Cum aflu daca mai sunt la Biroul de Credit?

Buna ziua, acum cred ca 4 ani am facut un imprumut la Provident nu am mai achiat vreau sa stiu daca inca mai sunt la Biroul de credit.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro
biroul-de-credit-date-contact

Biroul-de-credit-date-contact

Stimata doamna,

Datele la Biroul de Credit se pastreaza tip de patru ani dupa ce ati achitat datoria restanta sau dupa ce creditul a fost vandut unei firme de recuperare creante.

“Fiecare inregistrare se pastreaza in baza de date a Biroului de Credit pentru 4 ani, inclusiv cea referitoare la restanta achitata”potrivit Biroului de Credit.

Puteti afla daca mai figurati la Biroul de Credit direct de la aceasta institutie, in mod gratuit, accesand site-ul www.birouldecredit.ro.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutorul meu sa va rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 06 iul., 2018

45 raspunsuri la “Cum aflu daca mai sunt la Biroul de Credit?

 1. Robert

  Buna ziua , am vrut sa fac un credit , m-am prezentat la banca si am fost intrebat daca mai am vreunul , am raspuns ca mai am un singur credit si dupa ce au verificat am fost anuntat ca de fapt am doua .Precizez ca eu stiu doar de unul. La biroul de credit nu apar cu nimic. Cum as putea sa aflu care este situatia?

  Reply
 2. Otilia

  Daca datoria a fost achitata integral dupa o poprire pot cere stergerea din Biroul de Credite chiar daca nu au trecut cei 4 ani?

  Reply
   1. Radu

    Buna,
    Ma cam blochez la pasul cu verificare cod de inrolare, unde imi apare cod inrolare prin sms sau cod inrolare tiparit…problema este ca nu mai am acel numar de telefon, iar faza cu cod inrolare tiparit, nu prea inteleg la ce se refera mai exact.
    Daca m-ati putea ajuta in acest sens, ar fi de mare ajutor.
    Va multumesc

    Reply
    1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

     Daca nu puteti obtine prin SMS codul de inrolare necesar pentru va face cont la Birouldecredit.ro, aveti inca doua alternative:

     1. Puteti cere codul de inrolare la banca unde aveti creditul;
     2. Printr-o solicitare trimisa prin Posta, la Biroul de Credit, la adresa: Strada Sfânta Vineri nr.29, sector 3, Bucureşti, România.

     Iata informatiile publicate de Biroul de Credit privind obtinerea codului de inrolare:

     „Cod inrolare – Este asociat Codului Numeric Personal si exista urmatoarele modalitati de a fi obtinut:

     – Se genereaza la momentul crearii contului si se transmite prin SMS. Aceasta modalitate va putea fi folosita doar daca cel putin o institutie financiara a raportat la Biroul de Credit un numar de telefon mobil valid pentru dumneavoastra, sau

     – Va adresati unei institutii financiare cu care sunteti in relatie contractuala. Un operator il va genera si il veti primi sub forma tiparita, sau

     – Printr-o cerere transmisa prin posta la Biroul de Credit. Solicitarea trebuie sa contina in mod obligatoriu urmatoarele:
     – Datele de identificare (CNP, nume, prenume, adresa postala de corespondenta);
     – Copia actului de identitate si semnatura.
     Aceste informatii ne sunt necesare in scopul identificarii persoanei vizate si vor fi utilizate doar pentru perioada de timp necesara formularii, transmiterii si receptionarii raspunsului. Codul de inrolare tiparit va fi expediat prin posta, cu scrisoare recomandata, la adresa de domiciliu.
     Codul va avea asociata o data de expirare. Dupa aceasta data, codul nu va mai putea fi folosit, iar in cazul in care nu ati reusit crearea contului in portal veti putea solicita un alt cod.

     Pentru siguranta dumneavoastra:

     – Codul de inrolare este personal, nu il transmiteti sub nicio forma si sub niciun pretext unei alte persoane. Prin transmiterea codului de inrolare unei alte persoane veti permite acesteia accesul si controlul asupra datelor dvs. personale, inregistrate in Sistemul Biroului de Credit, pe termen nelimitat.
     – Codului dvs. numeric personal (CNP) ii este asociat codul de inrolare alocat de catre Biroul de Credit, ambele fiind date cu caracter strict confidential.
     – Inainte de a folosi codul de inrolare, nu il pastrati in acelasi loc cu cartea de identitate (care contine si CNP-ul)!
     – In cazul in care ati pierdut codul de inrolare sau a fost aflat de catre o alta persoana, adresati-va Biroului de Credit in vederea inlocuirii/blocarii acestuia; E-mail: office@birouldecredit.ro

     Va rog sa reveniti la mine pentru a-mi spune daca ati rezolvat problema cu Biroul de Credit.

     Reply
 3. Gavozdea

  Mi-am făcut un cont și nu știu să mă caut dacă mai sunt sau nu înregistrat . Sau daca nu apar instant înseamnă că nu mai dunt

  Reply
 4. Florin

  Am incercat sa imi fac cont pe birouldecredite dar imi trimite un mesaj cu un cod pe un numar de telefon care nu il mai folosesc de 5 ani.

  Reply
 5. Turba David

  Buna, am incercat sa ma inrolez la biroul de credite, dar cand introduc CNP-ul si dau sa imi trimita codul prin SMS imi zice ca CNP-ul sau numarul de telefon nu este inregistrat in baza de date. Ce inseamna si ce e de facut?
  Multumesc anticipat !

  Reply
 6. Gabriela Popa

  Buna ziua, am fost girant pentru cineva la un împrumut car acea persoana nu a mai plătit creditul si mi au pus mie poprire pe salariu. Asta înseamnă că sunt in biroul de credite?

  Reply
  1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Si co-debitorul sau garantul (girantul) unui credit poate fi raportat la Biroul de Credit.

   CAR-ul ar fi trebuit insa sa va anunte cu cel putin 15 zile inainte de raportarea la Biroul de Credit.

   Daca CAR-ul v-a raportat la Biroul de Credit fara sa va anunte, puteti sa le cereti sa va stearga din Biroul de Credit.

   Reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor sa rezolvati problema.

   Reply
 7. Gabriela Popa

  Bună ziua, am fost girant pentru cineva la un credit car acea persoana nu a mai plătit creditul si mi au pus proprie pe salariu mie. As vrea sa stiu daca asta inseamna ca sunt si in biroul de credite?

  Reply
   1. Ghita Alina

    Cum imi fac cont ,pentru ca am intrat pe site si arata doar sectiunea de logare ,nu si inregistare

    Reply
    1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

     Stimata doamna,

     Intr-adevar, daca accesati site-ul Birouldecredit.ro de pe telefonul mobil, nu va apare sectiunea pentru inregistrare, ci doar pentru logare.

     De aceea, va recomand sa intrati pe site-ul Birouldecredit.ro de pe un desktop (laptop), unde va apare pe prima pagina linkul pentru inrolare.

     Va rog sa reveniti la mine daca sunt probleme.

     Reply
 8. Ragusila Liliana Elena

  Bună ziua a-și dori să știu dacă sunt in baza de date ca rau platnic .Va mulțumesc.

  Reply
  1. Gavrilas Viorel

   Buna ziua ,sotia a ramas datoare la o banca si nu mai avem hartiile de la executor ,cum aflam unde trebuie sa platim ca sa scapam odata de chinul asta

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = 5