Dupa cat timp se prescrie (sterge) datoria la un credit neplatit?

IN 2005 AM LUAT NISTE BUNURI IN RATE AM PLATIT O PERIOADA SI DUPA ACEEA NU AM MAI AVUT POSIBILITATEA SA RAMBURSEZ BANII DUPA CARE AM FOST ANUNTAT CA SUNT EXECUTAT DAR NU S-A INTAMPLAT NIMIC.

DUPA CAT TIMP SE PRESCRIE ACEASTA ACTIUNE. MULTUMESC ANTICIPAT.


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Conform prevederilor articolului 706 din Codul de Procedura Civila, “dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.”

Mai exact, o datorie se prescrie daca timp de 3 (trei) ani de la data la care creditul a fost declarat scandent anticipat (de regula dupa 90 de zile de intarzieri), banca/IFN-ul nu a initat procedura de executare silita.

In cazul datoriilor catre stat, prescrierea poate fi aplicata dupa cinci ani.

In situatia dumneavoastra, daca doar ati fost anuntat ca sunteti executat dar nu s-a initiat si procedura de executare silita, adica nu ati primit vreo notificare de la un executor judecatoresc si nu vi s-a pus poprire pe salariu sau pensie, atunci datoria se poate considera prescrisa (stearsa).

Prescrierea datoriei se face printr-o actiune in instanta (proces), de aceea va recomand sa luati legatura cu un avocat specializat in astfel de cazuri. Daca doriti, va pot recomanda eu unul de incredere, specializat in astfel de cazuri, cu care colaborez.

Codul de procedura civila – Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită

Art. 705 Termenul de prescripţie

(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripţie este de 10 ani.

(2) Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.

Va rog sa reveniti la mine daca aveti neclaritati sau doriti sa va ajut sa rezolvati problema.

Cu stima,

Vasile Pop-Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
vasile.coman@reclamatiibanci.ro
0723292899

Postat in data: 21 mart., 2019

49 raspunsuri la “Dupa cat timp se prescrie (sterge) datoria la un credit neplatit?

 1. Lupu Nadia

  Buna ziua,va rog daca se poate să mă ajuți cu câteva îndrumări.Acum 9 ani am luat un credit la UniCredit,am platit cam 3 ani.Din cauza disponibilizărilor nu am mai putut plăti.Am rămas cu câteva rate restanță.Am fost la banca sa negociez cu ei și nu am obținut nimic.De atunci nu am mai platit nimic.Atunci am fost sesizată de ei că voi fi dată la biroul de credite,apoi creditul a fost trimis la recuperatori.Apoi eu m-am mutat din București și nu am mai primit nici o instintare.Acum după 9 ani m am trezit cu contul de sal blocat.(pe acest cont primesc salariile, alocațiile copiilor și indemnizația de până la 3 ani a unuia dintre copii).Ce pot face in acest caz?Menționez că nu am fost înștiințata in nici un fel.Multumesc.O zi buna!

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Unicredit ar fi trebuit sa va ajute cu creditul atunci cand ati avut probleme.

   Pe de alta parte, dumneavoastra ar fi trebuit sa luati din nou legatura cu banca, in momentul in care v-ati gasit loc de munca si puteati relua platile.

   Probabil ca nu ati mai primit instiintari de la banca sau firma de recuperare pentru ca v-ati schimbat adresa si datele de contact.

   Legea (Codul de procedura civila) permite firmelor de recuperare creante sa va execute silit prin poprirea salariului fara sa va notifice in prealabil.

   Prescrierea datoriei se poate face, printr-o instanta de judecata, daca timp de trei ani creditorul nu a incercat sa-si recupereze datoria.

   Sfatul meu este sa faceti reclamatii la Unicredit si la firma de recuperare creante, pentru a clarifica problema dumneavoastra.

   Va rog sa reveniti la mine cu raspunsurile la reclamatii primite de la Unicredit si firma de recuperare creante.

   Reply
 2. Nicoleta

  Buna ziua ,am si eu o intrebare ,in anul 2007 am luat cateva credite de nevoi personale care ulterior nu am mai putut sa le platesc ,am plecat din tara ,cam vreo 5 ani soacra mea a tot primit plicuri si notificari ,de vreo 3 ani nu a mai primit nimic ce sa intamplat sau prescris sau datoria inca exista , in conditiile in care aveam un cont unde intra alocatia copilului a fost embargat. Multumesc pentru raspunsurile viitoare

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Creditul se poate prescrie (anula) daca timp de trei ani creditorul nu incearca recuperarea acestuia.

   Daca in ultimii trei ani nu ati mai primit notificari, atunci puteti lua legatura cu un avocat pentru un proces de prescriptie a datoriei.

   Dar daca aveti poprire pe contul in care intra alocatia copilului, atunci nu se mai poate invoca prescriptia.

   Reply
 3. Nan eugenia

  Buna am avut pfa in urma caruia miau ramas datorii dupa 10ani plecatii in strainatate mam intors in tara sa lucrez si anaful mia pus poprire pe tot salarul.Sami dea si mie ceva bani din salar traba sa sun la buburesti.sunt la banca brd. Multumesc

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   BRD nu are voie sa va retina tot salariul pentru datoria la ANAF, ci maxim o treime, conform Codului de procedura civila, privind popririle.

   De aceea, trebuie sa faceti o reclamatie la BRD, in care sa cereti sa va elibereze restul banilor din salariu, dupa retinerea de o treime (33%).

   Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul BRD.

   Reply
 4. Gabriel Moldoveanu

  Bună ziua. Fiica mea a făcut o descoperire de card în valoare de 1500 lei, în anul 2012 care, sigur nu l-a achitat, la Reifeisen Bank. Astăzi, 06.10.2022 am primit somație scrisa de la o firma de executori judecătorești, având anexata su hotărârea judecătoriei de care aparținem, cu somația de a plăti intr-un cont suma de 4800 lei.
  Ce ma sfătuiți sa fac? Sunt 10 ani de cand nimeni nu a trimis vreo somație de plata.
  Va mulțumesc anticipat,
  Gabriel Moldoveanu

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Va sfatuiesc sa luati mai intai legatura cu banca, pentru a vedea cum poate fi rezolvata aceasta problema.

   Raiffeisen ar fi trebuit sa va trimita notificari privind respectiva datorie la descoperirea de card, iar daca nu a facut-o timp de 3 ani, datoria se poate prescrie (anula), conform legii (Codul de procedura civila).

   Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul primit de la Raiffeisen Bank privind descoperirea de card.

   Reply
 5. George

  Buna ziua, am deschis un cont la brd acum 9 ani care nu lam folosit. Acum mi a trimis notificare ca am de platit 2000 de ron taxe de administrare.ce pot face?

  Reply
 6. NEGRI IONUT DANIEL

  Buna ziua ,

  In anul 2008 am luat 2 credite de la Unicredit cu sumele de 9300 euro si 4295 euro.
  Pentru creditul de 9300 s-a infiintat poprire pe salariu si acesta a fost achitat in 2018, iar pentru cel de 4295 euro am primit abia astazi o notificare de plata de la o firma de recuperari.

  Imi puteti spune daca cel din urma credit ( de 4295 euro) s-a prescris? Este normal ca dupa 14 ani sa primesc aceasta notificare.

  Multumesc.

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Nu este normal sa primiti notificarea dupa 14 ani.

   Unicredit si firma de recuperare sunt obligate de lege sa va notifice in momentul inceperii executarii silite si a cesiunii catre firma de recuperare.

   Daca nici Unicredit nici firma de recuperare creante nu v-au notificat creditul se poate prescrie, adica datoria se anuleaza.

   Reply
   1. NEGRI IONUT DANIEL

    Buna ziua ,

    Multumesc pentru raspuns.
    Trebuie sa ma adresez instantei pentru a solicita prescrierea ?
    Cei de la firma de recuperare spun ca de cateva luni au preluat acest credit de la alta firma de recuperare.

    Multumesc

    Reply
 7. Mutici Cristinel

  Bună seara ! Am și o rugăminte îmi a explica situația următoare : În anul 2019 soția mea a luat un credit de la BANCA TRANSILVANIA pentu nevoi personale, aflând ca este diagnosticată cu cancer, din păcate după 7 luni a decedat.Firma de asigurări mia trimis o notificare ca să le trimit actele medicale,constatîndu-se căci era bolnavă cînd a luat creditul și ma informat banca ca firma de asigurări nu acoperă creditul urmând să facă demersuri pentru executarea silita.Dupe doi ani aproape trei a primit băiatul meu o înștiințare căci trebuie să plătească creditul find moștenitor. Menționez că să făcut o succesiune pe banii de la pilonul doi de pensii băiatului, de aici devenind moștenitor. CE PUTEM FACE ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE ? Nemulțumirea este ca ne obligă să plătim penalități și dobânda acumulată pînă în prezent. Mă reped din 2919 nu sm mai primit nici o înștiințare. Vă mulțumesc anticipat !

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Daca nu ati primit nicio instiintare de la banca pe parcursul celor trei ani, va trebui sa faceti o reclamatie la Banca Transilvania, in vederea solutionarii problemei.

   In reclamatie, solicitati clarificarea problemei cu asigurarea, precum si o solutie de achitare a creditului si anularea penalitatilor.

   Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul bancii la reclamatie.

   Reply
 8. Petre Andreea

  Buna ziua. Cand eram student am facut un cont la BCR si apoi nu am patit taxeke de administrare. Nu am primit notificare de la banca, iar contul a fost facut in urma cu 13-14 ani. Imi e teama sa MA duc sa intreb daca am da torii la ei. As vrea sa tiu daca e posibil sa se fi prescris datoria. Multumesc

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Datoria se prescrie duoa 3 ani, daca banca nu a incercat sa o recupereze in aceasta perioada.

   Pe de alta parte, ar fi trebuit sa primiti notificari de la banca si extrase de cont lunar, daca acel cont a ramas activ, dar probabil ca nu mai este activ, daca nu l-ati folosit.

   Intrebati la BCR care este situatia acelui cont, apoi reveniti la mine cu raspunsul bancii, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

   Reply
 9. Nelu

  Buna ziua, tocmai am primit o notificare in posta de la EOS KSI ca am o suma de plata, am sunat si mi s-a spus ca e vorba de o datorie la creditul fratelui meu decedat din 2014 la care sunt girant. Nu am primit pana acum notificari in posta pe numele meu, EOS pretinde ca mi-au fost trimise 48 de notificari dar nu le-am primit. Nu cred ca s-a pornit procedura de executare silita, ultimele plati facute de fratele meu sunt din 2008, deci de prin 2009 aveau dreptul sa deschida procedura de executare silita cred.. Daca nu s-a deschis procedura de executare silita pana acum, se prescrie aceasta datorie?
  P.S. notificarile lor trebuie sa fie cu confirmare de primire? Chiar nu am primit notificari in tot acest timp desi ei spun ca sunt 48, acum cand am primit am sunat sa vad ce e.
  Multumesc!

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Daca nu ati primit notificari de la EOS KSI, datoria se poate prescrie.

   Sfatul meu este ca mai intai sa trimiteti o reclamatie la EOS KSI, in vederea unei intelegeri amiabile privind datoria.

   Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul la reclamatia catre firma de recuperare creante EOS KSI, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

   Reply
   1. Nelu

    Nu s-a inceput procedura de executare silita, notificari nu am primit desi ei sustin ca au trimis 48.
    De 12 ani de zile n-am primit nimic desi nu mi-am schimbat domiciliul.
    Daca nu s-a inceput inca executarea silita, cred ca isi dau seama si ei ca nu mai pot face procedura de executare.

    Reply
    1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

     Aveti doua alternative, in aceasta situatie:

     1. Cereti mai intai la Kruk o solutie amiabila pentru solutionarea problemei;
     2. Luati legatura cu un avocat, in vederea inregistrarii la judecatorie a unui proces privind prescrierea datoriei, conform Codului de procedura civila.

     Reveniti va rog la mine, cu raspunsul Kruk.

     Reply
 10. Marchitan Remus

  Buna ziua in anul 2002 am făcut un credit .mai pe înțelesul tuturor am cumpărat în rate de la Flanco. Nu am achitat total datoria . Acum in 2022 am primit o înștiințare că îmi pune proprie pe salar . E posibil ?

  Reply
 11. Lupul Ticuta

  Buna seara,soțul meu este sunat de aps de vreo 3 ani,pt un card care cică ar fi luat electrocasnice,el nu a luat acele electrocasnice,cei de la aps,suna și nici nu îl lasă să vorbească,cică sa achite datoria,el le cere o copie de pe contracte,dar ei îl trimit la banca să facă o cerere,dar la care banca,ei spun că ar fi de la BRD. El este foarte sigur că nu a folosit nici un card de la BRD. A fost sunat sa îi spună că dacă plătește jumătate din datorie,îl lasă în pace.propire pe cont nu au fost pus. Ce trebuie să facă în cazul de față???
  Mulțumesc anticipat și o seară frumoasă

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Firma de recuperare creante APS este obligata de lege (OUG 50/2010) sa va informeze despre datoria preluata (cesionata) de la banca, pentru a sti daca ati avut vreun credit sau card neplatit si la ce banca.

   Iata prevederile OUG 50/2010:

   „Articolul 71

   (1) Consumatorul este informat cu privire la cesiunea prevăzută la art. 70.

   Cesiunea, individuală sau în cadrul unui portofoliu de creanțe, devine opozabilă consumatorului prin notificarea adresată acestuia de către cedent.

   (2) Cesionarul contractului de credit, respectiv cesionarul creanței, este obligat să aibă sediul social, o sucursală sau un reprezentant în România pentru rezolvarea eventualelor litigii și pentru a răspunde contravențional și/sau penal în fața autorităților publice.

   (3) Cesiunea se notifică de către cedent consumatorului, în termen de 10 zile calendaristice de la încheierea contractului de cesiune, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

   (4) Notificarea este redactată în scris, într-un limbaj clar, vizibil și ușor de citit, fontul utilizat fiind Times New Roman, mărimea de minimum 12, pe hârtie, și vor menționa cel puțin următoarele:a) numele și datele de contact, inclusiv numărul de telefon, fax, e-mail ale creditorului, ale entității care va încasa de la consumator sumele pentru rambursarea creditului după cesiune, precum și, după caz, ale reprezentantului acesteia din România;b) numele creditorului original de la care a fost preluată creanța;c) data la care s-a realizat cesiunea;d) cuantumul sumei datorate și documentele ce atestă această sumă;e) conturile în care se vor efectua plățile.

   (5) În plus față de obligațiile prevăzute la alin. (4), entitățile care desfășoară activitatea de recuperare creanțe atenționează consumatorul cu privire la:
   a) termenul în care consumatorul ia legătura cu entitatea care desfășoară activitatea de recuperare creanțe. Acest termen nu poate fi mai mic de 5 zile lucrătoare de la data primirii notificării de către consumator;
   b) dreptul consumatorului de a transmite entității care desfășoară activitatea de recuperare creanțe o contestație a existenței debitului ori a cuantumului acestuia în termen de 30 de zile calendaristice de la primirea notificării;
   c) dreptul consumatorului de a primi răspuns în termen de 15 zile calendaristice la contestația formulată;
   d) dreptul consumatorului de a se adresa direct instanței de judecată în cazul în care contestă existența debitului ori a cuantumului acestuia;
   e) faptul că necontestarea de către consumator, în termenul de 30 de zile calendaristice, a debitului nu reprezintă o recunoaștere a sumei de către acesta și nu îl privează pe consumator de dreptul de a se adresa instanței de judecată.
   (6) Reprezentanții entităților care desfășoară activitatea de recuperare creanțe își declină identitatea și, după caz, se legitimează atunci când se adresează consumatorilor.”

   De aceea, sfatul meu este sa faceti o reclamatie la APS cu privire la faptul ca nu ati fost informat conform legii despre datoria pretinsa.

   Reveniti va rog la mine cu raspunsul APS la reclamatie, pentru a va ajuta sa rezolvati problema.

   Reply
 12. Iasmina

  Buna ziua, dacă am un credit făcut în 2007, în 2013 mi-au vândut apartamentul, dar creditul tot nu a fost în întregime stins, iar acum am poprire pe un cont(pe care nu primesc nimic), primesc notificări, este asta la nesfârșit? Așa nu vor trece niciodată 3 ani fără nicio notificare. Care-i soluția să scap de ei? Să-i acționez în judecată?
  Mulțumesc

  Reply
 13. Crina Gheorghe

  Buna ziua! Am un credit luat in 2016,platit din el 2 ani,după care am plecat in străinătate,am venit acasă după 1 an in vizita si am vrut sa continuam plătirea creditului chiar dacă 1 an de zile am adunat penalități,dar ne-a zis cineva sa nu mai plătim ca se va prescrie,si din păcate am ascultat,si timp de 2 ani cu pandemia nu am reușit sa venim acasă,sq rezolvam problema,si când am reușit sa ajungem in țara,am vrut sa vindem o mașina pe care o aveam acolo,dar surpriza are sechestru pe ea si nu putem sa o trecem pe alt nume din păcate.Cum ne sfătuiți sa procedam,sa achitam creditul,care este dat la recuperatori deja?ca am sunat la banca si nu mai apărem la ei in baza,ni s-a comunicat ca sa luam legătura cu executorul,care se afla in alt oraș sau sa lăsam așa si sa nu mai plătim deloc?Am dori sa ne achiziționăm o proprietate in Ro,dar nu as vrea sa ne puna sechestru in caz ca apărem ca propietari,ce este de făcut in cazul asta?
  Mulțumesc!

  Reply
  1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Iata ce trebuie sa faceti:

   – in primul rand trebuie sa aflati la cine a ajuns datoria, care este firma de recuperare, pentru ca aceasta este cea cu care trebuie sa rezolvati problema.

   – dupa care luati legatura cu firma de recuperare si intrebati care este solutia pentru achitarea datoriei si ridicarea popririi si sechestrului pe masina.

   Reveniti va rog la mine cu raspunsul primit de la firma de recuperare creante.

   Reply
 14. Cristian Mărăcineanu

  Bună ziua. Am avut un overdraft la Bancpost și plăteam lunar dobânda aferentă. În 2018 Bancpost a decedat și nu am mai avut unde plăti. A fost preluată de Transilvania, etc. La sfârșitul anului 2018 primesc un plic de la o firmă de recuperare din Cluj(??) în care sunt înștiințat că voi fi executat pentru suma respectivă. De atunci….nimic. Zilele trecute mă sună de la Transilvania să-mi facă o ofertă de nerefuzat…dacă plătesc 30% din sumă în decurs de 30 de zile am rezolvat. Ce e cu oferta asta?

  Reply
 15. Cristian

  Buna ziua,
  Mi s-a pus o poprire pe 2 conturi, dintre care unul este pentru alocatia copiilor pentru un credit nerambursat din 2007!? anul curent fiind 2022
  Dupa 15 ani nu se prescrie? E ok sa se puna poprire pe contul pentru alocatia copiilor?

  Reply
  1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Datoria creditului se prescrie dupa 3 ani, dar numai daca banca sau firma de recuperarea nu v-a trimis notificari privind plata creditului.

   In privinta alocatiei pentru copii, pe aceasta nu se poate pune poprire, conform Codului de procedura civila.

   Sfatul meu este sa cereti rambursarea alocatiei retinute.

   Pentru prescrierea creditului, trebuie sa deschideti un proces la judecatorie.

   Reply
   1. Alexandra Dobre

    Buna ziua, ma puteti ajuta cu recomdarea unui avocat. Am avut un credit pe care Nu mi-am mai permis sa il platesc din 2010. Am platit la o firma recuperatoare cam 3-4 ani dupa care din nou Nu am mai putut platii. Din 2017 pana in noiembrie 2021 Nu am fost contactata pentru plata restanta. Si din noiembrie 2021 m-am trezit cu poprire pe salariul. Exista sanse sa prescriu aceasta datorie? Daca da, imi puteti recomanda un avocat, va rog?

    Reply
 16. Simion Daniel

  Buna ziua. Am girat unei persoane în 2006 el a plătit câteva rate după care nu a mai plătit. Am fost sunat de către banca, am vb. Cu persoana și mi-a spus că se duce sa plătească, după aia nu am mai fost sunat de nimeni. In data de 11.03.2022am primit înștiințare de la executor „kruk” că am proprie pe conturi în valoare de 500 lei. In cazul in care salariul am 2050 lei și 4 persoane în întreținere. Ce pot face? Mulțumesc anticipat.

  Reply
  1. Vasile Pop Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Trebuie sa faceti o reclamatie la Kruk cu privire la situatia dumneavoastra.

   In reclamatie trebuie sa intrebati de ce sunteti executat silit in calitate de girant, cand de fapt titularul creditului ar trebui executat silit.

   Va rog sa reveniti la mine cu raspunsul la reclamatia trimisa la Kruk.

   Reply
 17. Ferencz

  Buna ziua, am avut si eu un imprumut acum 15 ani la o banca, apoi am plecat in afara dupa vreo 5 ani nu am mai reusit sa platesc banca. O perioada am tot fost cautat de o firma de recuperari, dar de vreo 3 ani nu am mai primit nici-un plic de la ei. Pot considera ca a fost stearsa datoria ramasa?

  Reply
 18. Christian Erwin

  Buna ziua. Am avut un credit luat prin Flanco in 2012 pt niște bunuri, am plătit o parte din credit pana prin 2014, dar rămânând fără servici la aceea vreme nu am mai putut plăti restul creditului, aproximativ jumătate fiind plătit…aproximativ 2000 de lei, valoarea creditului fiind de 4000. Anul asta am trecut pe la banca sa verific dacă mai am contul deschis la banca și mi-au spus ca am proprire pe cont in valoare de 4000 de lei. Locuiesc in străinătate din 2016 iar ratele au rămas neplătite. Știam ca dacă nu se pot recupera sumele de bani după 3 ani, datoriile se șterg…dar se pare ca după ce s-a predat datoria de la Flanco către diverse firme de recuperatori, datoria e încă acolo.
  Trebuie sa apelez la avocați pt a scapă de proprietarul pe cont?
  Mulțumesc.

  Reply
  1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Stimate domn,

   Datoria se poate sterge (prescrie) doar daca Flanco nu a incercat timp de trei ani sa o recupereze de la dumneavoastra, adica nu v-a trimis notificari privind achitarea restantelor la credit.

   Daca in schimb ati primit notificari pe parcursul a trei ani de la Flanco sau de la o firma de recuperare, nu puteti cere anularea datoriei.

   Iata prevederile legale privind prescriptia:

   Codul de procedura civila – Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită

   Art. 705 Termenul de prescripţie

   (1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripţie este de 10 ani.

   (2) Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.

   Prescrierea datoriei se face printr-o actiune in instanta (proces).

   Asadar, pentru a scapa de poprire, aveti varianta de a contesta in instanta executarea silita, invocand prescrierea datoriei, daca nu ati primit notificari privind plata acesteia timp de trei ani, sau sa cereti la Flanco sau la firma de recuperare o solutionare amiabila a litigiului, fie direct fie prin intermediul Centrului de Solutionare Amiabila a Litigiilor din Domniul Bancar (CSALB).

   Flanco nu are publicata pe site (Flanco.ro) procedura de administrare a reclamatiilor, insa cu siguranta ca puteti inregistra o reclamatie printr-un email la adresa: suport@flanco.ro.

   Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor pentru rezolvarea problemei cu Flanco.

   Cu stima,

   Vasile Pop-Coman
   jurnalist
   Reclamatiibanci.ro
   vasile.coman@reclamatiibanci.ro
   0723292899

   Reply
 19. Petolescu

  Buna ziua! Am avut un imprumut la citibank luat in 2008, am platit o perioada cam 2 sau 3 ani, si apoi nu am mai reusit sa platesc nimic. Citibank a fost preluata de catre Raiffaisen in 2013, am incercat sa discut cu raiffaisen si sa platesc cat imi permiteam dar au refuzat(eu nemaivand servici). Si de atunci nu am mai platit nimic. In continuare primesc notificari din parte Intrum Romania SA. Ce as putea face ca sa nu mai primesc aceste norificari cu sume si termene de plata. Niciodata nu m-au actionat in instanta

  Reply
 20. FLORIN DUBLESU

  buna ziua am o datorie din 6.06.2013 la cetelem ifn s.a si nu am mai platito !! acum mi sa pus propiri pe conturi !!! este legal ?? ce pot face acum mi sa pus propire din 15.04 2021

  Reply
  1. Vasile Coman - Reclamatiibanci.ro Post author

   Poprirea pentru datoria la Cetelem este legala in masura in care ati fost informat de catre Cetelem de consecintele neachitarii creditului si de masurile de executare silita.

   Sfatul meu este sa luati legatura cu Cetelem in vederea incheierii unui acord amiabil.

   Va rog sa reveniti la mine daca aveti nevoie de ajutor pentru rezolvarea problemei.

   Reply
 21. Moldoveanu oana

  Buna ziua eu am făcut un împrumut acum 5 ani am platit o perioada rata către banca respectiva dar după ceva timp am rămas fără servici,iar acum după 5 ani mia venit plic cu executare silita am oprire pe salariu o treime adica in jur de 800 de lei,ce pot face?va multumesc

  Reply
 22. Robert

  Buna ziua…

  Am o întrebare va rog.
  Am obținut un credit la ING în data de 13.04.2016 pe care din 2017 nu l am mai putut platii.
  In data de 20.09.2020 am primit o înștiințare cu executare silita….si am deja poprire pe cont(degeaba,pt ca eu nu mai locuiesc în tara).
  Exista posibilitatea sa fac contestație inca la aceasta executare silita?presupun ca au trecut acei 3 ani.

  Mulțumesc,aștept cu interes răspunsul dvs.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = 6