executare silita

Se poate pune poprire pe indemnizația de veteran de război?
poprire indemnizatie veteran razboi

„Buna ziua, primesc lunar o indemnizatie de veteran din teatrele de operatiuni, in baza legii 168/2020. Anaf o popreste in cuantum de 100%, cu toate ca le am trimis adeverinta doveditoare de la Unitate Militara care plateste acesti bani lunar. Am informat si banca Revolut despre acest fapt. Insa banii se popresc integral. Ce as putea face, sunt disperat.Va multumesc”

Postat in data: 03 mart., 2026

Cum pot să radiez mașina de la impozit, dacă e cu sechestru?
radiere masina sechestru

„Bună am vândut acum 9 ani o mașină și nu mai am actele de la ea nu mai dau de proprietar de atâția ani și tot am plătit pentru ea la primărie și acum am sechestru pe ea pentru niste rate neplătite cum pot sa radiez masina de la impozit dacă e cu sechestru dar eu nu o dețin de atâția ani.”, întreabă un cititor.

Postat in data: 09 ian., 2026

Indemnizația de însoțitor handicap poate fi supusă popririi?
poprire indemnizatie handicap

„Bună ziua, am poprire, 2, pe contul Unicredit, în care încasez indemnizatia de însoțitor copil cu handicap. Banca mi a deblocat doar jumătate din suma, considerând o venit salarial, ceea ce nu este si refuza sa mi deblocheze cealaltă jumătate, deși am trimis documente justificative.

De la unul din executori am aflat ca si indemnizatia de însoțitor se popreste, dar eu știu ca nu este adevărat. Ce fac,cum.procedez, este dreptul copilului, nu al meu,am trimis si adeverință de la Primărie, certificat handicap.Eu știu ca nu este supusa popririi.” întreabă o cititoare.

Postat in data: 23 dec., 2025

Nu am primit înștiințare pentru o executare veche de 5 ani. Ce pot să fac?
executare prescriptie

„Bună seara. Tocmai ce am fost înștiințată de Primăria Orașului Măgurele Ilfov, ca există un dosar de executare din anul 2020 și un proces verbal instituire sechestru auto din data de 05/04/2024 .
Menționez ca nu am avut la cunoștință despre această situație, doar astăzi am aflat de la Primărie când am fost la ghișeul taxe și impozite pentru un document.
În toți acești ani, începând din 2020 până recent, nu am primit nicio înștiințare acasă .
Am verificat la RAR și nu specifică nimic, cum ca ar fi sub sechestru, am încercat să iau astăzi legătura cu Biroul exec. jud. Nicolaie Gheorghe Alin dar nu am primit niciun răspuns, nici la e-mail nici la telefon nu a răspuns.
Nu știu ce se întâmplă.
Mulțumesc anticipat.”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 11 dec., 2025

Dacă am achitat datoria, de ce nu mi s-a ridicat sechestrul pe mașină?
sechestru masina datorie

„Daca anul trecut în 2024 am achitat o datorie la Provident,de ce nu mi-au ridicat sechestru de pe automobil menționez că nu mai am Nr executorului am fost acum in decembrie să-mi radiez mașină și n-am putut pt că e sub sechestru.”, întreabă un cititor.

Postat in data: 08 dec., 2025

Flexcredit m-a executat silit pentru un credit prin fraudă. Ce pot să fac?
flexcredit-frauda

„Datele mele personale au fost fraudate și sau făcut credite la 3 IFN în numele meu printre care și flexcredit ,am trimis dovezile și reclamații la politie am dat declarație la ofițerul de fraude și investigații din partea la flexcredit ,dar am fost executat silit ,am sunat la flex credit si o doamnă Alina imi spune ca sunt înregistrat cu o suspiciune de frauda de date cum pot rezolva situația? Ei nu mai răspund la meil si la telefon nu imi dau un răspuns, imi spun ca o sa rezolve colegii am conturile blocate si alte probleme personale Va mulțumesc frumos pentru raspunsuri.”, se plânge un cititor.

Postat in data: 21 nov., 2025

Ce pot să fac dacă executorul îmi oprește prea mulți bani?
executor poprire

„Buna ziua.mi s-a infiintat o poprire pt un credit din 2010 la otp bank in valoare de 4587 euro ÷ 3300lei (cu ipoteca)cheltuielile BEJ. am fost la dumnealui la birou am incheiat in prealabil un angajament de plata pt o anumita suma.

in consecinta am explicat ca am o poprire de 25 % pt intretinere copil din o casatorie anterioara, ca akm am un copil de 3,5 ani de crescut un credit prima casa in valoare de 1800 lei.

si astazi cnd mi s-a virat salariul in valoare 5474 m-am trezit cu o oprire de 2000 de lei din partea BEJ .ramanandu-mi in cont 3474.

este normal acea oprire pt ca eu practic am ramas fara bani de facturile curente in valoare de 1300 lei.

ce pot face in aceasta speta.nu stiu ce sa fac incotro sa o iau.este normal si legal ceea ce face acest BEJ??MULTUMESC ANTICIPAT!”

Postat in data: 15 nov., 2025

Mi se poate lua apartamentul, dacă sunt coplătitor la un credit IFN?
coplatitor executare silita

„Un prieten m-a pus coplatitor la un credit de 2.000 de lei luat de la IFN-ul Credius. El a plecat apoi din tara nu a platit creditul. Eu nu am primit nicio notificare de la Credius privind restantele sau executarea silita. Acum am primit instiintare de la executor ca mi se ia apartamentul, pentru o datorie de 21.000 de lei la Finopro, recuperatorul Credius. Este posibil asa ceva? Ce as putea face?”

Postat in data: 14 nov., 2025

Pot ajunge la o înțelegere cu ANAF, să nu fiu executat silit pentru creditul Prima Casă?
executare silita prima casa

„Buna ziua, am un apartament cumparat prin programul,,prima casa,, din motive familiale, eu am fost operat iar copilul s-a imbolnavit, am ramas cu plata ratei in urma, si acum banca BRD ma anuntat ca a trimis dosarul la Anaf pentru executarea silita. Intrebarea e daca pot ajunge la o înțelegere cu Anaf ,la banca am vorbit si miau spus ca e târziu pentru o reeșalonare a ratelor.”

Postat in data: 13 nov., 2025

Cum pot să scot mașina de sub sechestru?
ridicare sechestru masina

„Imi cer scuze că vă deranjez dar nu mai găsesc liniște in situația actuală.
Am avut un credit de nevoi personale, la un moment dat din cauza problemelor de sănătate cu fiul meu, care are un handicap grav nu am mai reușit sa plătim ratele, el având nevoie de terapie Aba zilnic. Am dus personal la executor următoarele documente,
-Certificat handicap grav
-Contract de la centrul de terapie
-Certificat de naștere pentru cel de al doilea copil
In cele din urmă dupa multe încercări, am reușit să ne luăm un angajament de plată cu banca să ne poată scoate mașina de sub sechestru sa putem circula cu ea.
De cel puțin 3 ori am încercat soluționarea litigiului, dar fără rezultat.
Mereu suntem mințiți și plimbați de la o poartă la cealaltă. Când am făcut împrumutului nu am știut că vom avea un copil cu handicap.
Există vreo modalitate legală să scoatem mașina de sub sechestru?
Am depus toate documentele necesare executorului, fără rezultat. Există vreo variantă legală de ridicare a sechestrului? Nici banca si nici executorul nu vor această variantă de mediere a litigiului. Mulțumesc!
Mulțumim!”

Postat in data: 02 oct., 2025

Cum aflu ce executor a pus sechestru pe mașină?
executori unej

„Am cumpărat o mașină și am fost sa o inscru și poliția a spus că este sub sechestru și propitaru nu răspunde și nu știm ce executor ea pus sechestru pe mașină va rog ajutatima.”

Postat in data: 19 sept., 2025

Sunt obligat să achit o datorie de care nu am știut?
brd datorie credit

„In anul 2003 am girat un coleg la BRD,dupa care el a plecat din tara si nu a mai platit creditul integral ,in 2008 am primit o notificare de recuparare creante pe care am platit-o .

In urma discutiei telefonice cu banca mi s-a comunicat verbal ca datoria s- a stins .

In 2025 primesc din nou notificare de recupararea a altei sume reprezentand asigurarea la aceelas contract de credit preluat la 2017 de firma de recuperare si instiintarea facuta la 09,09,2025.

Eu cum pot afla daca sunt obligat sa achit o datorie de care nu am stiut din 2008.
mentionez ca pana in 2025 nu am avut stiinta ca acest credit nu a fost inchis.”

Postat in data: 17 sept., 2025

TBI Bank m-a executat silit, deși creditul avea asigurare. Este legal?
tbi bank credit asigurare

„Bună ziua.
In data de 20.11.2023 am mers de codebitor la un coleg de munca, colegul de muncă a decedat în 02. 2024 ,Tbi bank mi-au confirmat telefonic faptul că colegul avea asigurare pe viață astfel eu nu am de platit nimic.

Astăzi 25.08.2025 am fost executat silit pentru faptul că nu am achitat o anumită sumă. Am sunat la bancă mi-au spus că plata a fost făcută dar întârziat și pentru asta eu sunt executat silit.

Tbi bank nu mi-a trimis nici un mesaj cum că aș avea ceva de plată. Nu era normal să fiu anunțat înainte de a mă trimite în judecată?”

Postat in data: 26 aug., 2025

Cum deblochez contul, dacă am poprire?
ing-poprire-cont

„Cei de la biroul judecatoresc refuza sa trimita catre ING o adresa ca firma la care lucrez popreste din salariu iar banca refuza sa imi deblocheze salariul precum ca le trebuie adresa oficiala de la executor…au o gramada de reclamatii… Ce pot sa fac? întreabă o cititoare.”

Postat in data: 19 aug., 2025

Pot face închisoare, dacă nu achit un credit la un IFN?
inchisoare datorie ifn

„Am făcut un împrumut anul trecut la un ifn de 1200 de lei pot face închisoare dacă nu îl achit ?”

Postat in data: 30 iul., 2025

Ce se poate întâmpla dacă nu pot achita creditul la IFN?
rate ifn executare silita

„Ce se poate intampla daca nu pot achita la ifn desi mau executat silit si nu am venit?”, întreabă o cititoare.

Postat in data: 20 mai, 2025

Se poate pune poprire pe indemnizatia de insotitor?
poprire salariu cont bancar

„Buna seara
Eu sunt pensionata medical Gr unu grav cu însoțitor și un domn executor judecătoresc mi a pus proprire pe pensie și pe indemnizația de însoțitor Este legal?
Eu știu că indemnizația însoțitorului este cu destinație specială.
Ce articol de lege prevede asta va rog? Eu incasez pensia pa BCR.Va mulțumesc frumos!”
, intreaba o cititoare.

Postat in data: 14 apr., 2025

Cat de mari pot fi cheltuielile judecatoresti la un credit?
cheltuieli executor judecatoresc

„Va rog imi puteti da un raspuns in legatura cu o cheltuiala judecatoreasca
De exeplu la un credit de 4700 cheltuielile judecatoresti pot ajunge la 2547 lei ?
Multumesc frumos
O zi placuta”
, intreaba un cititor.

Postat in data: 27 mart., 2025

Se poate pune poprire pe decontul de cazare?
poprire decont cazare

„Bună ziua. Se poate pune poprire pe suma încasată de la angajator pt decont cazare în urma delegației? Pt diurna stiu ca nu se pune dar nu stiu daca și pt decont cazare. Mulțumesc anticipat pt un raspuns. Zi frumoasă”, intreaba un cititor.

Postat in data: 24 mart., 2025

Cum pot rezolva problema asigurarii SVS pentru ingrijirea batrinilor in Austria?
problema svs austria

„Bună ziua. AM lucrat cu câțiva ani în urma la îngrijire batrini Austria .Am avut probleme la Svs ….și am fost executata silit .Am plătit suma care mi se datora la Svs ….toată.

Acum după câteva zile mia venit de la casa de pensii cum ca am 7 mii euro …specific ca eu nu mai lucrez .Ma pot executa în Rominia a doua oara prin Anaf ?

Sau ce se intimpla daca eu nu mai pot sa plătesc la casa de pensii acea suma de 7 mii euro ? Ce mi se poate intimpla .Eu locuiesc în Rominia momentan”, intreaba o cititoare.

Postat in data: 23 mart., 2025