Provident nu vrea sa ma stearga din Biroul de Credit. Ce pot sa fac?

„Bună ziua,am văzut ca vă ocupați de cazurile de raportare în biroul de credit. Am sunat astăzi la provident pentru a cere să mi se șteargă istoricul negativ iar aceștia mi-au spus ca este imposibil. Mi s-a spus doar ca ei nu mai pot face asta,fără niciun motiv bine întemeiat,pe un ton arogant .

Am fost raportat în 26/08/2019 cu categoria 6 din motivul ca am fost plecat din țară cum sunt și acum în continuare și am uitat efectiv de acel credit . Iar când m-am întors în țară din cauza pandemiei m-am străduit să fac plăți dar cu greutate. Creditul a fost închis în luna ianuarie 2022.

Aveți cum să mă ajutați?
Multumesc!”


Raspuns

Stimate domn,

Daca ati avut intarzieri de peste 30 de zile la plata ratelor la credit, iar Provident v-a notificat ca veti fi raportat la Biroul de Credit, nu mai puteti cerere stergerea restatelor. Acestea se pastreaza la Biroul de Credit timp de 4 ani de la ultima inregistrare, adica dupa achitarea datoriei.

Cererea de stergere a restantelor din Biroul de Credit se poate face doar in anumite cazuri, precum raportarea de date gresite sau lipsa notificarii inainte de raportare.

Va rog sa reveniti la mine cu alte detalii privind restantele la Provident, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro


4 raspunsuri la “Provident nu vrea sa ma stearga din Biroul de Credit. Ce pot sa fac?

  1. P

   Păi ei doar mi-au spus ca dacă fac plăți oricât de mici nu voi fi raportat la Biroul de credit ,ceea ce am și făcut.

   Reply
   1. Vasile Coman Post author

    In acest caz, aveti un motiv de stergere, pentru ca ati fost raportat, desi vi s-a spus ca nu se va intampla acest lucru. Sfatul meu este sa faceti o noua cerere de stergere din Biroul de Credit.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = 7