Pentru un transfer in euro CEC Bank a aplicat propriile comisioane, nu cele SEPA. A procedat corect?

Beneficiarul s-a prezentat la agentia CEC unde i s-a confirmat primirea transferului in Euro. Pentru a ridica suma in Euro a dechis si un nou cont in Euro.
La intrebarea privind taxele bancare al acestui transfer conform reglementarilor Comunitatii EU - SEPA a primit de la sefa agentiei urmatorul raspuns: Noi(CEC) nu cunostem nimica despre SEPA. Noi aplicam taxele folosite in Romania!!!
Se poate explica acest fenomen, sau este necesar a reclama la autoritatie competente CE / RO?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,
Am transmis reclamatia dumneavoastra la oficialii CEC Bank, care ne-au transmis urmatorul raspuns:

“Stimate client,

Referitor la mesajele transmise pe office@cec.ro si pe reclamatiibanci.ro, va aducem la cunostinta urmatoarele:

Conform Conditiilor Generale de Afaceri, pe care orice client sau potential client le primeste, la cerere, pe suport de hartie (sau pe alt suport durabil) de la ghiseele CEC Bank unde se deruleaza operatiunea sau poate sa le consulte pe site-ul Bancii www.cec.ro, pentru serviciile prestate si operatiunile bancare efectuate in derularea
relatiilor de afaceri, CEC Bank incaseaza comisioane conform propriei politici de tarifare din Tariful de comisioane si speze. Acesta este afisat in locuri vizibile la ghiseele unitatilor teritoriale, pe site-ul Bancii si pe site-ul dedicat serviciului de Internet Banking “CEConline” https://www.ceconline.ro.

Pentru incasari in sistem interbancar, indiferent daca sunt primite prin SEPA sau pe alt canal bancar, comisioanele percepute de Banca sunt: 1,5 EUR* + comisioane banci corespondente, iar pentru retragerile de numerar:

- 5.000 EUR*: 0,50%/operatiune, minim 3 EUR*
- 5.000 EUR* : programate: 0,50%/operatiune
- neprogramate: 1 %/operatiune

* echivalent in valuta contului

Precizam ca la incasarile in EUR primite prin DEUTSCHE BANK se retin si comisoanele percepute de aceasta banca corespondenta, adica 3 EUR.

Va asiguram de intreaga noastra consideratie.

Cu stima,”

Va rog sa-mi spuneti daca raspunsul bancii v-a satisfacut sau aveti nevoie si de alte clarificari.

Cu stima,
Vasile Coman

Un comentariu la “Pentru un transfer in euro CEC Bank a aplicat propriile comisioane, nu cele SEPA. A procedat corect?

  1. Gigi

    Băncile românești ne iau de fraieri. Plățile SEPA sunt gratuite in toată Europa, doar la noi costă mai mult decât comisioanele SWIFT. Dacă vreți comisioane 0 pt. transferuri de euro în spațiul SEPA, folosiți o aplicație care le dă fiori bancherilor. Se numește REVOLUT. Eu o folosesc de peste un an, pentru că m-am saturat sa plătesc comisioane ilegale, pentru că taxarea transferurilor SEPA este ilegala.

    Reply

Lasa un comentariu


3 × = 18