Are dreptul CEC Bank sa-mi ceara asigurare complexa de locuinte la creditul Prima Casa?

Are dreptul sa ne oblige CEC BANK sa facem asigurarea obligatorie complexa cu programul Prima Casa de 20000 Euro, care vine undeva la 220 ron, pe cand eu vreau o asigurare de 20000 euro, dar cea minima obligatorie? Nu este un abuz din partea agentiilor sa ne oblige cu asigurarile facultative?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Am rugat reprezentantii CEC Bank sa ne ofere un raspuns la intrebarea dumneavoastra, pe care vi-l redam mai jos:

“Va informam ca in cazul in care un client contracteaza un credit Prima casa, are obligatia de a asigura proprietatea achizitionata in baza unei finantari (unui contract de credit), impotriva tuturor riscurilor conform OUG nr.60/2009, cu modificarile si completarile ulterioare si normelor de aplicare a acesteia, la o societate de asigurare-reasigurare, pe intreaga durata de creditare.

Polita de asigurare pentru riscuri generale se incheie la valoarea bunului imobil acceptat in garantie.

Polita PAD (asigurarea obligatorie a Locuintei in baza Legii nr.260/2008) acopera locuinta doar impotriva dezastrelor naturale (cutremure de pamant, alunecari de teren sau inundatii, ca fenomene naturale) la o valoare maxima de 20.000 euro.

Va multumim pentru mesajul dumneavoastra si dorim sa va asiguram de tot suportul nostru in ceea ce priveste rezolvarea cu prioritate si cu profesionalism a tuturor solicitarilor clientilor nostri.”

Asadar, dupa cum precizeaza CEC Bank, pentru creditele Prima Casa, ca de altfel si in cazul altor credite imobiliare, clientii tuturor bancilor, nu doar ai CEC Bank, sunt obligati sa incheie si o asigurare complexa a locuintei, nu doar cea obligatorie, polita PAD.

Va rog sa reveniti daca doriti infomatii suplimentare sau daca aveti o alta problema cu bancile.

Cu stima,
Vasile Coman
Reclamatiibanci.ro

2 raspunsuri la “Are dreptul CEC Bank sa-mi ceara asigurare complexa de locuinte la creditul Prima Casa?

 1. Oncescu Gabriel

  REFERITOR LA RASPUNSUL: ”Asadar, dupa cum precizeaza CEC Bank, pentru creditele Prima Casa, ca de altfel si in cazul altor credite imobiliare, clientii tuturor bancilor, nu doar ai CEC Bank, sunt obligati sa incheie si o asigurare complexa a locuintei, nu doar cea obligatorie, polita PAD” , INTREB : daca asigurarea complexa a locuintei asigura toate riscurile, de ce trebuie icheiata in paralel si asigurarea obligatorie, care acopera doar anumite riscuri, riscuri ce sunt acoperite si de asigurarea complexa?????!!!
  MULTUMESC!

  Reply
  1. admin Post author

   Stimate domnule Oncescu,

   Din raspunsul CEC Bank se intelege ca nu trebuie incheiata in paralel si polita obligatorie PAD, daca exista o asigurare complexa a locuintei. In schimb, este necesara si o asigurare complexa, daca exisata doar una PAD.

   In concluzie, nu este necesara si o asigurare obligatorie, daca exista o asigurare facultativa a locuintei.

   Vasile Coman

   Reply

Lasa un comentariu


− 9 = 0