Catre cine pot face o reclamatie impotriva executorului judecatoresc?

Buna ziua. Mi s-a instituit in luna Februarie o poprire pentru un credit neachitat. Mi s-a oprit atunci banii ce ii aveam in cont apoi luna urmatoare au virat bani catre ei atat firma cat si banca la care am contul pt salarii,adica mai mult decat acea treime care este legal (aici cred ca este vina bancii).

Am sunat la firma de executori pt a incheia un acord de plata,mi-au ridicat poprirea , am facut doua plati catre ei dupa care trebuiau sa verifice cat mai e restul de plata si sa imi comunice telefonic sau prin mail. Nu am mai primit raspuns. I-am contactat si cea care a raspuns mi-a zis ca probabil s-a acoperit suma. In luna Octombrie aflu de la firma ca mi sa pus din nou poprire pe salar, de la aceeasi firma de executori, pt acelasi credit si pe aceeasi suma de bani.

Mi-au ” explicat ” telefonic ca sa omis verificarea platilor anterioare, dar vor verifica dosarul si imi vor comunica raspunsul, si sa stau linistita ca daca se plateste in plus acei bani mi se vor restitui in cont. De o luna si ceva tot sun la ei si nimic.

Luna aceasta firma a mai virat catre ei acea treime din salariu. si de ceva zile nu imi mai raspunde nimeni la telefon. As dori sa ma sfatuiti ce as putea face, sau catre cine sa fac o reclamatie impotriva executorului. Multumesc


Raspuns

Stimata doamna,

Puteti sa faceti o reclamatie (petitie) impotriva executorului judecatoresc, daca nu sunteti multumita de modul in care s-a derulat procedura popririi si daca apreciati ca ati fost abuzata sau prejudiciata, la Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ).

Iata procedura de solutionare a petitiilor si datele de contact la care puteti trimite petitiile, prin posta sau e-mail:

Solutionarea Petitiilor

Petitiile, depuse la Uniune personal, transmise prin posta sau e-mail, referitoare la activitatea executorilor judecatoresti se adreseaza Colegiilor Directoare ale Camerelor Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtile de Apel de care apartin executorii judecatoresti respectivi, acestea fiind cele care soluţionează sesizările formulate împotriva executorilor judecătoreşti şi care pot propune, după caz, luarea măsurilor legale şi statutare.

Petiţiile referitoare la activitatea executorilor judecatoresti greşit îndreptate catre U.N.E.J. vor fi trimise în termen legal de la înregistrare catre Colegiile Directoare ale Camerele Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtile de Apel care au ca atribuţii rezolvarea problemelor sesizate. Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare ale petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează conform art. 7 al Ordonanţei nr. 27/2002 din 30/01/2002 versiune actualizata la data de 30/08/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor.

Date de contact UNEJ

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești
C.I.F.: 13794361
Cont bancar : RO63 BRDE 445SV 01283 174450
Adresa : Str. Cuza Vodă nr. 143, sector 4, București
Tel: 021.320.50.92, 021.320.50.50
Fax: 021.320.50.90
E-mail: uniune@executori.ro

Sursa: site-ul UNEJ

68 raspunsuri la “Catre cine pot face o reclamatie impotriva executorului judecatoresc?

  1. Vasile Coman Post author

   Trebuie sa faceti o reclamatie la Raiffeisen, in care sa solicitati ridicarea popririi.
   Reveniti va rog la mine cu raspunsul primit de la Raiffeisen.

   Reply
 1. Grigore Diana

  Buna ziua!
  Situația mea este următorarea: pentru suma de 28,000 Lei (aprox.5700 EURO) rămasă de plată dintr-un credit de nevoi personale, mi s-a pus, de către un BEJ, poprire pe salariu. Eu sunt detasata cu serviciul in Germania si m-am ocupat de plata obligatiilor fiscale (taxe, impozite etc) și de plata facturilor utilitatilor prin aplicatiile de plata online. Pe 29 noiembrie 2022, am aflat ca pentru suma datorata mi s-a scos apartamentul la licitatie, chiar daca lunar, banii imi erau retinuti din salariu si virati inn contul BEJ-ului. Un vecin de-al meu mi-a trimis fotografii cu Actul de Adjudecare si cu procesul verbal de inventariere a lucrurilor din casa. In acel PV scrie ca sistemul de deschidere /inchidere al usii de acces in apartament a fost spart de un lacatus, in prezenta unui jandarm, de asemenea, acel PV mai prevede ca toate lucrurile mele sunt ambalate in saci, cutii genti si ca se afla in posesia adjudecatorului. Intre timp, am primit de la angajator si sistuația platilor mele catre BEJ. Suma platita din ianuarie 2022 -prezent este de 5.588 LEI. Inca un lucru ciudat este ca apartamentul mi s-a vandut in luna august, dar eu inca mai platesc popririle pentru acel credit pt.care am fost executata silit. Angajatorul nu a primit nicio notificare din partea BEJ. Ce pot face pentru anularea Actului de Adjudecare si pentru a-mi recupera apartamentul? Multumesc!

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Stimata doamna,

   In primul rand, vanzarea apartamentului pentru o datorie mult mai mica decat valoarea acestuia si faptul ca in acest timp aveati poprire pe salariu poate fi considerat un abuz al executorului judecatoresc.

   Conform legii (Codul de procedura civila), executarea silita se poate face atat prin poprirea salariului si pensiei, cat si prin vanzarea bunurilor pe care se pune sechestru, inclusiv a imobilelor, insa depinde de sumele datorate. Mai exact, daca valoarea datoriilor este mult mai mica decat valoarea apartamentului, atunci nu se justifica vanzarea acestuia.

   Iata ce spune Codul de Procedura Civila, la articolul 629 (Veniturile si bunurile supuse executarii):

   „Veniturile si bunurile debitorului pot fi supuse executarii silite daca, potrivit legii, sunt urmaribile si numai in masura necesara pentru realizarea drepturilor creditorilor.”

   Asadar, se poate pune sechestru pe locuinta, masina sau alte bunuri personale, daca datoria se poate recupera doar prin vanzarea acestora, nefiind suficienta poprirea salariului.

   Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca legea va mai confera si dreptul de a va intelege cu creditorul (banca, IFN-ul sau cui datorati bani) cu privire la modalitatea de executare silita, astfel incat sa vi se puna doar poprire pe salariu/pensie sau doar prin vanzarea bunurilor.

   Iata ce mai spune Codul de Procedura Civila:

   „Articolul 630 Intelegeri privind efectuarea executarii

   In tot cursul executarii silite, sub supravegherea executorului judecatoresc, creditorul si debitorul pot conveni ca aceasta sa se efectueze, in total sau in parte, numai asupra veniturilor banesti sau altor bunuri ale debitorului, ca vanzarea bunurilor supuse urmaririi sa se faca prin buna invoiala sau ca plata obligatiei sa se faca in alt mod admis de lege.”

   Insa aceasta situatie, in cazul dumneavoastra, este tardiva, dat fiind ca apartamentul a fost deja vandut.

   In acest caz, sfatul meu este sa luati legatura cu un avocat, in vederea initierii unui proces de contestare a executarii silite.

   Va rog sa reveniti la mine daca doriti explicatii suplimentare sau daca aveti nevoie de ajutorul meu in acest caz.

   La ce banca ati avut creditul de nevoi personale?

   Cu stima,

   Vasile Coman
   jurnalist
   Reclamatiibanci.ro
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro

   Reply
 2. Stanculescu

  Bună ziua/As dori să știu cum se procedează o executare ptr ridicare unei minore de 6 ani și 6 luni.mama acestei minore o părăsește și find plecată la prostituție an Irlanda /După 2 ani această mamă și cu executorul vor să aplice executare minorei /

  Cum se poate face ca aceasta minoră să nu rămână cu traume/ precizez ca minoră nu dorește

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Procedura de ridicare a unei minore, in cazul unei executari silite, este descris in Codul de Procedura Civila (vedeti mai jos sectiunea privin executarea hotararilor judecatoresti referitoare la minori. Pentru a intelege textul, trebuie sa stiti ca dumneavoasta aveti calitatea de debitor, iar mama este creditorul, pentru fiica).

   Daca minora nu doreste sa plece, executorul nu o poate obliga, conform legii.

   Legea (Codul de procedura civila) spune asa, la articolul 913 – refuzul minorului:

   (1) Dacă executorul constată că însuşi minorul refuză în mod categoric să îl părăsească pe debitor sau manifestă aversiune faţă de creditor, va întocmi un proces-verbal în care va consemna constatările sale şi pe care îl va comunica părţilor şi reprezentantului direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului.

   (2) Reprezentantul direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului va sesiza instanţa competentă de la locul unde se află minorul, pentru ca aceasta să dispună, în funcţie de vârsta copilului, un program de consiliere psihologică, pentru o perioadă ce nu poate depăşi 3 luni.

   Asadar, dumneavoastra trebuie sa cereti asistentului social sa sesizeze instanta de judecata, pentru un program de consiliere psihologica pentru copil.

   Va rog sa reveniti, pentru a ne spune ce s-a intamplat cu minora.

   Codul de Procedura Civila:

   Secţiunea a 2-a Executarea hotărârilor judecătoreşti referitoare la minori

   Articolul 910
   Domeniu de aplicare

   (1) Dispoziţiile prezentului capitol sunt aplicabile şi în cazul măsurilor privitoare la minori prevăzute într-un titlu executoriu, cum sunt stabilirea locuinţei minorului, darea în plasament, înapoierea minorului de către persoana care îl ţine fără drept, exercitarea dreptului de a avea legături personale cu minorul, precum şi alte măsuri prevăzute de lege.

   (2) În aceste cazuri, executorul judecătoresc va trimite părintelui sau persoanei la care se află minorul încheierea de încuviinţare a executării împreună cu o somaţie în care îi va comunica acesteia data la care să se prezinte împreună cu minorul la sediul său ori în alt loc stabilit de executor, în vederea preluării acestuia de către creditor, sau, după caz, îi va pune în vedere să permită celuilalt părinte să îşi exercite dreptul de a avea legături personale cu minorul, potrivit programului stabilit în titlul executoriu.

   (3) Dacă debitorul nu se va conforma somaţiei executorului, acesta, la cererea creditorului, va sesiza instanţa de executare pentru a se face aplicarea prevederilor art. 906.

   Articolul 911

   Reguli speciale de executare

   (1) Dacă în termen de o lună de la comunicarea încheierii prevăzute la art. 906 alin. (2) debitorul nu execută obligaţia sa, executorul judecătoresc va proceda la executarea silită.

   (2) Executarea se va efectua în prezenţa unui reprezentant al direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului şi, când acesta apreciază că este necesar, a unui psiholog desemnat de aceasta. Prezenţa psihologului nu este necesară dacă reprezentantul direcţiei are această calificare.

   (3) La solicitarea executorului judecătoresc, agenţii forţei publice sunt obligaţi să îşi dea concursul la executare, în condiţiile legii.

   (4) Nu este permis niciunei persoane să bruscheze minorul sau să exercite presiuni asupra lui pentru a se realiza executarea.

   Articolul 912
   Opunerea la executare

   (1) Dacă debitorul nu îşi îndeplineşte obligaţia, penalitatea stabilită de instanţă potrivit art. 906 va curge până la momentul executării, dar nu mai mult de 3 luni de la comunicarea încheierii prevăzute la art. 906 alin. (2).

   (2) În cazul în care debitorul nu îşi îndeplineşte obligaţia în termenul prevăzut la alin. (1), precum şi atunci când debitorul este de rea-credinţă şi ascunde minorul, executorul judecătoresc va consemna acest fapt şi va sesiza de îndată parchetul de pe lângă instanţa de executare în vederea începerii urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a hotărârii judecătoreşti.

   Articolul 913
   Refuzul minorului

   (1) Dacă executorul constată că însuşi minorul refuză în mod categoric să îl părăsească pe debitor sau manifestă aversiune faţă de creditor, va întocmi un proces-verbal în care va consemna constatările sale şi pe care îl va comunica părţilor şi reprezentantului direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului.

   (2) Reprezentantul direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului va sesiza instanţa competentă de la locul unde se află minorul, pentru ca aceasta să dispună, în funcţie de vârsta copilului, un program de consiliere psihologică, pentru o perioadă ce nu poate depăşi 3 luni. Cererea se soluţionează de urgenţă în camera de consiliu, prin încheiere nesupusă niciunei căi de atac, pronunţată cu citarea părinţilor şi, după caz, a persoanei la care se află copilul. Dispoziţiile legale privind ascultarea copilului rămân aplicabile.

   (3) La finalizarea programului de consiliere, psihologul numit de instanţă va întocmi un raport pe care îl va comunica instanţei, executorului judecătoresc şi direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului.

   (4) După primirea raportului psihologului, executorul va relua procedura executării silite, potrivit art. 911.

   (5) Dacă şi în cursul acestei proceduri executarea nu va putea fi realizată din cauza refuzului minorului, creditorul poate sesiza instanţa competentă de la locul unde se află minorul în vederea aplicării unei penalităţi, dispoziţiile art. 906 alin. (2) şi (4)-(6) fiind aplicabile în mod corespunzător.

   Articolul 914
   Procesul-verbal de constatare

   Executorul judecătoresc va încheia un proces-verbal în care va constata modul de îndeplinire a obligaţiilor prevăzute la art. 910 alin. (1), dispoziţiile art. 890 fiind aplicabile în mod corespunzător.

   Reply
  2. Stanculescu

   Vă mulțumesc ptr răspuns/ țin să vă anunț că să făcut și testarea psihologica a minorei de 6 ani și 7 luni care acolo sa dat șpagă/este singura pe județ Argeș care din cauza acestei doamnelor Neacșu acești copii au de suferit/..vă urma 3 executare la care ne așteptăm să vină mamă acestei minore de la prostituție sî sq ridice minora anprruna cu executare/ sau să fure / //Domnilo această minoră nu și dorește să mai meargă la acestă mamă care a părăsit-o ăn 9/09 2020 /nunare o locuință/ nu are un servici /se droghează/ face prostituție etc/Ce justiție avem la Pitești/

   Reply
  3. Stanculescu

   Țin să vă anunț că ne așteptăm ca mama minorei să vină în România și să meargă să vină cu executorul ptr ridicare minore//precizez ca judecătoria Pitesti nu i să făcut o anchetă socială unde este dat domiciliul minorei/nu să cerut adeverință cu ce se ocupă această mamă/Unde este dat domiciliul minorei acolo stau mai multe rude /care aceștia se folosesc de minoră care aceste persoane sănt Pocăiții/ și o folosesc ptr a beneficia de lemne/ de ajutoare/ etc Domnilo această mamă nu ea dat copilului nici alocația /nu a contribuit cu nimic la acest copil /cum poate să mai meargă acest copil la domiciliul de unde a fost ridicată de protecția copilului Argeș/ Domnilo am apelat la prostituție copilului politie/ spun că executorul este al 2 după președintele României /Așa spune și jurista doamna Tudor protecția copilului Argeș/ Referitor la consiliere făcută această doamnă Neacșu Adriana nu a făcut nimic ptr această minoră / foarte mulți copii din Argeș au pierdut procesul/ conta la banii care ea încasat să se ocupă de consiliere minorei/ nu să ne anunțe când poate mamă să vină în România/ Vă fii un Dumnezeu ptr toții

   Reply
 3. Petronela

  Buna ziua ,am un contract de împrumut din 2016 , suma împrumutată a fost de 8000 RON la un IFN sa plătit o parte , iar in luna Iulie 2021 am primit o executare silită in valoare de 17,593 , de anul trecut mi se oprește 1/3 din salariu lunar . Am cerut de la executor sa mi se spună cât mai am de achitat ! Am primit ieri răspuns și mi se spune ca trebuie sa mai plătesc 83,286😱.Este normal ? Va rog sa îmi Spune-ți unde as putea apela sa fac o reclamație ! 🙏

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Stimata doamna,

   Nu este nici normal, nici legal, sa platiti de peste 10 ori mai mult decat suma imprumutata.

   Cum s-a ajuns la aceasta suma atat de mare? Este intrebarea pe care trebuie sa o puneti IFN-ului de la care ati luat creditul.

   De aceea, sfatul meu este sa trimiteti la acel IFN o reclamatie in care sa solicitati explicatii pentru valoarea foarte ridicata a datoriei si cum a fost calculata.

   Pana cand primiti raspuns de la IFN, pot doar sa va informez cu priviree la prevederile legale privind aplicarea dobanzilor penalizatoare in cazul restantelor la credite, pentru ca prespun ca din cauza acestora s-a ajuns la o datorie atat de mare.

   Astfel, conform OUG 50/2010 privind contractele de credit, dobanda penalizatoare nu poate fi mai mare cu 3 puncte peste dobanda creditului, iar dupa declararea scadentei anticipate a creditului, dobanda penalizatoare poate fi de maxim 2 puncte procentuale peste dobanda creditului.

   Iar pe parcursul executarii silite prin poprire, este interzis de lege sa se perceapa dobanzi si penalitati.

   Atentie! Dobanzile penalizatoare nu pot fi mai mari decat valoarea restantelor la credite, conform legii.

   De exemplu, daca dumneavoastra ati avut o restanta de 5.000 de lei la creditul in valoare de 8.000 de lei, dobanzile penalizatoare nu pot fi mai mari de 5.000 de lei, ceea ce inseamna ca datoria totala nu poate depasi 10.000 de lei. Insa de aici pana la 80.000 de lei e o diferenta foarte mare.

   De aceea trebuie sa faceti la IFN-ul de la care ati luat creditul o reclamatie cu privire la modul de calcul al datoriei mari pentru care sunteti executata silit.

   Iata prevederile privind dobanzile penalizatoare din Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) nr. 50 din 2010 privind contractele de credit oferite consumatorilor:

   Rata dobânzii penalizatoare se calculează pe bază de procent fix ce nu poate fi mai mare de trei puncte procentuale, care se adaugă la rata dobânzii curente și se aplică la principalul restant.

   După declararea scadenței anticipate, se poate percepe doar o dobândă penalizatoare, calculată pe bază de procent fix și care ce nu poate fi mai mare de două puncte procentuale, care se adaugă la rata dobânzii prevăzute în contract.

   În toate cazurile, cuantumul dobânzilor penalizatoare nu trebuie să depășească principalul restant.
   Pe parcursul procedurii de executare silită se interzice perceperea dobânzilor și a dobanzilor penalizatoare.

   Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul la reclamatie primit de la IFN, pentru a va ajuta sa rezolvati problema executarii silite.

   Cu stima,

   Vasile Pop Coman
   jurnalist
   Reclamatiibanci.ro
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply
  2. Nicolae

   În primul rand ar trebui sa formulați contestație la executare, doar ca trebuie să fiți în termen, de la ultimul act primit acasă. Atenție însă, sa nu fie vorba de alt dosar de executare și luați în calcul onorariul executorului, cât și cheltuielile de executarea, sunt tot în sarcina debitorului. Dacă va adresați CEJ sau UNEJ, de regulă asta îndrumare o sa primiți. Doar instanta este în măsura sa cenzureze actele unui executor.

   Reply
 4. clau

  buna ziua. in urma cu ceva timp am imprumutat o suma de bani de la Credius de 10000 lei, nu am mai putut plati ratele si m-au executat cu suma de 35000, este posibil asa ceva? cum pot sa rezolv? este suma ff mare de la 10000 la 35000. acum se plateste cota parte de la angajator, sa fac recmatie pentru suma prea mare din executare? multumesc anticipat!

  Reply
  1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Stimate domn,
   Intr-adevar, suma cu care sunteti executat silit este foarte mare. Cand ati luat creditul, cat ati platit, care este datoria restanta si de cand sunteti executat silit? Conform legii, din momentul executarii silite, nu se pot pune penalitati si dobanzi. Probabil ca au fost calculate dobanzi pentru o perioada mai indelungata in care ati ramas restant la plata ratelor. Nu ati primit notificari de la Credius privind plata datoriei si propuneri pentru a gasi o solutie de achitare a acestora? Sfatul meu este sa trimiteti la Credius o reclamatie, in vederea lamuririi acestei probleme.

   Va rog sa reveniti la mine pentru a va ajuta sa rezolvati problema cu datoria la Credius.

   Reply
 5. Stanculescu

  Va rog să ma ajutați este vb de un minor de 5 ani jumătate. Care este speriat anpreuna cu mine de un ezecutor de pe raza Arges .Ioana Cristian..vine ptr ricarea minorei. care aces ezecutor aplica o hotărâre mai veche. Copilui nea fost adus atre timp de protecția copilului. Care avem un dosar pe rol ptr stabilirea domicilul minorei.vă rog sa ma contactați urgent este este vb de o minoră care nu si dorește. Fincă a fost părăsit de mama …mama acestia practigad prostitutie a. Anglia

  Reply
 6. Cristina Matei

  Bună ziua,
  In perioada 2013-2014 tatăl meu s-a judecat cu primăria din Petroșani pt un apartament cu chirie, a pierdut procesul i s-a luat apartamentul a venit o hotărâre judecătorească în care îl obliga sa plătească în jur de 9000, cheltuielile reprezentând chiria restanta +penalizări +cheltuielile de judecata. La acea perioada tatăl meu nu avea nici un venit deci nu avea de unde plăti acea sumă
  In octombrie 2015 a ieșit la pensie iar din decembrie 2015 i se face oprire pe pensie fără sa fi primit niciodată nici o somație sau un dosar de executare ceva, gândindu-se ca se trage acea suma dată de judecătorie nu a făcut nimic pana s-a făcut acea suma de 9000 lei, după ce s-a depășit suma și i se tot oprea bani a mers la casa de pensii Petroșani de unde nu a primit nici o informație decât un nume de executor judecătoresc, a mers la acel executor care nu i-a dat nici o informație precisa nici o copie după dosarul sau dosarele de executare doar o foaie scrisa de mana cu 4 sume de bani și cu cât i se trage pt fiecare dar nu i s-a spus ce semnifică sumele respective. După această tata s-a dus și la primărie unde i s-a vorbit foarte urat și cu amenințări ca are de plătit peste 30000 de lei și ca o sa ii facă oprire pe pensie și la mama ea fiind la pensie de boală. Iar a lăsat tata treaba așa cum era. Anul trecut i-a scăzut oprirea de la 300 lei la 100 spera ca se apropie de finalul opririi ca surpriza de luna aceasta 08/2021sa ii crească iar la 260 lei fără nici o somație nimic. Deci practic după 6 ani de oprire încă nici nu știe pt ce i se opresc bani cât și cât timp nu are nimic la mana inafara de acea hotarere judecătorească din 2014.
  Ce putem face???

  Reply
 7. Trandafir Viorel

  Buna ziua am achitat o executare silita in data de 22/07/2021 dar nu mi sa ridicat blocarea contuli.Imi tot spune ca nu sa solutionat de catre creditor adica de Generali.Cipurile nu raspun la email.Care este termenul limita dupa ce achiti sa ti se ridice blocarea contului.Ce anume pot face in aceasta privinta.Multumesc.

  Reply
  1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Stimate domn,

   Executorul trebuie sa va deblocheze contul de indata ce ati achitat datoria.

   Sfatul meu este sa trimiteti o reclamatie la Generali, in care sa cereti denlocarea de urgenta a contului.

   Va rog sa reveniti la mine daca sunt probleme.

   Reply
   1. Mihai Molotac

    Cum sunt trasi la raspundere executori in cazul uni apartment vandut sub evoaluare la licitatie si după 2 luni vandut peste evoaluare?

    Reply
 8. Barbu Paula Lucia

  Buna seara.Va rog sa ma ajutati ca sunt disperate.Am 4 retineri pe stat ,jumătate din salariu,dar am o altă poprire pe cont de la alta banca,dar executorii nu vrea să trimetea adresa catre locul de munca pentru poprire pe stat si astfel mai opreste banca inca 1pe 3 din rest.Am salariul de 1800 lei din care inta in cont 770 și se retin alți 250 lei .Ce pot să fac in aceasta situatie.Va multumesc frumos.

  Reply
 9. Gidon Feri

  Buna ziua,
  Am domiciliul in UK si am o mama pensionara in varsta de 80 de ani cu morbilitati importante de sanatate care domiciliaza in comuna Band ‐Mures. A avut o executare silita de BEJ Ursulescu Floarea ‐Tg‐Mures,ptr un imprumut CAR invatamant Mures de 3500 Ron din2016,platind o mate parte pana in 2019.Incepand cu luna 7/ 2019 si pana in luna 4/2020 i s.a retinut de la casa de pensii si din contul ei bancar la BRD, de BEJ Ursulescu F. Peste 8000 Ron . As dori sa.mi spuneti ,daca in Romania ,este un procedeu corect si legal ca o pensionara ,de la un credit de 3500 ron ,t(otusi achitati ~2500ron) ,sa mai fi executat de inca 8000Ron? Deci de peste 3 ori rambursat…?! In ce tara traim?
  A doua problema ,s.au semnat 3 alte credite ila aciasi instiutie invatamant CAR in care ea e girant dar nu a semnat mama mea ,dar s.a trzit cu alte doua dosarede ex silita tot de BEJ Ursulescu incepand cu luna 4/2020 avand poprire la casa de pensii 880ron/luna ,ca la BRD ,s.a gandit BEJ totu.si sa.i suspende o poprire de inca 300ron ,suma platita in repetate randuri la prima executare silita.
  Tinand cont de varsta si sanatatea ei nu are posibilitatea sa.si rezolve singura problemele cu BEJ ,am incercat sa comunic cu ei si nu mi se da nici o relatie ca nu am „procura”de la consulat UK s.au din Romania de la notariat.
  Spuneti.mi va rog ce ma sfatuiti dvs ca as putea face ptr aceste abuzuri fara nici un regret si non şalanta din partea CAR invatamant Mures si BEJ Ursulescu Floarea ,care lucreaza si colboreaza in multe alte dosare de acest gen cu pensionarii?

  Reply
 10. Mihai alexandru

  Bună, am o problema firma mi-a pus poprire de 30% banca nu mi-a deblocat restu de bani, acum 5 min mi-au luat toți bani 70% aproximativ total, frima a cerut în scris la executor în data de 18 luna aceasta, banca are nevoie de foaie din data de 15, executorul nu înțelege ca trebuie act din data de 15 nu din data de 18 si vorbește cu scârbă la telefon și închide telefonul… Practic luna aceasta mi sa retras abuziv 70 % din salariu..

  Reply
 11. Bolocan daniela

  Buna ziua am o executare din 2015 pe 170mil plus cheltuieli de executare 20 mil in 2017 executoris face revenire si imi transmite ca suma este de 185mil si 48 mil cheltuieli de executare acum cand am cerut sa mi spuna situatia executării imi spune ca trebui să mi fac eu calculul cat mai am de plata ce ms sfatuiti

  Reply
 12. Viorel Popa

  Bună ziua am o datoria cu telecredit de acum trei ani ei a cerut executare silita acuma suma se a dublat ei cere 1000 de lei,executorul mă persecuta pe orice locul de muncă unde mă angajez,deja la unul dintre locul de muncă a încasat 440 de lei,din angajatorul actual a oprit 300 de lei.Acuma eu le am cerut un extras unde da știm ce data și de unde a încasat și doar de trei ore a răspuns doar sumă fără sa spună de unde,în plus acuma banca unde am salariu a oprit suma 300 de lei și a transferat și el tot zice ca nu a primit nicium bani.Cum pot sa stiu eu de unde a încasat bani,dacă el nu vrea sa spună ?Mulțumesc.

  Reply
 13. Nicoleta

  Buna seara.
  Am un titlu executorului prin care trebuie sa-mi se restituie anumite sume de bani reținute cu titlu de oprire actualizate la indicele inflatiei si dobanda penalizatoare.Executorul nu vrea să calculeze sumele actualizate și dobanda îmi spune că să angajăm un expert contabil dar că plata expertizei nu intra la cheltuieli de executare..

  Reply
 14. Andrei Constanța

  Bună ziua am o ezecutare silita am plătit debitul și cheltuieli de ezecutare am plătit și tot îmi spune ca mai am de plata plus ca am mai adăugat și taxe suplimentare cum ajung la birou dl Gont sunt foarte agresivi. Ce pot sa fac

  Reply
 15. Nitu Daniel Robert

  Bună ziua ! Astăzi m-am trezit cu un executor judecătoresc la ușa și mi-a amenințat soția și copii că-i va da afara din casa și-mi va pune casa sub sechestru pentru suma de 7400 de RON . Eu întreb oare acest domn executor avea acest drept să-mi amenințe familia pentru aceasta sumă , fără o Înștiințare sau altceva ….. Menționez că înainte cu două zile a sunat-o și pe mama mea amenințând-o că el îmi dă termen de 15 zile să-i plătesc datoria , altfel o sa dormim in strada . Ce as putea face împotriva acestor abuzuri , i-am explicat ca sunt angajat și-mi poate pune poprire pe salariul , însă dumnealui a spus ca el vrea banii in maxim 30 de zile. Vă mulțumesc anticipat .

  Reply
  1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Executorii nu au voie sa va ameninte si nici sa va someze sa platiti datoria cat mai repede. Dimpotriva, sunt obligati sa va ofere solutii pentru achitarea datoriei conform posibilitatilor dumneavoastra. De asemenea, sechestrul pe locuinta este un abuz si este interzis de lege, dat fiind ca datoria nu e mare si va poate pune poprire pe salariu. Sfatul meu e sa-l reclamati la Uniunea Executorilor (executori.ro), la email: uniune@executori.ro.

   Va rog sa reveniti la mine cand primiti raspuns la reclamatie.

   Vasile Coman
   0723292899

   Reply
 16. Bogdan Cristian Petre

  Buna seara,

  Urmatoarea situatie:
  Am inchis o executare silita in urma platii datoriilor pe care le aveam.
  In urma achitarii am primit la adresa o notificare de la executorul judecatoresc care mi-a confirmat in scris ca toate datoriie au fost achitate si procesul se inchide; aceasta comunicare am primit-o in septembrie 2016.
  Acum am incercat sa fac un credit ipotecar la banca iar banca a respins cererea pe motivul ca procesul nu a fost inchis (cu toate ca am dovada).

  Intrebare: cum as putea proceda in aceasta situatie referitor la executorul judecatoresc?
  Pot depune o plangere pt ca nu si-a efectuat toate obligatiile ca executor sau care ar fii variantele?

  Va multumesc,
  Cu stima

  Reply
 17. Bolog Bogdan

  Buna ziua,
  Mama mea are un caz civil in derulare la Iccj, dar reclamanta in caz impreuna cu un birou executar judecatoresc au considerat de cuviinta o acţiune oblică impotriva parintilor si a mea, proprietatea fiind cu cota parte. Intrebarea este a actionat corect sau s-au pripit limitandu-mi treptul de a putea vinde imobilul?

  Reply
 18. pavel

  Buna ziua
  am de recuperat bani proveniti din drepturile salariale de la firma la care am lucrat .
  nrintr o declaratie data la notar firma respectiva prin administratorul ei unic a recunoscut intreg prejudiciu, adica toata suma pe care trebuie sa mi-o dea.
  in 2018 am luat legatura cu un executor judecatoresc pentru a face demersurile de executare silita. a obtinut ordin judecatoresc, dar de atunci si pana acum nu este nici un rezultat, nu raspunde la telefon..am reusit sa vorbesc cu el de vreo 2 ori de anul trecut si pana acum.
  firma inca exista . mi-a spus executorul anul trecut ca pe conturi nu poate pune poprire ca nu exista bani. am facut eu ceva sapaturi, i-am trimis niste date despre doua masini aflate in posessia firmei. ieri, abia ieri am primit de la el si asta dupa insistente apeluri telefonice notificarea de sechestru pt cele doua masini
  masinile au RCA pana anul viitor, deci sunt folosite..firma inca exista. ce as putea sa fac mai departe pt a-mi recupera banii tinand cont ca administratorul firmai a recunoscut, masinile exista, firma exista..etc
  va multumesc
  mentionez ca eu sunt din brasov, firma este din cluj..deci executorul este din cluj

  Reply
 19. Puian ionut

  Buna . Am si eu o intrebare . Anult trecut am castigat un proces inpotriva IPJ Hunedoara prin care IPJ Hunedoara si 2 angahati au avut sa imi plateasca daune morale in valoare de 235.00 lei in solidar. Am trecut la executarea celor 3 prin cabinetul de executari DURBACA Claudia Bianca din municipiul Petrosani . Sa executat toata suma de catre aceasta executaoare dar mie in cont nu mi sa virat toata suma de executare si mi sa retinut 7500 lei cheltuieli de executare . Iar doamna in dosarul de executare depus la tribunalu Hunedoara i sa stabilit suma cheltuielilor de executare e de 2000 lei iar dansa mi-a oprit din contul meu suma de 7500 lei ce e de facut ?

  Reply
  1. admin Post author

   Trebuie sa depuneti o reclamatie in scris la biroul executorului.
   Reveniti apoi la mine cu raspunsul la reclamatie.

   Vasile Coman

   Reply
 20. Anghel Marcela

  Buna seara sunt din judetul Tulcea si l-am executat pe total copilul meu dar din 2017 si piba azi nu a facut mai nimic Executorul judecatoresc in afara faptului de Asi lua bani inante si nici o suma modesta cind vorba de 2000ron. Vreau sa stiu unde trebuie facuta plingere inportiva lui

  Reply
 21. SERBAN MIHAELA

  Buna ziua!
  Am castigat un proces si am angajat un executor judecator esc sa puna in aplicare horararea!Am platit jumatate din suma, adica 1000RON, d-lui nu apus hoararea in executare si nu mai raspunde la telefon, mail!Va rog sa ne comunicati, ce putem face?
  O zi buna!
  Multumesc!

  Reply
  1. admin Post author

   Puteti face o reclamatie la adresa executorului, la Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ), fie prin posta, la adresa: Str. Cuza Vodă nr. 143, sector 4, București, Tel: 021.320.50.92, 021.320.50.50, Fax: 021.320.50.90, sau prin e-mail, la: uniune@executori.ro.

   Sursa: site-ul UNEJ: executori.ro

   Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor in rezolvarea problemei.

   Cu stima,

   Vasile Pop-Coman
   jurnalist
   Reclamatiibanci.ro
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply
 22. Dragoș Patrichi

  Buna ziua, în August 2016 am achitat integral o datorie de 5200 de lei, dosarul era la un executor judecătoresc. Am trimis chitanțele de plată către executor și am dovedit plata. In martie 2018, același executor judecătoresc a redeschis dosarul și mi-a pus poprire pe cont , pentru același dosar din 2016, pe suma de 1300 de lei. Iau legătura cu cei de la Biroul executorului și aceștia îmi spun că dosarul nu a fost închis în 2016 de către cei de la Biroul de Credite și că sa iau legătura cu ei. Într-un final am rezolvat și a râmas să îmi restituie suma poprită, însă mi-au returnat cu 240 de lei mai puțin ( sumă care , mi-au zis ei, reprezintă comisionul muncii depuse de executori) . Mi-au pus poprire pe cont și mi-au retras 1300 de lei din cont din cauza unei erori comise de Biroul de Credite in 2016, iar eu am platit 240 de lei executorilor pentru faptul că ei au depus o munca inutilă…și nu vor să îmi restituie și cei 240 de lei. Ce pot sa fac?

  Reply
  1. admin Post author

   Stimate domn,

   Dat fiind ca a doua poprire nu a fost legala, iar executorii judecatoresti au obligatia sa verifice corectitudinea si legalitatea unei executari silite, inainte de a o pune in practica, vina este evident a executorului, chiar daca greseala a fost la Biroul de Credit.

   Motiv pentru care aveti dreptul sa cereti executorului sa va ramburseze banii aferenti cheltuielilor cu executarea facuta in mod gresit, din vina acestuia.

   In acest sens, faceti o cerere in scris catre executor, cu data si numar de inregistrare, in care sa-i solicitati restituirea banilor necuveniti aferenti celei de-a doua popriri.

   Daca executorul nu va raspunde la cererea scrisa sau daca refuza sa va dea inapoi banii, puteti face o plangere (petitie) la adresa acestuia, pe care o puteti trimite prin posta sau e-mail, la Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ) sau la Camerelor Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtile de Apel de care apartine executorul.

   Adresele Camerelor Executorilor Judecatoresti le gasiti aici: https://executori.ro/Organizare/Camere.aspx

   Iata datele de contact de la Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești (UNEJ):

   Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești
   C.I.F.: 13794361
   Cont bancar : RO63 BRDE 445SV 01283 174450
   Adresa : Str. Cuza Vodă nr. 143, sector 4, București
   Tel: 021.320.50.92, 021.320.50.50
   Fax: 021.320.50.90
   E-mail: uniune@executori.ro

   Sursa: site-ul UNEJ

   Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor in rezolvarea problemei.

   Cu stima,

   Vasile Pop-Coman
   jurnalist
   Reclamatiibanci.ro
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply
 23. Neagoe Mariana

  Buna seara,

  Va rog sa ma ajutați: am o poprire, mi-a venit pe salariu, dar la 15 zile am primit tot de la același executor executare pe bunuri mobile, adică pe mașina care este înscrisă pe numele meu cu adresa trimisa la serviciul de Înmatriculări pentru reținerea actelor mașinii.

  Ma întreb este legal cum procedează atita timp cit poprirea e făcută si se virează bani in contul respectiv? acesta dorește ca peste noapte sa achit debitul.

  va rog indrumatima unde pot sa merg sunt din Dolj iar executorul este din Craiova aștept îndrumări si sfaturi va rog va multumesc.

  Reply
  1. admin Post author

   Stimata doamna,

   Executarea silita se poate face atat prin poprirea salariului, cat si prin vanzarea bunurilor, inclusiv a masinii, insa depinde de sumele datorate. Mai exact, daca valoarea datoriilor este mult mai mica decat pretul masinii, atunci nu se justifica sechestrul pe masina.

   Iata ce spune Codul de Procedura Civila, la articolul 629 (Veniturile si bunurile supuse executarii):

   “Veniturile si bunurile debitorului pot fi supuse executarii silite daca, potrivit legii, sunt urmaribile si numai in masura necesara pentru realizarea drepturilor creditorilor.”

   Asadar, se poate pune sechestru pe locuinta, masina sau alte bunuri personale, daca datoria se poate recupera doar prin vanzarea acestora, nefiind suficienta poprirea salariului.

   Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca legea va mai confera si dreptul de a va intelege cu creditorul (banca, IFN-ul sau cui datorati bani) cu privire la modalitatea de executare silita, astfel incat sa vi se puna doar poprire pe salariu sau doar prin vanzarea bunurilor.

   Iata ce mai spune Codul de Procedura Civila:

   “Articolul 630 Intelegeri privind efectuarea executarii

   In tot cursul executarii silite, sub supravegherea executorului judecatoresc, creditorul si debitorul pot conveni ca aceasta sa se efectueze, in total sau in parte, numai asupra veniturilor banesti sau altor bunuri ale debitorului, ca vanzarea bunurilor supuse urmaririi sa se faca prin buna invoiala sau ca plata obligatiei sa se faca in alt mod admis de lege.”

   Sfatul meu este sa luati legatura atat cu executorul judecatoresc cat si cu creditorul, carora sa le expuneti aceste prevederi legale si drepturile pe care le aveti, in vederea ajungerii la o solutie de rezolvare a problemei.

   Va rog sa reveniti la mine daca doriti explicatii suplimentare sau daca aveti nevoie de ajutorul meu in rezolvarea problemei dumneavoastra.

   Cu stima,

   Vasile Coman
   jurnalist
   Reclamatiibanci.ro
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply
   1. M. M.

    Buna ziua,
    Am si eu o problema legata de o executare silita, iar executorul si creditorul au refuzat să găseasca solutii ca sa nu imi vanda casa. Creditorul refuza in mod categoric pe motiv ca eu am facut sesizari catre ANPC referitoare la activitatea lor. Am facut si la BNR asa cum dvs ati indrumat si alti debitori aflati in situatii dificile, dar nu s-a intamplat nimic, nu a fost luata nici o masura. IFNul creditor incalca legea din Romania si in continuare isi desfasoara activitatea nestingherit, executand pe banda rulanta foarte multe persoane.

    Reply
 24. Bodil Daniela

  unde ma potel adresa am proprie pe salariu unde angajatorul îmi oprește 1/3 din salarii și banca din contul de salariu imi opreste la avans 1/5 din banii intrați la salariu si la lichidare îmi oprește tot 1/5 deci banca îmi oprește tot și angajatorul o treime

  Reply
  1. admin Post author

   Trebuie sa mergeti la banca cu o adeverinta de la angajator ca va retine 1/3 din salariu.
   La banca, faceti o cerere in scris pentru returnarea banilor luati in plus.

   Reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor:

   Vasile Coman 0723292899

   Reply
  1. admin Post author

   Este ilegal. Conform legii, se poate opri maxim 50% din salariu, indiferent cate executari silite aveti.

   Reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor: Vasile Coman 0723292899

   Reply
  2. admin Post author

   Este ilegal. Conform legii, se poate opri maxim 50% din salariu, indiferent cate executari silite aveti.

   Reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor:

   Vasile Coman 0723292899

   Reply
 25. Stoica George

  Buna ziua,am o problema si eu daca ma puteti ajuta va rog!eu sunt in incapacitate temporară de muncă am acte tot ce e necesar ptr a dovedi acest lucru iar un executor judecătoresc mi a blocat contul de salariul,am aflat ca legea nu i permite acest lucru atâta timp cât sunt in incapacitate temporară de muncă,unde pot face reclamație sau ce ma sfătuiți!va multumesc!

  Reply
 26. Bogdan Orleanu

  Buna ziua,

  Îmi spuneți va rog ce pot sa fac daca nu dau de executorul judecătoresc?

  Am incercat atat telefonic (sunat și sms-uri) cât și e-mail-uri. Am incercat sa merg la adresa dansului, dar fara succes; nu era nimeni acolo!

  Reply
  1. admin Post author

   Solutia este sa va adresati la Camera Executorilor Judecatoresti din judetul in care aveti domiciliul.

   Reclamatiile (petitiile) referitoare la activitatea executorilor judecatoresti pot fi transmise prin posta sau e-mail, la Colegiile Directoare ale Camerelor Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtile de Apel de care apartin executorii judecatoresti respectivi, acestea fiind cele care soluţionează sesizările formulate împotriva executorilor judecătoreşti şi care pot propune, după caz, luarea măsurilor legale şi statutare.

   De exemplu, Camera Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel București are urmatoarea adresa:

   Strada Mihai Eminescu, nr. 50-54, etaj 4, ap. 10
   Sectorul 1, București
   Tel.: 021.312.15.59
   Fax: 021.312.15.60

   E-mail: cejcab@gmail.com

   Adresele celorlalte Camere ale Executorilor Judecatoresti le gasiti aici: https://executori.ro/Organizare/Camere.aspx

   Va rog sa reveniti la mine daca mai doriti ajutorul meu.

   Cu stima,

   Vasile Pop-Coman
   jurnalist
   Reclamatiibanci.ro
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply
   1. Olteanu Ștefan-Valentin

    Bună ziua,am o poprire pe salariu,care este restituita de angajator ,din diferența rămasă am mers să plătesc o alta rata,bani care nu au ajuns la rata au ajuns tot la executor care refuza sa ridice poprirea,unde mă pot adresa ??

    Reply
 27. Ionut pena

  Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca pe o suma anume plus cheltuieli de judecata. Am depasit suma aceea. Nu se suspenda poprirea,in schimb tot rxecutorul ma scoate dator. Am depasit cu 570 lei. Mai vor bani. Ce pot face?dispun de documentatia necesara sa.pot demonstra acest lucru. Va multumesc

  Reply
  1. admin Post author

   Executorul este obligat sa va puna la dispozitie toate informatiile cu privire la executare, in special modul de calcul al sumelor datorate si sa va explice de ce nu se ridica poprirea si cum au aparut datoriile suplimentare.

   Daca nu va intelegeti cu executorul, puteti face o plangere impotriva lui, la Asociatia executorilor, sau puteti contesta in instanta executarea.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + 3 =