Carduri

intrebari si raspunsuri despre carduri bancare

De ce nu mai pot scăpa de cardul de cumpărături Avantaj?
dae-card-de-credit-avantaj-nexent-bank

„Am un card Avantaj la Credit Europe și nu mai pot scăpa de el, plătesc în fiecare lună și nu se mai termină datoria, deși am scos o singură dată bani de pe el. Ce pot să fac?” întreabă un cititor.

Postat in data: 08 mart., 2026

Cum pot afla cât mai am de plătit la Cetelem?
cetelem-credit-bnp-paribas

„Aș vrea să știu cum pot afla cât mai am de plată la Cetelem pentru că plătesc de trei ani și tot nu mai termin, pentru un credit de 2.000 de lei. De la Cetelem primesc pe telefon numai mesaje cu cât am de plătit lună de lună. Niciodată n-am primit vreun extras de cont în care să văd cât am plătit, cât a mai rămas, care e dobănda, când termin cu creditul. Este normal așa aceva?”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 22 dec., 2025

Cum recuperez banii din contul închis de Postbank?
cont inchis postbank

„Bună ziua! Am locuit în Germania și am avut cont la bancă postbank. Am venit definitiv în România și nu am închis contul. După o perioadă mi-au blocat contul anunțându-mă ca din cauza ca nu mai apar cu adresa in baza de date. Să pot să îmi retrag banii de pe cont mă obligă să merg personal în bancă să îi scot cu buletinul. Eu nu mai pot merge în Germania dar vreau să îmi recuperez banii de pe cont”, întreabă un cititor.

Postat in data: 26 nov., 2025

Nu pot să activez aplicația Unicredit. Ce trebuie să fac?
unicredit reclamatie aplicatie

„Nu pot să-mi activez aplicația Unicredit, îmi spune că am introdus greșit CNP-ul sau codul PIN al cardului. Am sunat la Unicredit și spun că nu pot să-mi dea SMS de activare a aplicației pentru că nu mai știu ultima tranzacție în cont. Ce pot să fac, dacă nu pot să merg la o sucursală a Unicredit, nefiind în țară?”

Postat in data: 26 oct., 2025

Pot să recuperez de la bancă banii pierduți din investiția în cryptomonede printr-o fraudă?
frauda crypto

„Buna ziua, am primit pe telegram un mesaj pentru a face bani, am investit o mica de bani prima data, 300 de lei, am primit înapoi 480 de lei ulterior, dupa am investit o sumă mai mare de bani, undeva la 6000 de lei, imi tot spuneau sa investesc sa pot retrage banii care i-am depus.

La final mi-au spus sa investesc 7500 de lei sa pot sa retrag toate suma de bani, nu am mai investit.

Am făcut tranzacțiile cu cardul de Raiffeisen Bank, nu am făcut transfer prin iban, am băgat datele cardului si asa mi-au luat si banii. In acest moment, mie imi apar sumele de bani in aplicație ca fiind „In asteptare”. Credeți că daca merg la banca, mai pot recupera acele sume de bani care sunt „In asteptare”? Multumesc frumos!”

Postat in data: 23 oct., 2025

Dacă am plătit cu cardul un produs nelivrat, pot să recuperez banii?
sameday-reclamatie

„Am comandat acum mai bine de o luna 2 produse de pe emag, de la 2 comercianti diferiti. Un produs a ajuns, unul n-a mai ajuns niciodata. Ultimul status in contul online emag e: colet predat curierului. Statusul de la curier e ca nu mai poate fi livrat si sa contactez expeditorul.

Ideea este ca am contactat Emag de mult timp, in repetate randuri si de fiecare data am primit acelasi raspuns: departamentul abilitat se ocupa de situatie.

Intre timp am contactat BT pt ca am platit cu cardul lor si stiu sigur ca sunt legi care ii obliga sa ma protejeze in cazul platilor la distanta daca nu primesc produsul sau serviciul sau daca nu-l primesc conform descrierii. Asa ca am contestat tranzactia, cu toate dovezile disponibile.

Intre timp am primit raspuns de la Emag pe mail ca a fost pierdut coletul si ca imi voi primii banii inapoi in termen de x zile lucratoare. Au trecut de 2 ori mai multe zile lucratoare si tot n-am primit banii.

Am sunat din noi la BT sa urgenteze situatia si astazi am primis SMS de la ei ca a fost respinsa contestatia mea. Dar din cate stiu sunt si obligati sa detalieze motivul respingerii. Am sunat eu la ei si la telefon au spus ca au contactat comerciantul si ca comerciantul a spus ca mi-a fost livrat coletul. Desi nu exista nicio confirmare a livrarii, nicaieri, ba din contra.

Acuma ideea e ca pt situatia cu Emag pot sa merg mai departe la OPC si suma oricum e mica. Dar vreau sa dau in judecata BT-ul pt ca nu si-au indeplinit obligatiile fata de mine. Sunt legi si la nivel de UE la care a trebuit sa ne conformam si sunt obligatii internationale de la Mastercard (in cazul cardului meu) care obliga institutiile bancare sa protejeze consumatorii”, întreabă un cititor.

Postat in data: 04 aug., 2025

De ce nu pot să retrag bani de pe cardul Santander la bancomatele din România?
card santander problema

„Nu pot retrage bani de pe cardul santander.
Ce pot sa fac pentru a retrage bani de pe cardul santander făcut în Spania de la bancomatele din România”,
întreabă un cititor.

Postat in data: 04 mai, 2025

Cum schimb PIN-ul la cardul Unicredit?
pin card unicredit banca

„Am uitat PINul la cardul Unicredit si am sunat la banca, dar nu vor sa ma ajute sa-l schimb. Imi pun tot felul de intrebari la care nu pot sa raspund, de genul care e parola in relatia cu banca sau cati bani am incasat ultima data in cont. Nu-mi amintesc exact aceste date si spun ca nu ma pot identifica. Ce pot sa fac?”

Postat in data: 08 feb., 2025

Cat dureaza sa intre salariul pe cardul Nickel?
card-nickel-blocat

„Bună ziua ma scuzați ca va deranjez dar la conturile nickel trebuie sa ai numărul de telefon activ ca să îți între salariul ?sau cât timp durează pana îți intra banii după ce face firma pt care lucrezi transferul ?”

Postat in data: 08 nov., 2024

Pot sa inchid Cardul Avantaj de la Credit Europe online sau prin email?
card avantaj inchidere

„Buna ziua,

Vreau sa inchid Cardul Avantaj iar de la Credit Europe Bank imi spune ca trebuie sa trimit cererea prin curier sau sa merg la o agentie a bancii, dar care este tocmai la Timisoara sau Bucuresti.

Mie nu-mi convine sa trimit cererea prin curier, mi se pare incredibil ca in ziua de astazi nu se poate inchide un card online.

De la banca imi spus sa astept pentru ca au cerut implementarea online a inchiderii cardului, dar cat sa astept?

Ce as putea sa fac in aceasta situatie? Daca fac cererea prin e-mail nu poate fi luata in considerare?

Multumesc.”

Postat in data: 24 oct., 2024

Cum scot bani de pe Livret A La Banque Postale?
la banque postale livret a

„Buna ziua in legatura cu banka la banque postale ,pot adauga orice cont bankar visa sau mastercard pt a scoate plbani de pe livret?”

Postat in data: 26 sept., 2024

Cum inchid un card de cumparaturi Card Avantaj de la Credit Europe Bank?
card avantaj inchidere

„Buna ziua am un card de cumpărături de la credit europe Bank și as dori sa îl închid și am înțeles că numai este in Timișoara sucursala”

Postat in data: 11 sept., 2024

Ce mi se poate intampla daca am dat datele contului Evrixa unui necunoscut?
evrixa frauda

„Bună ziua !

Ieri am dat datele contului meu evrixa unui necunoscut , mi a zis ca se oferă un bonus cum a fost la început orange money dar ma ajuta el .. ca primim amândoi bonusul .. nu ma dus deloc capul și mintea și i-am dat accesul la cont.. apoi ma blocat și bine înțeles a șters conversația ( pe telegram ) ..

azi de dimineață am luat legătura cu banca și au zis ca contul e blocat din cauza activități suspecte , au apucat sa se facă doua transferuri de câte 3500 lei și 1000 lei .. nu au fost retrași apoi toți din cauza ca a fost refuzata suma mai mare ..

precizez ca bani nu erau ai mei deci nu mi-a furat nimic , aceea persoana a depus bani în contul meu ( după ce am citiți bănuiesc ca nici ai lui nu erau ) .. acum aștept sa ma contacteze banca sa vad ce pot face cu contul …

deci sunt foarte speriată.. îmi e frica sa nu fiu trasa la răspundere pentru divulgarea datelor 🙁 ce pot face în situația asta ? .. ce mi se poate întâmpla. ?

Va rog dacă ma puteți ajuta cu un răspuns sa ma liniștesc puțin ca tremur de aseară 🙁 avem nevoie de niște bani și acum am alta problema mai mare pe cap”

Postat in data: 10 sept., 2024

De ce nu mai apare cardul in aplicatia Nickel?
aplicatia nickel card problema

„Buna ziua am deschis cont nou la nikel și nu știu ce am făcut pe aplicația de numai îmi apare cardul ma puteți ajuta ca nu prea înțeleg franceza !mulțumesc frumos”

Postat in data: 23 iun., 2024

In cat timp ajunge un transfer de la Postepay Italia pe un Revolut Romania?
postepay aplicatie

„Bună ziua!În cât timp ajunge un transfer de la postepay Italia pe un revolut România? Precizez că transferul a fost făcut duminica dimineața.”

Postat in data: 03 iun., 2024

Cum pot face stergerea din Biroul de Credit, daca Raiffeisen nu m-a notificat?
stergere biroul de credit raiffeisen

„Am la Raiffeisen un card de cumpărături. Am avut o perioada fara loc de munca si nu am putut achita rata sau dobanda cardului. M-au bagat in bc cu bulina 2.

Dupa multe mailuri si întrebări dc m-au raporta si dc nu m-au anunțat inainte imi primit o notificare prin care ei spun ca au trims notificare prin posta. Dar si eu am la mana ca la op din apropierea mea nu a ajuns nici un plic de la Raiffeisen.

Si Raiffeisen nu vor sa ma stearga pe motiv ca ei au trimis notificare si ca nu stiu dc nu a ajuns la mine. Ce pot face in acceasta situatie?”

Postat in data: 10 mai, 2024

Cum se inchide contul Cetelem, in caz de deces?
card-cetelem-inchidere

„Bună ziua, bunica mea avea cont la cetelem , dansa a decedat luna trecută , putem să închidem contul?”

Postat in data: 22 apr., 2024