Este posibil ca Raiffeisen sa-mi opreasca 66% din salariu, in conditiile in care am 2 popriri?

Este posibil ca Raiffeisen sa-mi opreasca 66% din salariu, in conditiile in care am 2 popriri? Mentionez faptul ca din luna martie si pana in data de 17.05.2016 banca mi-a retinut bani si nu i-a trimis creditorilor iar acum a trimis toata suma inclusiv salariul catre o anume societate. Nu cumva se numeste deturnare de fonduri?


Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Banca incalca legea retinandu-va mai mult de jumatate din salariu, daca aveti mai multe popriri.

Conform art.728 din Codul de procedura civila, salariile, alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale debitorului pot fi urmarite in cuantum de o treime, pentru orice datorii, cu exceptia celor de natura obligatiei de intretinere.

De asemenea, potrivit art.169 alin. (4) din Codul muncii, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, retinerile din salariu nu pot depasi in fiecare luna jumatate din salariul net.

In sensul art.780 din acelasi Cod, in cazul in care poprirea sumelor de bani este efectuata din cadrul contului aferent persoanei fizice, se va urmari respectarea limitelor prevazute la articolul mentinat mai sus. (Vedeti aici opinia presedintelui Uniunii Executorilor Judecatoresti)

In consecinta, va sfatuiesc sa adresati bancii Raiffeisen o plangere in care sa-i cereti sa respecte legea si sa va restituie banii opriti ilegal. Daca nu vi se solutioneaza cererea, va recomand sa va adresati ulterior Protectiei Consumaorilor (ANPC).

Va rog sa reveniti daca doriti si alte informatii sau daca nu reusiti sa rezolvati problema.

Cu stima,
Vasile Coman
jurnalist
Reclamatiibanci.ro
Bancherul.ro
Ghiseulbancar.ro
0723292899

Lasa un comentariu


+ 8 = 14