 25.08.2025 am fost executat silit pentru faptul că nu am achitat o anumită sumă. Am sunat la bancă mi-au spus că plata a fost făcută dar întârziat și pentru asta eu sunt executat silit.

Tbi bank nu mi-a trimis nici un mesaj cum că aș avea ceva de plată. Nu era normal să fiu anunțat înainte de a mă trimite în judecată?”

Postat in data: 26 aug., 2025

Pot face închisoare, dacă nu achit un credit la un IFN?
inchisoare datorie ifn

„Am făcut un împrumut anul trecut la un ifn de 1200 de lei pot face închisoare dacă nu îl achit ?”

Postat in data: 30 iul., 2025

Ce se poate întâmpla dacă nu pot achita creditul la IFN?
rate ifn executare silita

„Ce se poate intampla daca nu pot achita la ifn desi mau executat silit si nu am venit?”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 20 mai, 2025

Se poate pune poprire pe decontul de cazare?
poprire decont cazare

„Bună ziua. Se poate pune poprire pe suma încasată de la angajator pt decont cazare în urma delegației? Pt diurna stiu ca nu se pune dar nu stiu daca și pt decont cazare. Mulțumesc anticipat pt un raspuns. Zi frumoasă”, intreaba un cititor.

Postat in data: 24 mart., 2025

Este legala cesiunea creditului, daca nu am restante?
credit cesionat garanti bbva

„Bună ziua!

În septembrie 2021, tatăl meu a solicitat un împrumut la GarantiBbva(Ralfi IFN) care i s-a aprobat, urmând sa ramburseze suma, după 5 ani. La acest contract eu am avut rolul de coplatitor, fiind, de fapt, cea care a achitat ratele încă de la început.

Între timp, tata a decedat iar eu am continuat sa achit plata ratelor lunar, fără excepție, până în luna februarie 2025. În ianuarie, însă, primim o notificare în care ni se comunica nouă , urmașilor, că au mai ramas de achitat 6900 lei din sumă și că putem lua legătura cu cei de la asigurare în vederea unei eventuale despăgubiri. Le-am comunicat că deja am făcut acest lucru, în 2023, când tatăl meu a decedat, cererea mea fiind respinsă.

Am aflat ulterior, mai exact la începutul lui februarie 2025, printr-un email, că Ralfi a cesionat creditul și creanța ce a decurs din acesta, unei firme de recuperări, Eos Ksi. Când am sunat la aceștia, mi s-a comunicat că da, este adevărat, dar că nu au acces la toate documentele și nu îmi pot spune nimic concret.

Între timp am primit și notificarea cu privire la cesiunea de creanța prin care mi se comunica doar că am de plătit acea datorie, respectiv 6 900 lei, conturile lor unde pot face plata și alte date de contact. Am următoarele întrebări :

– cum e posibil ca acest credit sa fie cesionat la o firma de recuperari atât timp cât eu am dovada plăților luna de luna, fără excepție, de la început și până în prezent și atât timp cât acesta(creditul) se afla încă în desfășurare;

– cum e posibil ca fără a avea un motiv temeinic( neplata a vreuneia din rate, măcar) și fără a mă anunța înainte, Ralfi să facă acest demers. Mai mult decât atât, am fost informata că se va înregistra și la Biroul de Credit această cesiune.

Am solicitat dovada acestei creanțe, să îmi explice și mie cineva cum s-a ajuns ca dintr-un debitor ce plătește ratele luna de luna(fapt confirmat de extrasele bancare), să ajung cu creditul în situația de scadență anticipată și predat la recuperatori însă nu primesc absolut nici un răspuns din partea Ralfi.

Telefonul a devenit indisponibil, la mail-uri nu primesc feedback iar sediu fizic nu au în Constanța.

Vă multumesc anticipat pt orice sfat sau îndrumare ați avea pt mine!”

Postat in data: 09 feb., 2025

TBI ma pune sa platesc o restanta de care nu stiam! Ce pot sa fac?
tbi reclamatie restante credit

„Buna ziua,
TBI ma pune sa platesc o restanta de 1.400 de lei de care nu stiam, pentru ca am platit toate ratele, in fiecare luna.

TBI nu vrea sa-mi explice de unde rezulta aceasta datorie.

Mereu am avut îndoieli privind așa-zisul sistem de plata „4 rate fără dobândă”. Mereu m-am întrebat ce câștiga TBI?

De asemenea, m-am adresat CSALB, dar mi s-a comunicat refuzul TBI de a clarifica acest aspect.

Ce as putea sa fac?”

Postat in data: 21 nov., 2024

Mi se pot popri conturile pentru o datorie veche de 10 ani?
viva credit datorie

„Buna ziua,
Am un imprumut foarte vechi de la Vivacredit IFN din data de 14.02.2014 in valoare de 240 lei.

Abia astazi am primit o somatie pe email din partea Vivacredit in care mi s a scris sa achit urgent suma
de 500 lei(credit initial 240 lei+penalitati),altfel,dupa termenul de 5 zile,vor proceda la executare silita/poprire pe conturi.

Va rog sa mi spuneti daca pot sa mi fie poprite conturile dupa atatia ani si daca eu pot sa cer deja in instanta anularea somatiei primita de la Vivacredit pe email.

Ar avea castig de cauza in instanta sau pot popri conturile salariale daca au trecut aproape 10 ani de la imprumut?

Mii de multumiri!”

Postat in data: 21 oct., 2024

Ce este de facut daca mi se trage mai mult de jumatate din indemnizatia poprita?

„Bună ziua. As avea nevoie de răspunsul dumneavoastră la o problema pe care o întâmpin
Am doua popriri pe cont.

Una este o datorie de la AJPIS , iar cealaltă sunt dobânzile pe care aceștia mi le-au pus pt ca nu am achitat integral suma. Banii care îmi sunt virați în cont sunt tot de către aceștia( indemnizatie) .

Din câte știu legal dacă ai 2 sau mai multe popriri pe cont , îți ia 50% din suma,dar mie îmi trag mai mult din 3288 cât este indemnizatia primesc doar 688 de lei. Ce este de făcut în acest caz?”

Postat in data: 10 oct., 2024

Daca nu am inchis un credit refinantat, ce pot sa fac?
transfer ing revolut

„Bună ziua,
Am făcut la ING un credit de refinanțare, și un credit din 3 ( cele refinanțate) nu a fost închis în totalitate, am fost notificat curând de ING să închid creditul respectiv sau voi fi executat de ING. Toate ratele sunt la zi, fără întârzieri.

Am fost curând la BT să fac fac refinanțare la creditul neînchis, și nu am putut fiind blocat de ING în biroul de credit, salariul mi-a crescut între timp,
Acum vreau să ajung la o înțelegere cu banca.

Ce pot face ?
Mulțumesc mult pentru eventual răspuns.”

Postat in data: 05 oct., 2024

Nu pot scoate fiscalul la masina, pentru ca am sechestru. Ce e de facut?
sechestru masina

„Bună ziua, va rog sa ma lămuriți. Am un credit din 2017, am plătit pana în 2020 când am fost în imposibilitate de a mai plății. Din 2021 mi sa făcut poprire pe salariu.

Pana aici liniște și pace, acum eu am vrut sa mi vând o mașină co o valoare de 2mii euro,surpriza, nu pot scoate fiscalul ptr ca am SECHESTRU. Repet:ratele se plătesc la data fără întârziere, fără întrerupere din 2019.

Masina am vândutt o, de fapt nu am vândut o, doar contract de vânzare cumpărare și dat banii. Va rog, spuneți mi ce pot face în situația mea? Multumesc”

Postat in data: 02 oct., 2024

Ferratum mi-a cesionat creditul si mi-a pus poprire fara instiintare. Este legal?
ferratum credit reclamatie

„Buna seara,

Am luat un imprumut de 5000 lei de la ferratum bank si nu l am mai putut plati din cauza dobanzii foarte mari.

Creditul a fost cesionat catre Svea nu am primit nicio instiintare sau somatie plata , am primit direct poprire salariu .In biroul de credit nu sunt raportata de catre cei de la ferratum nu apare nimic .executorul nu vrea sa mi trimita electronic adresa de poprire.”

Postat in data: 15 iul., 2024

In cat timp dupa declararea scadentei anticipate se trimite dosarul la executare?
bancnota 20 lei ecaterina teodoroiu

„Bună ziua. Va rog sa îmi spuneți dacă se poate, în cit timp de la declararea scadentei anticipate, se trimite dosarul către executare?”

Postat in data: 28 iun., 2024

Cum se face doblocarea contului, daca s-a suspendat executarea silita?

„Bună dimineața. Domnul Coman vă rog frumos să mă îndrumați cu o problemă.

Am o executare silită, am făcut contestație și sa suspendat executarea silită însă nustiu cine poate trimite adrese re deblocare conturilor și sistarea popririi.

Cei de la banca spune ca doamna executor trebuie sa trimită adrese,doamna executor spune ca ea nu mai poate să facă nimic acum ca să înghețat executarea.

Eu cui ma adresez pentru deblocare și sistarea popririi? Vă rog frumos să mă îndrumați! Va mulțumesc frumos!”

Postat in data: 26 iun., 2024