Etichete: banca

Banca nu-mi acceptă bancnota de 50 USD. Ce pot să fac?
bancnota 50 usd

„Buna ziua,
In luna Februarie am retras de la banca Transilvania 5000 USD (bani proveniti din mostenire) aceasta suma mi-a fost data de catre banca atat in bacnote de 100 USD cat si in bacnote de 50 USD, astazi am vrut sa schimb 400 USD – bacnote de cate 50 USD si am aflat cu stupoare ca aceste bacnote nu pot fi folosite – atat la casele de schimb cat si la o sucursala a bancii Transilvania nu se accepta la plata bacnote de 50 USD deoarece au aparut bacnote falsificate care nu pot fi detectate de catre aparatele pe care le au aceste societati in dotare.

Nu cred ca este problema mea ca si client – banca Transilvania mi-a explicat ca astea sunt instructiunile BNR. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, chiar nu vreau sa raman cu acesti bani fara sa ma pot folosi de ei.
Multumesc.
Cu stima”
, întreabă un cititor.

Postat in data: 08 mai, 2025

De ce nu pot să retrag bani de pe cardul Santander la bancomatele din România?
card santander problema

„Nu pot retrage bani de pe cardul santander.
Ce pot sa fac pentru a retrage bani de pe cardul santander făcut în Spania de la bancomatele din România”,
întreabă un cititor.

Postat in data: 04 mai, 2025

Se poate pune poprire pe indemnizatia de insotitor?
poprire salariu cont bancar

„Buna seara
Eu sunt pensionata medical Gr unu grav cu însoțitor și un domn executor judecătoresc mi a pus proprire pe pensie și pe indemnizația de însoțitor Este legal?
Eu știu că indemnizația însoțitorului este cu destinație specială.
Ce articol de lege prevede asta va rog? Eu incasez pensia pa BCR.Va mulțumesc frumos!”
, intreaba o cititoare.

Postat in data: 14 apr., 2025

Cat de mari pot fi cheltuielile judecatoresti la un credit?
cheltuieli executor judecatoresc

„Va rog imi puteti da un raspuns in legatura cu o cheltuiala judecatoreasca
De exeplu la un credit de 4700 cheltuielile judecatoresti pot ajunge la 2547 lei ?
Multumesc frumos
O zi placuta”
, intreaba un cititor.

Postat in data: 27 mart., 2025

Veraltis mi-a pus o rata lunara prea mare la angajamentul de plata. Ce pot sa fac?
veraltis ultimo portfolio datorie

„Buna dimineata.

va rog sa ma ajutati cu o indrumare.

v-am redirectionat conversatia mea cu cei de la Veraltis. creditul meu a fost preluat la sfarsitul anului trecut, pentru ca nu am fost capabila sa imi sustin rata.

creditul a avut parte de o restructurare in octombrie 2022, am platit ratele o buna parte din timp, apoi, ramanand fara job, nu am mai platit. au venit cu o propunere de reducere substantiala, dar pe care nu mi-am putut-o asuma. eu nu eram in stare sa platesc rata modificata, dar sa vin cu sumele propuse de ei, nu am avut de unde.

alta restructurare nu au fost de acord sa facem, mi-au spus ca am beneficat deja de una.

acum, ce vreau sa va intreb, avand in vedere faptul ca mai am un credit ipotecar la BCR, pentru care reusesc sa achit rata, care ar fi calea cea mai ok de urmat?

are sens sa merg catre CSALB, si sa incerc sa obtin un angajament de plata minimal cu cei de la Veraltis? sau sa platesc o suma minimala, in speranta ca vor vedea bunavointa si nu voi ajunge la executare salariu sau executare silita garsoniera prin credit ipotecar BCR.

are sens sa fac plangere la ANPC pentru Raiffeisen?

mentionez ca acum am job, dar sunt parinte unic, cu 2 minori in intretinere, dintre care unul incadrat in grad de handicap.

va multumesc anticipat pentru raspuns si ajutor! va sunt real recunoscatoare pentru tot suport acordat!”

Postat in data: 12 feb., 2025

Cum schimb PIN-ul la cardul Unicredit?
pin card unicredit banca

„Am uitat PINul la cardul Unicredit si am sunat la banca, dar nu vor sa ma ajute sa-l schimb. Imi pun tot felul de intrebari la care nu pot sa raspund, de genul care e parola in relatia cu banca sau cati bani am incasat ultima data in cont. Nu-mi amintesc exact aceste date si spun ca nu ma pot identifica. Ce pot sa fac?”

Postat in data: 08 feb., 2025

Aplicatia BT Pay nu functioneaza. Ce pot sa fac?
bt pay ups eroare

„Bună ziua, am aplicația Bt pay de câteva zile, eu locuind în Cipru, de când m-am reîntors nu mai pot folosi aplicația pe motiv de neconectare la internet, eu fiind conectata și folosind fără probleme alte aplicații, dacă mi-ati putea da un sfat cu ce este de făcut? Mulțumesc.”

Postat in data: 30 ian., 2025

De ce nu pot sa activez aplicatia YOU BRD pe telefon?
probleme you brd

„De ce nu pot sa instalez activarea pe telefon YOU BRD?
Nu pot introduce nr. de autentificare pe aparitia tastaturii pe telefon?”

Postat in data: 25 ian., 2025

Cum pot sa cumulez toate datoriile intr-un singur cont?
refinantare credit ifn

„Buna ziua, am o mare problemă și doresc să cumulez TOATE datoriile (1 bancă și 2 IFN-uri)într-un singur cont și să mi se pună pornire pe salariu sau sa achit eu, cum ar fi mă bine.

Am întârzieri căci pe data de 3 ianuarie 2025 am lovit mașina și fiind singurul părinte ,singurul adult, suntem orfani) la 2 minori a TREBUIT să repar mașina.

Acuma unul din IFN-uri îmi sustrage toți banii din cont și chiar din contul children.

Vă rog să-mi spuneți cum as putea face să cumulez cele 3 și să mi se pună poprire la ele (știu că se va lua jumătate din salariu), vă rog frumos să înțelegeți, copii trebuie susținuți și nuuú au pe nimeni, eu sunt singurul adult și DUMNEZEU…
DECI, CE POT FACE???
VREAU SĂ CUMULEZ CELE 3 DATORII ȘI SA SE PUNĂ POPRIRE, SAU SĂ ACHIT EU.”

Postat in data: 14 ian., 2025

Metropolitan Life mi-a respins dosarul de despagubire in caz de deces. Ce pot sa fac?
asigurare metropolitan life

„Am avut un dosar trimis la Metropolitan Life pentru despagubire in caz de deces, si nu au tinut cont de documentele trimise de mine catre ei si am primit un raspuns nefavorabil ca nu au fost platita rata intr-o luna 20.06.2023, eu am atasat un extrax de cont la ei dar ei nu au luat in calcul.

Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot proceda in aceasta situatie.”

Postat in data: 01 dec., 2024

Transferul Revolut – BT nu s-a facut. Cine trebuie sa-mi returneze banii?
revolut transfer bt

„Buna ziua! Problema mea este urmatoarea. In urma cu o saptamana, am facut un transfer din contul meu Revolut catre un cont BT despre care nu am stiut ca este inchis. Banii nu s au mai intors.

Banca BT nu vrea sa imi dea nici un fel de relatii deoarece eu nu sunt clientul lor si spune ca Revolutul trebuie sa rezolve, Revolutul spune ca BT trebuie sa mi returneze banii si sa iau legatura cu ei.

Nelamurirea mea este, daca contul este inchis, de ce nu imi returneaza banii, unde sunt acei bani si de ce nu vrea sa ma ajute nimeni. Nu stiu unde sa mai apelez, daca Anpc se ocupa cu asa ceva. Nu inteleg unde sunt banii mei si de ce nu vor sa mi.i dea…
Multumesc.”

Postat in data: 02 nov., 2024

Nu pot scoate fiscalul la masina, pentru ca am sechestru. Ce e de facut?
sechestru masina

„Bună ziua, va rog sa ma lămuriți. Am un credit din 2017, am plătit pana în 2020 când am fost în imposibilitate de a mai plății. Din 2021 mi sa făcut poprire pe salariu.

Pana aici liniște și pace, acum eu am vrut sa mi vând o mașină co o valoare de 2mii euro,surpriza, nu pot scoate fiscalul ptr ca am SECHESTRU. Repet:ratele se plătesc la data fără întârziere, fără întrerupere din 2019.

Masina am vândutt o, de fapt nu am vândut o, doar contract de vânzare cumpărare și dat banii. Va rog, spuneți mi ce pot face în situația mea? Multumesc”

Postat in data: 02 oct., 2024

Cum inchid un card de cumparaturi Card Avantaj de la Credit Europe Bank?
card avantaj inchidere

„Buna ziua am un card de cumpărături de la credit europe Bank și as dori sa îl închid și am înțeles că numai este in Timișoara sucursala”

Postat in data: 11 sept., 2024

Ce pot sa fac daca banca a raportat gresit la ANAF declaratia privind dobanda la depozite?

„O anumita banca a raportat la ANAF prin declaratia informativa 205 ca mi-a platit dobanda la depozite in 2023 o suma neta cu cateva mii RON mai mare decat cea incasata in realitate conform extraselor de cont ale depozitelor.

Le-am trimis mai multe sesizari pe parcursul ultimelor 5 luni pentru a rectifica declaratia si ori au fost ignorate ori mi-au zis sa astept.

Am facut sesizare si la ANAF si mi-au spus ca ei nu au ce sa faca si ca doar banca poate rectifica declaratia.

In plus mi-au spus ca mi se va impune CASS fiindca suma declarata de banca depaseste plafonul de 18000 RON peste care ar fi trebuit sa depun declaratia unica si sa platesc CASS.

Asta in conditiile in care veniturile reale nu au depasit acel plafon.

Cum as putea rezolva aceasta problema? Prin CSALB, ANPC, BNR, instanta? Ma gandeam chiar sa solicit la ANAF sa-mi faca o inspectie fiscala proprie desi nu stiu daca este posibil conform CPF. Toate depozitele au fost constituite si lichidate prin viramente bancare, totul poate fi verificat.

Multumesc.”

Postat in data: 27 aug., 2024

Este legal ca banca sa-mi opreasca tot salariul, daca am restanta la credit?
restanta credit banca

„Buna ziua, m-am lovit recent de urmatoarea problema si anume : am o restanta la un credit ipotecar si banca mi-a oprit tot salariul pe luna aceasta si banii pe care vroiam sa ii folosesc sa platesc mai mult de jumatate din restanta.

Cand le-am spus ca nu este legal sa imi opreasca tot salariu deoarece este singurul venit ptr existenta mi-au zis ca ei pot retine orice suma intra in cont. Este legal?”

Postat in data: 19 iul., 2024

Imi poate creste datoria, dupa executarea silita?
kruk cesiune creanta credit

„Buna ziua
Eu am fost executată silit în iunie 2014 de către RAIFFEISEN Bank si valoarea executată era de 9447 euro.

În 29.10.2019 banca mi-a cesionat debitul firmei INVESTCAPITAL LTD- administrator Kruk si suma cesionata era de 14786 euro.

Deci , de la executarea silită până la cesionare mi-a crescut creanta cu 5339 euro-reprezentand actualizări de creanta.

Este corect?”

Postat in data: 04 iul., 2024

Cum se face doblocarea contului, daca s-a suspendat executarea silita?

„Bună dimineața. Domnul Coman vă rog frumos să mă îndrumați cu o problemă.

Am o executare silită, am făcut contestație și sa suspendat executarea silită însă nustiu cine poate trimite adrese re deblocare conturilor și sistarea popririi.

Cei de la banca spune ca doamna executor trebuie sa trimită adrese,doamna executor spune ca ea nu mai poate să facă nimic acum ca să înghețat executarea.

Eu cui ma adresez pentru deblocare și sistarea popririi? Vă rog frumos să mă îndrumați! Va mulțumesc frumos!”

Postat in data: 26 iun., 2024

Cum ies din postura de girant la un credit?

„As vrea sa va intreb daca exista posibilitatea de a iesi din “postura” de girant pentru un coleg de al meu de serviciu care a luat un CAR anul trecut in februarie.
Mentionez ca mai are de platit aproximativ 3 ani.

Multumesc anticipat!”

Postat in data: 10 iun., 2024

Credit Prime nu vrea sa ma ajute prin CSALB. Este legal?
dobanda credit prime

„Am trimis la csalb sa mai ajute cu plata creditului de la Credit Prime, dar mi-a raspuns ca nu a fost de acord institutia si a refuzat!

„Vă comunicăm prin prezenta faptul că subscrisa Ecofinance IFN nu suntem de acord să participăm la procedura de conciliere inițiată de D-nul/D-na,
Cu stimă,
Rucsandra Larisa Stanciu
Director Executiv”

Este legal sa refuze Credit Prime negocierea prin CSALB?”

Postat in data: 27 mai, 2024

Este legal ca TBI Bank sa-mi refuze restructurarea creditului, pentru ca am restante?
tbi bank banca ruseasca

„Bună ziua,

Am mai comunicat cu dumneavoastră și am făcut tot ce mi-ați spus, să discut cu ifn-urile, să discut la csalb, să fac plângere la ANPC..

Am făcut tot ce mi-a stat în putință să nu ajung în executare silită!

Însă nu fac față să achit toate ratele, gradul de îndatorare a depășit de mult 100%

Tbi a refuzat înțelegerea prin csalb, efectiv nu mai pot…

Și nu vreau să ajung în executare silită…

Vă rog să mă ajutați!

De refinanțare nu mai vorbesc…nicio șansă!”

Postat in data: 26 mai, 2024